Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 17

Recenze (209)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První výlet do Rileyny hlavy jsem si díky originálnímu příběhu a nádherné animaci vskutku užil. Druhé V hlavě se ve výsledku veze na velmi podobné vlně (emocí) a viditelně sází na hutnou fanouškovskou základnu z jedničky. Druhé dobrodružství pětice emocí, doplněné o novou čtveřici, sice nepůsobí tak originálním dojmem, přesto nabízí další zajímavě podané nápady, zabalené v řádné porci humoru. Ve snímku jsem postrádal nějakou vyloženou silnou scénu (viz Bing Bong v prvním dílu), která by mnou niterně pohnula, což mě s ohledem na zasazení děje do pubertální fáze trochu zaskočilo. Nicméně, na film se hezky dívalo a jeho poselství - byť obdobné jako před devíti lety - osloví malé i velké publikum. P.S. Ach, ta Nostalgie! ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Odpustite mi, tento film som v kine odtrpela. Chápem, nie som cieľová kategória. Začalo to „v mojej hlave“ tým, že, čo to pre Boha, dnešná generácia tínedžerov v tých hlavách má! Iritovalo ma všetko, okrem skvelej animácie, ale obsahová stránka bola úplne mimo môjho ponímania dospievania. Toto prežívajú dnešné pubertáčky? Fakt? Je pravda, že som nevidela jednotku, ale celé ma to míňalo. Ripley v hokejovom tíme, čo sa snaží nájsť rovnováhu – zradiť staré kámošky alebo sa presadiť? ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

8/10. Krásná, poučná a zatraceně trefná podívaná pro všechny věkové kategorie. To, po čem jsem volal v předešlém díle, zde přišlo. Mám samozřejmě na mysli nové emoce. Ne všechny byly vytěženy na maximum, ale oživení jednoznačně přišlo, a i proto se mi dvojka líbila o chlup více než jednička. Závěrečná sekvence se mi vryla pod kůži a budu si jí pamatovat ještě hodně dlouho. Nejvíc se do budoucna těším asi na paní nostalgii, která s přibývajícím věkem Riley začne vykukovat ze dveří častěji. Musím zde zmínit i tátu - veškerá interakce s ním je golden a vždy k popukání. Velká gratulace Pixaru za kvalitně odvedenou práci, za chválu od kritiků i laiků, ale i za kvalitní finanční úspěch. Pixar v žádném případě není za zenitem. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Krásna vec. Možno sa už pre niektorých nedostaví ten moment prekvapenia, ale v porovnaní s jedničkou to na sile vôbec neuberá, naopak sa tu dostaví veľa emotívnych momentov a originálnych nápadov, ktoré potešia a pohladia na duši. Teší ma taktiež, že každý deň premietania bola u nás plná sála detí, pretože Inside Out vie byť veľmi poučný, inšpiratívny a pozitívny. Plakal som, bol som dojatý a ešte aj miliónkrát budem, pretože si to miliónkrát zasa pozriem a budem sa rozplývať nad tým, aký je to dokonalý film a aký krásny, komplexný a unikátny ľudský život vlastne je. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Na animáku V hlavě se mi vždy líbilo, že ho může sledovat naprosto každý. Ať už dospělák, malé dítě nebo senior. A s dvojkou je to to samé. Opět se ocitáme v hlavě Riley, která tentokrát už pomalu přestupuje do puberty, a proto se objevují nové emoce. Stále zůstavají staré jako je Radost, Smutek, Nechuť, Strach a Hněv. Nově se ale přidávají Úzkost, Nuda, Stud a Závist. A právě Úzkost nadělá v hlavě Riley největší paseku a ostatní emoce se s ní budou muset vypořádat. Jinak ostatní emoce do filmu krásně zapadají a Pixar to udělal chytře. Po vizuální stránce opět nemám co vytknout. Stejně jako v prvním díle, tak i tady je vizuál naprosto skvělý. Pixar také začal experimentovat s více styly animací a to taky jedině prospívá. Teď už je jenom otázka, jestli v budoucnu přijde třetí pokračování. Upřímně třetího pokračování se trochu bojím, aby to nedopadlo jako například s filmy Já, padouch nebo Hotel Transylvánie. Proto bych se vůbec nezlobil, kdyby to zůstalo jenom u dvou dílů. Spousta lidí také chválí český dabing, to bohužel já nemůžu zhodnotit, protože jsem to viděl v originále. Ale obecně Pixar filmy mívají dobrý český dabing. 8/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Přestože byl tento film uveden devět let po původním filmu, odehrává se dva roky po něm. (Davidamper)
  • Postavu Bloofyho v slovenskom znení nadaboval Miro Jaroš, veľmi populárny spevák pre deti. (giaruj)
  • Závist je jediná emoce, která má na každé ruce jen čtyři prsty, zatímco ostatní mají po pěti. (Davidamper)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

U Disneyho představili řadu novinek

U Disneyho představili řadu novinek

10.08.2024

Tento víkend probíhá v kalifornském Anaheimu letošní osmý ročník přehlídky D23, což je nejzásadnější událost pro fanoušky tvorby Walt Disney Company za celý filmový rok. Samotné studio si pro tuto… (více)

Reklama

Reklama