Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (254)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney těží jeden z nejlepších Pixarovských animáků a přinášejí nejlepší animák za posledních několik let. V hlavě 2 nijak výrazně neupgraduje zápletku a jede se po stejných kolejích, jako tomu bylo v prvním filmu, jen s tím rozdílem, že se řeší problémy spojené s vyšším věkem hlavní hrdinky. Vizuálně bezkonkurenční, svižné, se zajímavými novými postavami, jen bez překvapení. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že keď dvaja robia to isté tak ... môže to byť to isté?! Prvý Inside Out považujem za jeden z najlepších animákov od Pixaru a jeho tvorca Pete Docter už niekoľkokrát dokázal, že je jeden z najnápaditejších tvorcov v Hollywoode (Up, Inside Out, Soul). Inside Out 2 je na druhej strane taký typický korporátny produkt, kde s ním pôvodní tvorcovia nemajú nič spoločné, ale nedopadlo to tak mizerne ako som sa obával. Druhý Inside Out síce pôsobí tak, že len opisuje čo fungovalo v prvom filme a neprináša vôbec nič nové, iné, akokoľvek inovatívne, ale keď už opisuje, aspoň opisuje pomerne presne. Samotný, priam geniálny koncept s emóciami, stále funguje, má to pár vtipných scén, pár dojímavých scén, nejakú tu moralitku v závere a klasickú story o dospievaní. Akurát že ... je to celé o level nižšie ako prvý film. Celý čas som sa nemohol zbaviť dojmu, že tu všetci mali pocit, že sa vlastne ani veľmi snažiť nemusia. Majú nápad a postavy z prvého filmu a doručia more of the same. Či to bude niektorým divákom stačiť je otázka. Za mňa aj po druhý krát síce spokojnosť, vzhľadom na to, že Pixar túto značku nežmýka pravidelne a pokračovanie sme dostali až po deviatich rokoch, takže celý ten námet ešte zatiaľ nie je nijako vyluhovaný. A pokračovanie našťastie funguje, takže sa vo výsledku jedná o dobrý animák, ale nie je to výborný animák ako prvý film. Do tretice by to už fakt chcelo niečo malinko iné. Na druhej strane, toto Pixarovské pokračovanie mohlo dopadnúť o poznanie horšie (Cars 2) CELKOVO: 7/10 ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný pokračování, které vyniká ( naopak proti tomu co dost často čtu - ,,že se nikam nevyvinul a čerpá to stejné z jedničky" ) především tím, jak hezky a mile poukazuje na současný globální problém s úzkostí, které děti pociťují dřív než by ,,měli", ať už z čehokoli. A dospělý divák který zapomene komu je film primárně určen a bude se nad sdělením ,,Je o.k. se sesypat" povyšovat, si zákonitě film nemá šanci užít. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pixar sú späť v plnej sile vo svojom asi najväčšom projekte, na ktorý som bol veľmi zvedavý. Inside Out 2 bude na konci roka určite jedným z mojich top filmov roku, nakoľko neviem vnútorne nájsť asi nič výraznejšie, čo by tu nefungovalo. Je pravda, že sa tu dočkáme niekoľko momentov deja-vu, no nijakým spôsobom výraznejšie nekazia celkový dojem. Oceňujem tvorcov, že nám ukazujú obdobie dospievania, kedy človek dochádza k svojmu vlastnému sebapoznávaniu, emócie začnú byť oveľa komplikovanejšie, svet samotný nadobudne úplne iné rozmery a veci už nie sú také jednoduché, ako keď sme boli len obyčajné deti. Všetko, s čím sa stretneme je odrazom toho kým sa staneme. Navyše musím povedať, že spracovanie úzkosti patrí medzi asi to najlepšie čo som kedy od Pixaru videl. Myslím si, že nenájdem lepšiu scénku vo filme ako, keď Riley skončí na trestnej lavici a vnútorne prežíva všetko, čo sa okolo nej deje. Nechcem to viac rozoberať, aby som nedával zbytočné spoilery, no ide o momentku, na ktorú asi nikdy nezabudnem. Dabing bol opäť solídny, no som takisto zvedavý aj na to, ako bude znieť originál. Mrzí ma, že "Strach" a "Nechuť" už nedabujú Bill Hader a Mindy Kailing, no som zvedavý, či to nejako výraznejšie pocítim. Hudba stále vynikajúca, animácie však musím totálne vyzdvihnúť. Veľmi ma fascinuje, ako dokázali tvorcovia skombinovať 3D s 2D a dokonca aj v jednej postave zachytiť hernú grafiku starších postáv a spôsob, ako vyzerali. Film však asi nie je úplne pre deti do 7 rokov, ktorí podľa mňa veľa scénok vôbec nepochopia. Je to film o dospievaní a myslím si, že práve od 12 rokov vyššie ide o projekt, ktorí si diváci užijú. Som vďačný za tento zážitok a som veľmi rád, že Inside Out je stále skvelou značkou. Pixar, zachovajte to prosím. Hodnotenie: A+ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

28. celovečerní Pixar Pokračování po 9 letech? Může být, zvlášť, pokud jsou hlavním tématem emoce a puberta. Nakonec je to asi první celovečerní animovaný film o panické atace. A to si zaslouží uznání. Protože už jenom to základní rozhodnutí pustit něco takového do produkce mělo grády. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Přestože byl tento film uveden devět let po původním filmu, odehrává se dva roky po něm. (Davidamper)
  • Postava Nuda sa mala objaviť už v prvom filme. (giaruj)
  • První film skončil, když Riley hrála hokej, a tento film začíná, když Riley hraje hokej. (Katka189)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

U Disneyho představili řadu novinek

U Disneyho představili řadu novinek

10.08.2024

Tento víkend probíhá v kalifornském Anaheimu letošní osmý ročník přehlídky D23, což je nejzásadnější událost pro fanoušky tvorby Walt Disney Company za celý filmový rok. Samotné studio si pro tuto… (více)

Reklama

Reklama