Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (237)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný pokračování, které vyniká ( naopak proti tomu co dost často čtu - ,,že se nikam nevyvinul a čerpá to stejné z jedničky" ) především tím, jak hezky a mile poukazuje na současný globální problém s úzkostí, které děti pociťují dřív než by ,,měli", ať už z čehokoli. A dospělý divák který zapomene komu je film primárně určen a bude se nad sdělením ,,Je o.k. se sesypat" povyšovat, si zákonitě film nemá šanci užít. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Příběhově trochu podobné jedničce, kvůli pubertě o něco méně zábavné a hravé, mnohem více úzskostlivé a nepříjemné, jak se ta animace pořád zlepšuje, ztrácí se ta upřímnost a jednoduchost dětského animovaného filmu. Jinak ale sakra! Je to pravda! Tady se nedá rozhodnout, který díl je lepší! Tedy, osobně preferuji tu jedničku, kterou už očividně všichni považujeme za kultovní klasiku, ale především je výrazně jednodušeji uchopitelná pro větší publikum, protože v jednoduchých emocích malého dítěte se prostě lépe hledá i dospělý chlap, zatímco v pubertálních věcech 13tileté holky už to je o něco těžší i pro pubertálního kluka. I když, u jedné scény jsem taky málem brečel (ale prostě, Bingbong už se nezopakuje nikdy). Hluboké zamyšlení nad nelehkým tématem dospívání, věrnosti přátelům, myšlenkám nad budoucností, sebezapření a celkově tý svině tlačítka puberty, která je ale přeci jen v něčem ok (ty ostrovy mě rozdrtily). V několika scénách absolutně wtf momenty, které si už ale PIXAR očividně se svou reputací prostě může sebevědomě dovolit a strašně pobaví. Hele, je to super. Jestli je v pánu třetí díl, dejte tomu prosím zase takhle pár let. 8,5/10 více (trochu rozklepaně) ZDE: ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Geniálně terapeutickej animák, který perfektně ukazuje, jaké je to býti teenagerem - a dokonce ani ne tak zjednodušeně (vzhledem k cílovce). Osobně na tom miluju všechno, od celého příběhu až po detaily (Strach mající padák, akné Riley na bradě). Jestli někomu za poslední dobu přeju onen komerční úspěch, tak určitě Inside Out 2. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hrdinové mé nejoblíbenější Pixarovky ožívají po 9 letech znovu a přidává se k nim skvadra dalších emocí, co pořádně zatočí s myslí naší hlavní protagonistky, aby nás zase pobavili i skoro až dojali k slzám. Stále nejlepší animační studio si pohlídalo precizní technickou stránku a ač mi tentokrát tak rázně neodpálilo, pořád jsem se bavil královsky a na takhle originální animáky budu stát v kinech fronty až do konce života. [viděno v Cinestar Plzeň 23.7.2024] ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

V hlavě 2 je stejně jako jednička zajímavý a docela chytře napsaný animovaný film, který se odehrává v pro mě hodně poutavém prostředí, z kterého kvalitně těží. Sice je příběh z určité části variací na to, co už jsem jednou viděl, ale tím, jak se hlavní hrdinka mění, je všechno zase tak nějak úplně jinak a nemůžu proto říct, že by mě film nedokázal občas překvapit. Přibyly nové zajímavé emoce, které v hlavě dělaly pořádný nepořádek, jak už to tak u té puberty bývá, ale nemůžu říct, že by mě některá z nich nějak víc oslovila – stále mám ty původní o něco raději. Co jsem si tentokrát moc neužil byl humor, přišlo mi, že film nebyl moc vtipný, nebo spíš jsem se během promítání zasmál asi jen jednou, dvakrát… Na druhou stranu mě dokázalo vše, co jsem viděl, docela pohltit, opět se mi velmi líbila fantazie, s jakou je tu ten náš vnitřní svět zpracován, užíval jsem si to, kochal jsem se tím, jak to funguje. Animačně je to velmi povedené, hudba je také fajn. Za sebe zkrátka můžu bez emocí říct, že si V hlavě 2 ode mě zaslouží takových 7,5/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Postavu Bloofyho v slovenskom znení nadaboval Miro Jaroš, veľmi populárny spevák pre deti. (giaruj)
  • Když se Riley snaží uklidnit po záchvatu úzkosti, používá techniku známou jako uzemnění. Při něm se soustředí na své smysly – věci, kterých se může dotýkat, které slyší, cítí atd., aby pomohla resetovat svou mysl a uklidnit se. Mnoho lidí ji používá k tomu, aby se z úzkostných záchvatů vrátili nebo jim dokonce předešli. (Katka189)
  • V raném návrhu scénáře byly zavedeny tyto nové barevně odlišené emoce: Svoboda (bílá), Láska (purpurová), Vášeň (azurová) a Síla (černá). Pozdější návrhy je nahradily emocemi Úzkost (oranžová), Rozpaky (růžová), Ennui (indigová) a Závist (tyrkysová). (Davidamper)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

U Disneyho představili řadu novinek

U Disneyho představili řadu novinek

10.08.2024

Tento víkend probíhá v kalifornském Anaheimu letošní osmý ročník přehlídky D23, což je nejzásadnější událost pro fanoušky tvorby Walt Disney Company za celý filmový rok. Samotné studio si pro tuto… (více)

Reklama

Reklama