Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (149)

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Horší než jednička, skvělý to nebylo, avšak stále dobrý film. Inkluzivní San Fracisčtí občané na*rali jen na chvilku. Film využívá šablony jedničky, a na soundtracku bohužel chyběl Michael Giacchino, ale Datzman scoruje taky dobře. Film mě táhl až do konce, a někteří tu píšou že se ke konci už koukali na hodinky. Já ne, a to jsem fanoušek Pixaru od Gary's game. Největší emocionální scéna, a intenzivní scéna rozhodně nenechala diváka chladným, avšak slz se nedočkali. Jak jsem psal: Není to skvělý, ale dobrý. Rozhodně jsem rád že Ikdyž PIXAR na tomhle trochu zfůzoval s Disneyem, tak že nedopadl jako každé pokračování DreamWorks za posledních 6 let (možná dokonce 10). "Hej ouško" segmenty mě rozm*daly na s*ačky, a mělo to svůj geniální punchline. A asi jsem bohužel jediný člověk ze sálu co si všimnul A113 (ACXIII na vaultu). Též děkuji vedoucí v Kino Hutník za věnování posledního plakátu Inside Out 2. Hodno shlédnutí. Jestli na to ještě můžete jít a neviděli jste, doporučuji. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jednička měla uzavřený příběh s jasným koncem i poselstvím. Dvojka je bohužel dělaná podle zlatého hollywoodského pravidla „všeho víc“, a nic jiného nedokáže nabídnout. Výborná animace i český dabing jsou u Pixaru na obvykle špičkové úrovni. Příběh jede na setrvačník. Publiku to zřejmě stačí, já jsem většinu děje pozapomínal cestou z kina domů. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Inside Out 2 nebo Já padouch a ječící žluté svinstvo po čtvrté? Těžké dilema, a kdyby rozhodla buchta, řekne “ty si velké dítě, viď?”. No jo, to obnáší když do 20 sledujete pravidelně Spongeboba, i’m just kidding. ** faux paux klasických dvojek. Je to dost podobné jako jednička, má to daleko víc postav, tím víc zásahu do děje, více sraček, větší prachy z box officu kvůli nostalgii.. známe to. Pokud jsem v loni Pixar a skákající lamPičku odepsal, tady se nestane holej zázrak a nevytáhnu je ze žumpy hoven, kvůli Diznymu, ale narozdíl od většiny animáků, které jsou ve valné většině jen pro usmrkané fracky, co neumějí ani hodinu a půl klidně sedět na prdeli, a nesmát se každému usrání nebo chcanek, furt se jedná o červenou knihovnu vkusu. Pixarovky byly jistota kvality, a to vždy. Už tu vázne absence originality, přeci jen je to samé, jen někdo copypastnul další emoce, a pokud to Pixaři nevzdaj, a nebudou se bát přidat i peprnější emoce jako je sexualita, nadrženost, chamtivost a zvrhlost, ojojoj, v kině by se ocitlo dost velké hrobové ticho. Pokud tohle je lepší než terapie kterou si za žádnou cenu nemůžu dovolit, tak skvělá volba. Úzkost nám dost komplikuje život, a může to garantovaně potvrdit mistr stresu a černých myšlenek = já. ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Pixar se vrací. A to rovnou v plné síle. Poslední roky už to nebyly takové pecky, jak bylo zvykem. Ale druhé Inside Out je bomba. Tahle emocionální atomovka snad předčila i první díl. Téma puberty je zde zpracované absolutně fenomenálně. A v těch pouhých 100 minutách bylo nespočet neuvěřitelně silných momentů, hromady zajímavých myšlenek, a hlavně šílené množství emocí, které to ve mně dokázalo vyvolovat. Stále nedokážu pochopit, jak se tvůrcům povedlo, tak trefně rozpitvat období dospívání – téma, které by každý jiný narval do pomalého artového filmu, ovšem tady frajeři z Pixaru ho naládovali do barevné a svižné pohádky pro děti. Animačně, jak už bývá zvykem, je to naprostá špica. A já nemůžu být šťastnější. Lepší animák jsem už roky neviděl. A kdyby letos nevyšla Duna, tak tohle by byl jasný film roku. 10/10 ()

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

V hlavě 2 je nejočekávanější animák roku 2024. Hned po něm následuje Já padouch 4 a Kung fu panda 4. A není se čemu divit, devět let starý první díl ukázal kromě skvělé animace náhled do psychologie lidí a tento koncept zaujal mnoho diváků. Kromě toho byl tento snímek 4x nominován na cenu za nejlepší původní scénář a jedno z toho byl na Oscara. A tento scénárista Meg LeFauve se znovu vrací aby nám ukázal co bylo pak jakmile Riley vyrostla. Puberta. Šílená puberta - strach rodičů nastal pak. Tím pádem museli přijít nové emoce. Úzkost 😫, Stud 😰, Znuděnost 😒 a Závist 🥺. Pixar je stále zárukou kvality a toto pokračování zůstává na stejné úrovni jako jednička.     A celkem kopíruje její předvídatelný příběhový oblouk. Naštěstí ale přináší skvělé vtípky a vizuál. Přesto nedokáže vykompenzovat to že nenabízí od jedničky nic moc nového. Nějaké metafory a vtipy jak je zvykem se ztrácí kvůli jazykové bariéře (anxiety bags, feelings jar, ...). To ale neznamená že by to nebyla skvělá rodinná zábava. Jen úplně ne pro malý děcka. "Je to animovaný tak na to vezmu děcko, stejný jak Mimoni ne?" Akorát že vůbec, Mimoni staví na primitivním vybuchujícím a padajícím humoru. Zatímco Inside out se snaží více o hloubku. Děcka se můžou ztrácet, kompletně jim může odpadnout imerze a začnou se nudit a otravovat (hell nah). Celkově 8/10 👜👜👜👜❌ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Originálne hlasy Strachu a Znechutenia - Bill Hader a Mindy Kaling boli nahradené hlasmi hercov Tony Hale a Liza Lapira. Podľa správ, obaja Hader a Kaling sa rozhodli nenavrátiť k pokračovaniu z dôvodu neuspokojivej platovej kompenzácie za prepožičanie ich hlasov ku kľúčovým charakterom filmu. (drake31)
  • Postavu Bloofyho v slovenskom znení nadaboval Miro Jaroš, veľmi populárny spevák pre deti. (giaruj)
  • Po skončení filmu vidíme scény, kde sa Úzkosť objaví aj v hlave mamy a otca. Po záverečných titulkoch nasleduje krátka potitulková scéna. (giaruj)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno