Reklama

Reklama

Ve snímku V hlavě 2 společností Disney a Pixar budou mít diváci znovu možnost se podívat na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley. Dějí se zde velké věci – ve velícím centru probíhají neočekávané stavební práce, aby se sem vešli překvapiví noví hosté: zbrusu nové emoce! Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť, kterým se už dlouho dařilo mít všechno pěkně pod kontrolou, se ocitají v rozpacích, když se jejich společnost rozroste o další pocity. Jako třeba o Úzkost, která zde začne kralovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (150)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po takmer desiatych rokoch sme sa dočkali pokračovaniu skvelého Inside Out. Chvála Bohu, nedopadlo to zle. Z hľadiska príbehu sa tvorcovia (logicky) vydali na predpokladanú cestu – mladá Riley vstúpi do puberty a k tomu pribudnú aj nové emócie. Viac by som ani neprezradil, pozrite sa na to. P.S.: Pixar takýto animák už potreboval dlho. Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První výlet do Rileyny hlavy jsem si díky originálnímu příběhu a nádherné animaci vskutku užil. Druhé V hlavě se ve výsledku veze na velmi podobné vlně (emocí) a viditelně sází na hutnou fanouškovskou základnu z jedničky. Druhé dobrodružství pětice emocí, doplněné o novou čtveřici, sice nepůsobí tak originálním dojmem, přesto nabízí další zajímavě podané nápady, zabalené v řádné porci humoru. Ve snímku jsem postrádal nějakou vyloženou silnou scénu (viz Bing Bong v prvním dílu), která by mnou niterně pohnula, což mě s ohledem na zasazení děje do pubertální fáze trochu zaskočilo. Nicméně, na film se hezky dívalo a jeho poselství - byť obdobné jako před devíti lety - osloví malé i velké publikum. P.S. Ach, ta Nostalgie! ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Pixar sú späť v plnej sile vo svojom asi najväčšom projekte, na ktorý som bol veľmi zvedavý. Inside Out 2 bude na konci roka určite jedným z mojich top filmov roku, nakoľko neviem vnútorne nájsť asi nič výraznejšie, čo by tu nefungovalo. Je pravda, že sa tu dočkáme niekoľko momentov deja-vu, no nijakým spôsobom výraznejšie nekazia celkový dojem. Oceňujem tvorcov, že nám ukazujú obdobie dospievania, kedy človek dochádza k svojmu vlastnému sebapoznávaniu, emócie začnú byť oveľa komplikovanejšie, svet samotný nadobudne úplne iné rozmery a veci už nie sú také jednoduché, ako keď sme boli len obyčajné deti. Všetko, s čím sa stretneme je odrazom toho kým sa staneme. Navyše musím povedať, že spracovanie úzkosti patrí medzi asi to najlepšie čo som kedy od Pixaru videl. Myslím si, že nenájdem lepšiu scénku vo filme ako, keď Riley skončí na trestnej lavici a vnútorne prežíva všetko, čo sa okolo nej deje. Nechcem to viac rozoberať, aby som nedával zbytočné spoilery, no ide o momentku, na ktorú asi nikdy nezabudnem. Dabing bol opäť solídny, no som takisto zvedavý aj na to, ako bude znieť originál. Mrzí ma, že "Strach" a "Nechuť" už nedabujú Bill Hader a Mindy Kailing, no som zvedavý, či to nejako výraznejšie pocítim. Hudba stále vynikajúca, animácie však musím totálne vyzdvihnúť. Veľmi ma fascinuje, ako dokázali tvorcovia skombinovať 3D s 2D a dokonca aj v jednej postave zachytiť hernú grafiku starších postáv a spôsob, ako vyzerali. Film však asi nie je úplne pre deti do 7 rokov, ktorí podľa mňa veľa scénok vôbec nepochopia. Je to film o dospievaní a myslím si, že práve od 12 rokov vyššie ide o projekt, ktorí si diváci užijú. Som vďačný za tento zážitok a som veľmi rád, že Inside Out je stále skvelou značkou. Pixar, zachovajte to prosím. Hodnotenie: A+ ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Hra na istotu, ktorá nemení niečo čo funguje, ale v tomto prípade by snaha o epickejší záber za každú cenu mohla skôr uškodiť, keďže Inside Out 2 je o emóciách a v tom je sila jednotky aj dvojky - v tom, že na rozdiel od X rozprávok, ktoré sa snažia obsahovať nejaké pozitívne posolstvo, Inside Out naozaj niečo aj naučiť vie a podáva to veľmi decentne a zrozumiteľne pre každého. Opäť sa dostaví aj dojatie, a aj tentokrát sa jedná o jednu z uvedomelejších Pixaroviek. A dá sa v tom bez problémov pokračovať - Riley má za sebou detstvo, strednú školu a môže nastúpiť vysoká škola, nástup do práce, stredný vek a nakoniec možno aj staroba, hoci to už by bolo na Pixar možno trošku priveľmi vážne a tak dlho nám séria asi nevydrží. Ale minimálne tú vysokú a možno súčasne skúsiť prehodiť dej aj do rodičovských hláv - to by sme ešte dostať mohli. ()

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

V hlavě 2 je nejočekávanější animák roku 2024. Hned po něm následuje Já padouch 4 a Kung fu panda 4. A není se čemu divit, devět let starý první díl ukázal kromě skvělé animace náhled do psychologie lidí a tento koncept zaujal mnoho diváků. Kromě toho byl tento snímek 4x nominován na cenu za nejlepší původní scénář a jedno z toho byl na Oscara. A tento scénárista Meg LeFauve se znovu vrací aby nám ukázal co bylo pak jakmile Riley vyrostla. Puberta. Šílená puberta - strach rodičů nastal pak. Tím pádem museli přijít nové emoce. Úzkost 😫, Stud 😰, Znuděnost 😒 a Závist 🥺. Pixar je stále zárukou kvality a toto pokračování zůstává na stejné úrovni jako jednička.     A celkem kopíruje její předvídatelný příběhový oblouk. Naštěstí ale přináší skvělé vtípky a vizuál. Přesto nedokáže vykompenzovat to že nenabízí od jedničky nic moc nového. Nějaké metafory a vtipy jak je zvykem se ztrácí kvůli jazykové bariéře (anxiety bags, feelings jar, ...). To ale neznamená že by to nebyla skvělá rodinná zábava. Jen úplně ne pro malý děcka. "Je to animovaný tak na to vezmu děcko, stejný jak Mimoni ne?" Akorát že vůbec, Mimoni staví na primitivním vybuchujícím a padajícím humoru. Zatímco Inside out se snaží více o hloubku. Děcka se můžou ztrácet, kompletně jim může odpadnout imerze a začnou se nudit a otravovat (hell nah). Celkově 8/10 👜👜👜👜❌ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kedy Úzkosť prehovára do kancelárskych priestorov až po kým Radosť rozbije kladivom veľkú obrazovku, odkazuje na reklamu Apple Super Bowl v duchu Orwellovej knihy "1984". (giaruj)
  • Po skončení filmu vidíme scény, kde sa Úzkosť objaví aj v hlave mamy a otca. Po záverečných titulkoch nasleduje krátka potitulková scéna. (giaruj)
  • Postavu Bloofyho v slovenskom znení nadaboval Miro Jaroš, veľmi populárny spevák pre deti. (giaruj)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

Reklama

Reklama