Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 591)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Bravurně zvládnuté pokračování. Neuvěřitelná dynamika příběhu, opět hrůza, napětí, plno akčních scén, nestárnoucí efekty, špičkový soundtrack, výborná psychologie postav a opět další Cameronův film, který se může vidět stále a stále dokola. Tento souboj o život v extrémních podmínkách nemohu hodnotit jinak než 5 hvězdičky... „How could they cut the power, man? They're animals!" ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je po všem! Je to v hajzlu! Co teď kurva budeme dělat? Co budeme dělat?..... Cameron vedel čo bude robiť. Pridal na výprave, pridal (podstatne) na akcii, pridal na počte Votrelcov, na dynamike, pridal viac členov posádky a pridal im zbrane aby tie mimozemské svine mali ako ničiť. Stratilo to niečo na celkovej atmosfére? Vôbec. Pravdaže už to možno celé nie je tak desivé a prekvapivé ako jednotka, ale nápadov a hororových momentov to má stále dosť. Vždy ma to veľmi bavilo a ten záverečný súboj je nezabudnuteľný. Možno najlepší filmový súboj aký som kedy videl (videl som ho asi 50-krát). Párádna akcia, atmosféra a BOMBASTICKÉ finále. Spolu s jednotkou jeden z mojich najoblubenejšich filmov vôbec. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Dokonalá xenomorf sága, která je nejdůmyslnější, nejdynamičtější a nejpropracovanější ze všech. James Cameron se nesoustředil pouze na atmosféru jako Ridley Scott (i když se k ní nepřiblížil), ale dokonale Aliena posunul do dalších sfér a žádný základní prvek Seance Fiction mu neproklouzl mezi prsty. ALIENS jsou dokonalé ve všech stránkách filmu - geniální vzhled Alienů v celé své kráse (H. R. Giger má nesmírnou představivost), vesmírných lodí, akčních scénách s mariňáky, důmyslné atmosféře, intenzivní práce se stíny a světlem v temných chodbách, skvělé kamery, humorem posádky a napětí v naprosté extázi. Film, který v srdci nikdy nezemře, a ve své podobě nebude překonán. Director's cut je nezapomenutelná must see záležitost. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

James "The Big" Cameron zamořil LV-426 smečkou hybridních zabijáků a poslal na ni barvité a zábavné komando vojáků. Drsná shybařka Vasquezová, ukecaný Hudson, zkušený velitel Hicks či úlisný Burke jsou charaktery, které si musí pamatovat každý. Velkolepé akční dobrodružství nenabídne tak stísněnou a tíživou atmosféru jako o sedm let starší brácha, ale stejně funguje dokonale. Spousta efektů, výbuchu, technických parád (rychlé ostří alá Bishop, hvězdný koráb, helijety, obrněná pojízdná multistanice, nakladače). Skvělí herci, parádní hudba. A jeden z nejlepších závěrečných soubojů vůbec - žlutý mechanický nakladač s hydraulickým stiskem proti Winstonovu gigamazlíčkovi s hodně nízkým pH oběhové tekutiny. Co dodat?? Snad, že film si dám znovu kdykoliv, kdekoliv. 18,5 miliónů dolarů(rozpočet)/131 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/47 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování kultovní jedničky. James Cameron po Terminátorovi jen potvrdil, že je to skvělý režisér a po svém zrežíroval tenhle skvost. Atmosféra už sice není tak hustá jako v jedničce, ale vše vynahraďuje spoustu akce. Sigourney Weaver si tímhle pokračováním jen potvrdila svoji životní roli, kterou bezesporu důstojnice Ripleyová je...... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (206)

  • Při scéně, kdy transportér vjíždí do výrobníku atmosféry, kde jej kamera snímá shora, se nejedná o miniaturní modely, nýbrž o obrázek namalovaný dekoratérem. Transportér je do obrázku naanimován. Taktéž některé záběry na výrobník atmosféry jsou namalované obrázky/kulisy - nejedná se o model. (SsgtJira)
  • Komiks, který byl uveden po filmu a navazoval na filmový děj, vyšel ve zkrácené podobě v časopisu ABC v ročníku 37 a 38 v letech 1992-1994. Čtenáře příliš nezaujal a redakce ho musela předčasně ukončit. (Robbi)
  • Vasquezové (Jenette Goldstein) musel během přestávek mezi scénami někdo z členů štábu nadlehčovat její obří kulomet. Byl natolik těžký, že byla vyčerpaná už jen z jeho nošení. (DexMASTER094)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama