Reklama

Reklama

Lady Snowblood

  • Japonsko Šurajukihime (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sayo se stala očitým svědkem přepadení a zavraždění svého manžela a synka, sama pak byla útočníky krutě mučena a několikrát znásilněna. Naplněna nenávistí a touhou po pomstě za své utrpení se vydala na cestu, na jejímž konci měli být všichni její nepřátelé do jednoho mrtví. Naneštěstí pro ni byla již po prvním aktu odplaty umístěna do ženské věznice, a její plány tak naznaly náhlého obratu. Touha po spravedlivém zadostiučinění byla ale tak neukojitelná, že ve vězení zplodila dceru Yuki, jež se měla stát dalším vykonavatelem její msty. Sama Sayo ale při porotu umírá a malá Yuki následně podstupuje tvrdý bojový výcvik a výchovu, jež ji učí, že jediným smyslem jejího života je náležitě krvavě pomstít zkázu své rodiny; po takřka dvaceti letech nelidského drilu se Yuki konečně může vypravit uskutečnit přání, za něž její matka položila život. Japonský snímek SHURAYUKIHIME se stal hlavním inspiračním zdrojem pro film KILL BILL (2003) amerického režiséra Quentina Tarantina. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tarantina v dětství a dospívání ovlivnily nejen filmy, ale pop kultura obecně. Televizní seriály, komiksy, populární hudba, to vše jako mladý hltal ve velkém a stále neměl dost. O nic jiného se nezajímal a tehdy už bylo téměř jasné, že tenhle člověk skončí u filmu. Jako malinký chlapec byl přisátý očima k obrazovce a hltal japonské samurajské filmy. V roce 1973 přišel snímek Lady Snowblood, který si zamiloval. A dokonce vytvořil novou Lady jménem 'Beatrix Kiddo' krycí jméno Black Mamba, bývalá členka špičkového zabijáckého komanda toužící po pomstě. Quentin je bůh filmové masturbace a jeho Kill Bill je krvelačný akční orgasmus ve stopách Lady Snowblood ! ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Velmi sugestivní komiksová adaptace příběhu pomsty a jednoho promarněného života. Padouši po letech už nejsou to co bývali a Yuki svou pomstou ubližuje spoustě nevinným lidem. Shurayukihime je epický příběh s tragickým koncem, ze kterého si Tarantino vypůjčil mnohé, ale bez hlavní myšlenky předlohy příběh Kill Billa trpí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino má tento film neskutečně v oblibě, protože se netajil tím, že jeho Kill Bill točil přesně podle něj, což u mě byl trošičku problém pobrat. Jeho filmy příliš v lásce nemám a očekával jsem něco podobného i u tohoto. Na film jsem prakticky koukal jen čistě ze zájmu o danou věc. Ve filmu ale prakticky příliš změn od Kill Billa není, myšlenka je totiž prakticky stejná a bezezměny. Prostě a jednoduše pomsta jako prase o které je řeč v řadě asijských filmech, ale nejenom asijských. Pomsta hlavně musí být velká plná krve, o tom je většinou řeč, a stejně je to právě i u tohoto filmu, který s filmy o pomstách tak trochu začíná, respektive s filmy které se vážou na pomstu, obsahují krev a jsou naprosto nekompromisní. Některé jsou originální sami o sobě, viz Lady Snowblood, některé jsou prostě originální a některé jsou průměrné, v dnešní době jich je celá várka, stačí si vybrat, ale základ bych hledal právě v tomhle. Pro mě je to průměr, zrovna tohle vidět dvakrát nemusím, ale oceňuji fakt, že v té době je něco takového vůbec natočeno. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli Kill Bill od Tarantina, tento film pro vás bude krásným příkladem toho, jak Tarantino pracuje, do jaké míry se nechává ovlivňovat svými zkušenostmi z videopůjčovny. Lady Snowblood je totiž film o pomstě, a to pomstě jedné mladé dívky proti bandě vrahů, kteří její matku dohnali až k smrti. Děj se skládá z jednotlivých kapitol, v mnoha scénách sněží, gejzíry krve stříkají, je tu jedna stejná písnička, a některé záběry jsou vskutku podobné (například záběr „od země“, v němž se záporáci dívají dolů do kamery). Lady snowblood je film, ve kterém nejde jen o krev, ale snaží se vyprávět příběh - kultivovaně, až poeticky. ()

ad 

všechny recenze uživatele

To, že Q.T. si z toho filmu mnohé vypůjčil pro první díl Kill Billa dělá z Lady Snowblood paradoxně zajímavější záležitost, než jakou ve skutečnosti je. Jinak se jedná samozřejmě o klasickou ukázku Japonského manýrismu 80. let s několika zajímavými vizuálnímy nápady, s několika méně zajímavými, s hektolitry krve (tedy, chtěl jsem říct "kečupu") stříkajícími dva metry vysoko a s komixou stavbou a mírným nadhledem... Dobrý film na oddech a "vypnutí", ale žádná bomba. 3 a 1/2* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Autorkou titulnej skladby "Shura No Hana" (Flowers Of Carnage) je samotná Meiko Kaji, ktorá ju aj sama naspievala. (werewolf69)

Reklama

Reklama