Reklama

Reklama

VOD (1)

Policista, který v Polsku roku 1987 vyšetřuje případy záhadných zmizení, pronikne mezi osazenstvo kláštera na odlehlém místě a odhalí tam velmi temné tajemství. (Netflix)

Recenze (178)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celým filmom sa prebíja výborná temná atmosféra, ono už tie útroby kláštora samotné majú čosi do seba. Potom sa z toho stáva možný pokus o hororový thriller, ktorý mohol ostať pri zemi. Mohol tam zakomponovať nadprirodzeno, ale nemusel ísť takým smerom, že na konci tam démon s mníchmi manipuluje akoby bol bábkoherec. A s bábkohercami bývajú problémy, jedna je dokonca katastrofálnou ministerkou. V rámci deja dobre, ten záver mi trocha pokazil dojem, ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, kterému se po hodině diváckých rozpaků jakž-takž podaří zdůvodnit svojí předvídatelnost, ale hloupé drobnosti v něm neomluví (kněz s kamerou je šokován vzplanutým křížem, nabitá pistole čekající na stole…). A zajímavé finále zase nezachrání předešlé rozpačité dojmy. Ale třetí hvězdu si za něj snímek zaslouží, protože s ním tvůrci zašli dál, než by si troufl velký studiový horor (který by zase disponoval promyšleněji vystavěnou první hodinou). Výprava taky fajn. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

V Polsku se rodí asi nová hororová ikona. Režisér Bartosz Kowalski už  příjemně překvapil slasherem Dnes v noci v lese nikdo nespí, který si oproti svým americkým vzorům ostudu rozhodně neudělal. Nebyl nic objevného, ale žánrově na polské poměry zdařilý kousek. Pokračování je v černých číslech celkem oprávněně, protože v polovině ten film uhnul do úplně jiného žánru, který nikdo nečekal a nechtěl. Nový film Poslední večeře (čeky Pekelná díra, angl. Hellhole) přináší pochmurnou atmosféru mužského kláštera, kdesi v zapadlé části Polska, kde přichází nový mnich se zaučit na exorcistu. Jenže osazenstvo klášterá není úplně to, za co se vydává. Stejně jako hlavní hrdina. Já byl spokojen. Má to neklidnou atmosféru, nějaké gore a závěr, kdy skoro do poslední chvíle človek neví, jestli se to rozuzluje realisticky nebo nadpřirozenem. 7/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

za komančů se v Polsku teda děly věci. No aspoň je jasné, proč se soudruzi nekamarádili s církví. Hellhole je sice jednohubka, která nebude přepisovat hororové dějiny, ale dokáže nabídnout slušné řemeslo s výbornou atmosférou, velmi dobrou hudbou a hutným závěrem a to není zrovna málo. Mnozí hollywoodští spoluzpeklasplozenci by mohli závidět. Silné tři a za ten závěr mám nutkání přidat čtvrtou...70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na polské poměry velmi vydařený gotický horror, který bychom jim jen mohli tiše závidět. Ve světovém srovnání však rozhodně nešlo o nic úžasného. Trošku škoda, že se film zejména zpočátku nesmírně šourá a jednotlivé postavy nejsou natolik zajímavé, aby dokázaly udržovat diváka v bdělosti. Vše se zlepší v okamžiku, kdy je divákům odhaleno skutečné poslání nového přírůstku kláštera. Od toho momentu se snímek výrazně zvedne a začíná bavit. Trošku škoda, že záhy nato film končí. Věčná škoda, že se film nerozběhl trošku dřív. Úvodní pasáž byla divácky velmi útrpná ke sledování. [55 %] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Marek pri rozhovore spomenie, že sa polícia musí držať v úzadí kvôli tomu, čo sa stalo s Popiełuszkom. Jerzy Popiełuszko bol v kňazom, ktorého v roku 1984 popravili traja členovia poľských bezpečnostných zložiek. (Marceloo)
  • Titulky v závere filmu idú odzadu. (achnaton43)

Reklama

Reklama