Reklama

Reklama

Čtyři malí dospělí

  • Finsko Neljä pientä aikuista (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dnešní době se zdá, že polyamorie se spojuje výhradně s alternativním životním stylem generace Z. Ale možná, že i někteří z nás, kteří toho v milostném životě už hodně zažili, se ve svých touhách cítí být monogamními vztahy také příliš omezeni. Juulia je úspěšná poslankyně parlamentu a žije ve zdánlivě dokonalém manželství se svým mužem knězem Matiasem. Když však Juulia zjistí, že Matias má už rok poměr s Enni, zhroutí se. Aby zachránila své manželství, zapojí Enni do svého života a všichni začnou žít společně v polyamorním vztahu. Když Juulia přijme nová pravidla, zamiluje se do mladého Misky, který se zdá být z celé čtveřice nejvyzrálejší. Všichni čtyři se vzájemně milují, ale ať se snaží sebevíc, nedokážou se zbavit problémů. Jde o dojemný a lidský portrét čtyř dospělých lidí s bolestmi dospívání. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (16)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Není to sonda do problémů a radostí polyamorního vztahu a když už, tak spíše těch radostí, protože problémy jsou spíše naznačeny, aby je ihned vyřešilo odlehčení. Děj se zaměřuje především na Juulii a Matiase, na první pohled dokonalý pár, u nějž vlastně k nevěře není důvod. Přesto tu je a podle všeho nemá jiné řešení. Jejich cesta k polyamorii je vůbec nejsilnější, fungují v ní emoce a řeší se skutečné problémy a překážky. Ti dva jsou díky svému povolání nejvíce na očích, což je vlastně další ze zajímavých stran filmu, přesto se však nic neprovalí a když už ano, všichni tak nějak chápou. Rozumím, má to být i komedie, ale pocit, že to celé mohlo mířit výše, ten jsem měl. Vůbec závěrečná scéna zúčtování všech ve vztahu a vánočního posezení u rodičů, mohly být bez odlehčení údernější. 65% ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

"Píchali jste spolu?" "Ne." "Ale penis má?" "Jo, má..." Tak trochu reklamní plakát na polyamorii. Ne, že by tu všechny chvíle a všechna slova byly hezké, ale vždycky je tu někdo, kdo je natolik pozitivně nabit, že všechno zlé stačí v dobré obrátit. Nejsem si zcela jistý, zda to tak spolehlivě funguje i v životě. Tak jednoduché to asi nebude - čím víc je vás na to, tím může být snazší někoho takového najít, ale na druhou stranu zase čím víc lidí v jednom svazku, tím hůř se slaďují... ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Keď vo filme zaznie "pusťme sa do jedla, kým je polievka teplá", bolo to malé znamenie, že nielen tá polievka bude teplou. Kultúrny progres totiž dorazil aj do Fínska, a tak sledujeme kňaza kresťana, ktorý má manželku, s ktorou si počas styku rád zadroguje akože afrodiziakum. Tento uznávaný ctihodný farár má však 18-ročnú milenku, no jeho žena navrhne - ale veď žime si kľudne traja. Ako správny kresťan si farárko povie, že nie je zlé mať diery na striedačku aj oficiálne, desatoro zrejme už od prvej hodiny katechizmu nevidel. V rámci kompenzácie si však aj žena prizve do "vzťahu" ďalšiu osobu, ale pozor, nie muža, to by sme TO stvorenie urazili, ono to je totiž vraj nebinárne, čo aj na prvý pohľad vidieť, že sa jedná o fluid medzi sepraným pulóvrom a nevytepovaným kobercom, teda zhruba 29. pohlavie. A čo farárko? Vraj aj to je v súlade s Kristovým učením a dier v dome nikdy nie je dosť, hoci mu to nie je úplne po vôli, lebo nebinárca, veľmi prekvapujúco, nedokáže oplodniť. V tejto kvalitnej zmesi však stále nič nefunguje, nikto nie je šťastný, vlastne každý je zdevastovaný a ešte sa čudujú, že prečo... Režisérka Vyhulminenová vraj chcela týmto ukázať, že aj takéto vzťahy sú, je to výzva, že je to o vzájomnej tolerancii a rešpekte a nachádzaní prienikov, nielen genitálnych, v ktorých sa dá nádherne fungovať ako jedna veľká rodinka. A tá tradičná je len pre zaostalých bigoťákov, ktorí sú tak otravne prudérni, že im ešte niečo hovoria slová ako morálka či mravnosť. Vyberám si bigotnosť. ()

cuchillo 

všechny recenze uživatele

Čtyři malí dospělí mě naprosto nadchli! Úžasný film o mezilidských vztazích ze současnosti. Perfektně vybraná ústřední polyamorní čtveřice - krásně jim to všem herecky ladí. Bylo to uvěřitelné, moderní a lidské. Citlivě a zároveň progresivně natočené. A ten soundtrack k tomu je famózní. Moc se mi to líbilo. ()

Awer 

všechny recenze uživatele

Filmařsky bravurní, na 123 minutách i díky soundtracku stále nabušené, uchopeně provokativní, lidsky obyčejné. Film o obtížné a krásné touze milovat, důvěřovat a soubýt, odvaze vykročit a jednom z posledních velkých tabu takřečeně pluralitní společnosti. Jak říkal jeden Vašek: když proti tomu řeknete jen slovo, hned z vás udělají vyvrhele a odpůrce evropské integrace (čti existence společnosti). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Píseň, kterou Miss performuje, je „Lost On You“ od LP. (Pejpr)

Reklama

Reklama