Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (93)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Ve veganském etnobaru U Disneyho opět partička kumštířů pod vlivem hašiše uplácala otřepanou, divnou, nezáživnou, umělou animovanou pohádku. Domnívám se, že v poslední době jsou v Disney Animation Studios sponzorováni nějakou sektou hlásající Slunce v duši, či mimozemskými bytostmi ovlivňující mozek scénáristů, kteří se snaží těmito vesmírnými silami ovlivnit mentální úpadek lidstva a domnívají se, že dětský divák si to vsugeruje jednodušeji a urychlí to evoluci a další generace již budou neškodní multikulti androgynní hippies... Přání musí toho současného dětského diváka nudit, pořádně ani neví o co tu jde (neví to ani ti dospělí). Není tu už vůbec nikdo, komu by se fandilo, uronila by se slza a nebo se šlo koupit povlečení s motivem filmu. Animace, luminous stylizace je klasicky na prvotřídní úrovni, ale jinak je to blábol.  Pokud si myslí, že stačí nakreslit další pohádku o království a bude to zase hit, tak by museli alespoň shrekovsky přitlačit. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Disney Nam k svojim 100. narodeninam nadelil jeden z najslabsich animakov poslednej doby. Vsetko od hlavnych hrdinov, pribehu a pesniciek je nevyrazne a mdle. Jedina vec co vybocuje z podpriemeru je animacia, ktora je zaujimavy mix CGI a rucnej animacie (i ked asi ide o full CGI). Ak by niekto zadal ChatGPT aby prisiel s animakom k Disneyovskej storocnici nevypadalo by to inak. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Úpadek mužských vzorů v pohádkách je smutný, ale děsí mě zde spíše překombinovanost motivů vedoucích k posednutí zlem. Přitom ten prvotní - neplnění všech přání - není uspokojivě vysvětlen. Snaha o realismus tak vyjde na prázdno a děti to prostě nepoberou. Jinak se tu míchá dohromady přístup Evropské unie, Ameriky a Ruska k vládě během jedné pohádky. Disney dodává písničky, zvířátka a překrásnou vizuální stránku. Vše zcela mechanicky, ve snaze o originální přístup ale zapomíná, že každá dobrá pohádka potřebuje spíše srdce než podivné polopravdy. Encanto bylo mnohem lepší ()

venison 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu tak nízké hodnocení filmu. Pohádka se mi líbila. Ocenila jsem zejména po dlouhé době pořádného Disney záporáka. Písničky jako vždy velmi vydařené, celková animace jako ze staré knížky zaujala moc. Hlavní hrdinka je sympaťanda a příběh originální (nevím, zda existuje nějaká reálná předloha). Většina komentářů se opírá o to, že jde o Disneyho film k výročí 100 let a že čekali něco lepšího. Jasně, není to nejlepší pohádka, ale je fajn! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Generická disneyovka, která si bere motivy (i některé postavy) snad ze všech ostatních disneyovek a míchá z nich absolutně nefunkční koktejl bez chuti a bez zápachu. Pár hudebních čísel je sice fajn a sidekickové (koza a hvězda) občas dokáží vykouzlit funkční gag, ale na animák za skoro 200 miliónů je to zoufale málo. Disney evidentně chtěl jet na jistotu, ale těžce minul cíl. Možná kdyby to byla nějaká obsahová výplňovka pro Disney+ tak by se nad tím daly přimhouřit obě oči, ale jako plnotučná novinka je to prostě špatný a po zásluze Přání propadlo prakticky u všech…40% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • V jednom přání se objeví fráze „pravá láska“, která odkazuje na film Ledové království (2013), kde hrála důležitou roli v příběhu. (SpiderBoy)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama