Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (93)

mrksik 

všechny recenze uživatele

Skúsme si to predstaviť: vyčerpaní, ba až vyhorení rodičia, si sadnú so svojím dietkom večer k telke, zapnú Disney+ a dúfajú, že zažijú podobne bezstarostne radostný zážitok, ako keď pozerali Snehulienku, keď mali sedem rokov. Namiesto toho im Disney otlčie o hlavu, že by mali snívať, a to snívať vo veľkom, pretože ich sny môžu zlepšiť, ba až úplne transformovať celý svet. Publikum, ktorého najväčším životným snom je momentálne stráviť jeden deň osamote (a letná all inclusive dovolenka v Egypte) tomu nerozumie a film odmieta. Od Disneyho je to pozoruhodne podvratný počin (alebo neporozumenie svojmu publiku). ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Asha sa snaží stať učnicou kráľa až kým nezistí na čo používa priania svojho ľudu. Herecké obsadenie: Videné v kine so slovenským dabingom, ktorý je ako inak dokonalý. Prevedenie: Dokonalá animácia na úkor príbehu. Tak by sa dal v krátkosti zhrnúť nový Disneyho počin. Hudba, na ktorú som sa tešil asi najviac ma vôbec nechytila za srdce ako tomu bolo v minulosti. Temné pozadie celého príbehu spôsobovalo mojej malej dcérke až obavy. Pocity: Doba je nastavená tak, že klasické príbehy o láske s jemným nádychom dobrodružstva a humoru sú už minulosťou. Teraz sa budeme v každom jednom príbehu stretávať s emancipovanými hrdinkami ako napríklad nedávno Raya alebo teraz Asha, ktoré sami pokoria zlo celého sveta. Môj syn, ktorý má 9 rokov mi povedal, že už má po krk babských rozprávok a že nemá čo pozerať. A po malom zamyslení som usúdil, že má pravdu. Pridaná hodnota: Nová muzikálová rozprávka s jemným záporákom a nudným príbehom. 40% ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že co nejvíc uškodilo téhle pohádce je to stoleté výročí Disney, protože to z toho filmu srší z každého koutu, scéně, písni, ze všeho a je toho až přespříliš. Mohlo se jednat o krásné originální dílo, které dokáže jak skvělé a nápadité Disney umí ještě být. Přitom vykradli Sněhurku a předělali jí na jinačí verzi pohádky. Do toho vložili několik očividných easter eggs na jiné Disneyovky a právě to mi vadilo. Strašně se snažili tlačit na pilu a hrát to na jistotu a za mě jim to nevyšlo. Musím ale moc pochválit animaci, kombinace 3D a 2D animace byla skvělá. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Tak mé přání, aby to bylo skvělé se bohužel nenaplnilo.. Ale zase to není tak hrozné, má to zajímavou zápletku, docela hezké písničky ( a to nesnáším muzikály ), i celkem drsného padoucha. První polovina je vyloženě pro děti, druhá je temná, ale postrádal jsem tam obvyklý humor a to je hodně škoda.. Takže oslava stých narozenin Disneyho se né úplně povedla, čekal jsem to lepší...60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Generická disneyovka, která si bere motivy (i některé postavy) snad ze všech ostatních disneyovek a míchá z nich absolutně nefunkční koktejl bez chuti a bez zápachu. Pár hudebních čísel je sice fajn a sidekickové (koza a hvězda) občas dokáží vykouzlit funkční gag, ale na animák za skoro 200 miliónů je to zoufale málo. Disney evidentně chtěl jet na jistotu, ale těžce minul cíl. Možná kdyby to byla nějaká obsahová výplňovka pro Disney+ tak by se nad tím daly přimhouřit obě oči, ale jako plnotučná novinka je to prostě špatný a po zásluze Přání propadlo prakticky u všech…40% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Jméno Asha znamená v hindštině „naděje“. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama