Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (93)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Ve veganském etnobaru U Disneyho opět partička kumštířů pod vlivem hašiše uplácala otřepanou, divnou, nezáživnou, umělou animovanou pohádku. Domnívám se, že v poslední době jsou v Disney Animation Studios sponzorováni nějakou sektou hlásající Slunce v duši, či mimozemskými bytostmi ovlivňující mozek scénáristů, kteří se snaží těmito vesmírnými silami ovlivnit mentální úpadek lidstva a domnívají se, že dětský divák si to vsugeruje jednodušeji a urychlí to evoluci a další generace již budou neškodní multikulti androgynní hippies... Přání musí toho současného dětského diváka nudit, pořádně ani neví o co tu jde (neví to ani ti dospělí). Není tu už vůbec nikdo, komu by se fandilo, uronila by se slza a nebo se šlo koupit povlečení s motivem filmu. Animace, luminous stylizace je klasicky na prvotřídní úrovni, ale jinak je to blábol.  Pokud si myslí, že stačí nakreslit další pohádku o království a bude to zase hit, tak by museli alespoň shrekovsky přitlačit. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Přání skrze různou formou pomrknutí a příjemných závěrečných titulků rozhodně vyvolá chuť oprášit vzpomínky na ty nejmilovanější klasiky ze stáje Walt Disney Animation Studios, rozhodně ovšem nehrozí, že by se samotné stalo zásadním milníkem tohoto legendárního animačního studia. Sladká tečka ke 100. narozeninám Walt Disney Animation se tudíž nekoná, jako neurážející animák ovšem obstojí a rozhodně nedonutí k tomu nad budoucností Walt Disney Animation Studios zlomit hůl. Bude se na počátku dalších 100 let dařit Walt Disney Animation lépe? I podle samotného filmu jsou přání potřeba.... ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Úpadek mužských vzorů v pohádkách je smutný, ale děsí mě zde spíše překombinovanost motivů vedoucích k posednutí zlem. Přitom ten prvotní - neplnění všech přání - není uspokojivě vysvětlen. Snaha o realismus tak vyjde na prázdno a děti to prostě nepoberou. Jinak se tu míchá dohromady přístup Evropské unie, Ameriky a Ruska k vládě během jedné pohádky. Disney dodává písničky, zvířátka a překrásnou vizuální stránku. Vše zcela mechanicky, ve snaze o originální přístup ale zapomíná, že každá dobrá pohádka potřebuje spíše srdce než podivné polopravdy. Encanto bylo mnohem lepší ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Tak mé přání, aby to bylo skvělé se bohužel nenaplnilo.. Ale zase to není tak hrozné, má to zajímavou zápletku, docela hezké písničky ( a to nesnáším muzikály ), i celkem drsného padoucha. První polovina je vyloženě pro děti, druhá je temná, ale postrádal jsem tam obvyklý humor a to je hodně škoda.. Takže oslava stých narozenin Disneyho se né úplně povedla, čekal jsem to lepší...60% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly a u Magnifica je to tedy samá dlažební kostka. Ano, při hodně paranoidním náhledu na svět by skutečně některá nesplněná přání mohla mít podvratný a destruktivní dopad, ovšem v případě většiny z nich musel vynaložit hodně energie, aby v nich našel škodlivý potenciál. Asha žije se smutnou vzpomínkou na tatínka, její dědeček doufá ve splnění svého přání a maminka snad ani nedoufá (navíc tedy čert ví, co si maminka přeje). Kozlík Valentino je boží a hvězdička taktéž. Jejich plyšové verze mám moc ráda, i když se jedná asi o milion pátého a milion šestého zbytečného plyšáka, kteří s námi nutně museli bydlet. Nebyla jsem oslněna, ale občas kusy pohádky slyšet a kousky znovu vidět, když se na to koukají děti, mi nevyvolává ani migrénu ani nauseu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně seznámení se s Hvězdou se objeví i Bambi ze stejnojmenného filmu. (SpiderBoy)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno