Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (90)

mrksik 

všechny recenze uživatele

Skúsme si to predstaviť: vyčerpaní, ba až vyhorení rodičia, si sadnú so svojím dietkom večer k telke, zapnú Disney+ a dúfajú, že zažijú podobne bezstarostne radostný zážitok, ako keď pozerali Snehulienku, keď mali sedem rokov. Namiesto toho im Disney otlčie o hlavu, že by mali snívať, a to snívať vo veľkom, pretože ich sny môžu zlepšiť, ba až úplne transformovať celý svet. Publikum, ktorého najväčším životným snom je momentálne stráviť jeden deň osamote (a letná all inclusive dovolenka v Egypte) tomu nerozumie a film odmieta. Od Disneyho je to pozoruhodne podvratný počin (alebo neporozumenie svojmu publiku). ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Ve veganském etnobaru U Disneyho opět partička kumštířů pod vlivem hašiše uplácala otřepanou, divnou, nezáživnou, umělou animovanou pohádku. Domnívám se, že v poslední době jsou v Disney Animation Studios sponzorováni nějakou sektou hlásající Slunce v duši, či mimozemskými bytostmi ovlivňující mozek scénáristů, kteří se snaží těmito vesmírnými silami ovlivnit mentální úpadek lidstva a domnívají se, že dětský divák si to vsugeruje jednodušeji a urychlí to evoluci a další generace již budou neškodní multikulti androgynní hippies... Přání musí toho současného dětského diváka nudit, pořádně ani neví o co tu jde (neví to ani ti dospělí). Není tu už vůbec nikdo, komu by se fandilo, uronila by se slza a nebo se šlo koupit povlečení s motivem filmu. Animace, luminous stylizace je klasicky na prvotřídní úrovni, ale jinak je to blábol.  Pokud si myslí, že stačí nakreslit další pohádku o království a bude to zase hit, tak by museli alespoň shrekovsky přitlačit. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $63,557,825║ Tržby Celosvetovo $240,192,787▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Na 100. jubilejum Disney-ka to je zas len ďalšie nepekné pošmyknutie. Toto proste nezvládli k tým predstavám čo boli pôvodone želané. Áno chceli tam mixnúť všeličo z ich tvorby ale takto to proste nezafungovalo. Animácia si mi ale celkom páčila, tam som nevidel problém.  /55%/ ()

sQelle 

všechny recenze uživatele

Disney vyhasíná ze všech stran, Marvel na úpadku nebo spíš už po, Pixar stagnuje ačkoliv má ještě lehce, co nabídnout a tohle je fiasko. Stovkový hřebík do skleněné rakve. Příběh nesahá k průměru a vizuál je spíš ošklivý než působivý. Odkazy k někerým dílům působí dost na sílu a úmornost nekonečných písniček nevykupuje ani krátká stopáž. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Není to úplné zlo ale řekněme si na rovinu že tohle v roce 2023 v kině asi nemá co dělat. To je jako by v kině šla každoroční vánoční pohádka z Čt, která má papírový kulisy, půlku herců amatéry a natočilo se to během týdne. Klišé hrdinka, kliší záporák, kliší zvířátko co mluví, klišé kamarádi z podhradí (malej uřvanej debil, velkej hromotluk s nulovou inteligencí, "guru" máma .... už vidím jak královské služebnictvo, chodí ve špinavých roztrhaných hadrech a nikdo nad takovou mentálně zaostalou partou nemá dohled) V průběhu skotačení, zpívání (a je ho tam opět hodně), láskyplných keců a hrdiných akcí, jsem si tak pomyslel, jak bude třeba kuchař reagovat na to že slepice umí mluvit, nebo tančit a je celkem rozumově nadaná. Stejně jako mi proletělo hlavou, že ty oživlý kytičky u stromu, budou mít asi problém, když mají najednou rozum, umí mluvit ale jsou pořád zakořeněný v zemi. Klišé na konci (zlej záporák už už přemůže naši hrdinku když se celé království zpěvem navzájem povzbudí ....) už jsem v podstatě vnímal jen napůl. Animace je krásná, to už sned ani v dnešní době nejde nakreslit hnusně a pár momentům se i dá zasmát ale není to nic co by tuhle pohádku táhlo někam výš. Ani ten nápad s přáníma, není vlastně vysvětlen jak funguje, jak to celé má fungovat a proč vůbec lidi dávají své přání králi aby ho splnil. Myšlenka je v pohádce řečena, každý by si měl přání splnit sám, to beru ale není vysvětleno proč ho jakoby museli dávat králi aby jim ho splnil. Kromě kozlíka a hvězdy tu není nic co by stálo za vidění. Kozlíka si představte jako Olafa z Ledového království. Je tu jako nahrávač a hláškař. A i ten je klišé, protože je to ten typickej potížista. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Při průletu Hvězdy stájí je na chvíli vidět kůň Maximus z filmu Na vlásku (2010). (SpiderBoy)
  • Ve scéně seznámení se s Hvězdou se objeví i Bambi ze stejnojmenného filmu. (SpiderBoy)
  • Jméno Asha znamená v hindštině „naděje“. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama