Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden život je britský životopisný film o britském humanitárním pracovníkovi Nicholasi Wintonovi. Film sleduje Wintona, který se ohlíží za svou minulostí, kdy pomáhal skupinám židovských dětí v Němci okupovaném Československu, aby se mohly ukrýt a uprchnout v letech 1938-39, těsně před začátkem druhé světové války. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TĚCHTO OSM DĚTÍ JSTE ZACHRÁNIL?“ … „NE, JE JICH TROCHU VÍC …“ Film plnej Československa a lidství… Ten příběh známe všichni, ale vidět ho takhle „na živo“ – to je jinej level. Nejedná se o žádnej další „Schindler List“. Jde „jen“ o fajn vyprávění, končící strhujícím dojemným závěrem, kterej vás chytne jen tak, jak moc si uvědomíte sílu onoho konání… a jestli máte víru v dobrý skutky…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založen na knize „If It's Not Impossible…The Life of Sir Nicholas Winton“, kterou napsala jeho dcera Barbara Winton v roce 2014. 2.) Anthony Hopkins byl osloven právě na její na žádost. Ten po přečtení scénáře roli přijal. 3.) Thx za titule „saurix“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Píta 

všechny recenze uživatele

Z kina, kde jsem film sledoval, si odnáším velký zážitek. Nejen kvůli filmu samotnému, ale také kvůli spolusledujícím. Ještě jsem nezažil, aby celé kino v naprostém tichu sledovalo běžící titulky. Bylo to skoro tak super jako tento film, jenž jen umocnil můj respekt a úctu k osobě Nicholase Wintona. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dotek dobra. V linii před vypuknutím války filmařsky rutinní, neobjevné, skoro až televizní. Ta druhá o ryzí skromnosti a velkém srdci to ale plastičností Hopkinsova projevu dokonale kompenzuje. Notoricky známé scény z televizního pořadu That's Life měly být emoční náloží, na mě ale nejvíc zapůsobila až ta poslední u bazénu. Pohled na tu spoustu nových větví stromu života možná otupí pocit viny, že z těch uschlých byly kdysi vyrobeny listy papíru, co zůstaly nepopsané.. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Co napsat k filmu, který psal sám život… V první řadě musím vyzdvihnout do nebes neskutečnou Helenu Bonham Carter, která kam vstoupí tam září a neskutečně mě mrzí, že ji nevídáme ve více filmech. Film má své mouchy, někdy působí až „televizně“, ale Wintonův příběh je natolik silný že i to lze odpustit. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Dojemný príbeh z 2. svetovej vojny a navyše z našich, československých končín. Hopkins je výborný ako vždy (jeho dejová linka je vďaka nemu výrazne lepšia než retrospektívna z obdobia mladosti jeho postavy), emócie fungujú, výčitky a spytovanie svedomia pripomenú trápenia Oskara Schindlera. A aj keď One life nie je taká bomba ako spomínaný Schindlerov zoznam alebo Pianista, určite aj Nicholas Winton si zaslúžil, aby bol jeho hrdinský čin sfilmovaný. 75% ()

Galerie (206)

Zajímavosti (15)

  • Medzi komparzistami sa nachádzali skutočné deti tých, ktorých Winton zachránil. Jeden preživší nazval film „priliehavou poctou“. (Arsenal83)
  • Propagačná kampaň filmu vyvolala pobúrenie, keď sa vynechalo prevažne židovský pôvod detí v kindertransporte a namiesto toho boli označené ako „stredoeurópske“. Stalo sa to po vypuknutí vojny medzi Izraelom a Hamasom, kde po propalestínskych protestoch BBC Film nechcela ešte viac vyhrocovať napätie v Británii. Po protestoch zo strany Židov však nakoniec BBC Film zmenil popis filmu a napísal, že Winton zachránil „prevažne židovské“ deti. (Arsenal83)
  • Behom natáčania filmu v Prahe si okoloidúci fotili Hlavní nádráží obvešané vlajkami s hákovým krížom a šíritelia konšpiračných teórií rozniesli po sociálnych sieťach hoax, že vlajky rozvešali ukrajinskí utečenci. (matthew.17)

Související novinky

Srpnové VOD tipy

Srpnové VOD tipy

22.08.2024

Pomalu, ale jistě se nám přibližuje konec letních prázdnin, a pokud vás už cestování a trávení času venku na sluníčku omrzelo a chcete se v určitých chvílích stáhnout do pohodlí obývacích pokojů a… (více)

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Reklama

Reklama