Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nenápadný vysokoškolský profesor Paul (Nicolas Cage) se ze dne na den začne objevovat ve snech milionů lidí po celém světě a stane se tak globální celebritou. Rázem se mu začnou plnit všechna jeho přání, ale také pozná, jak vysoká je cena slávy. Nicolas Cage podává životní herecký výkon v dokonale zábavné společenské satiře. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (298)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Naozaj som nečakal, že 29.12. ešte stihnem vidieť film, ktorý sa zaradí medzi TOP 5 tohto roku. K ešte väčšiemu počudovaniu slúži skutočnosť, že hlavnou hviezdou je Nicolas Cage. Aby toho nebolo málo, tak ide o natoľko zaujímavý film, že výborné dojmy nedokázala pokaziť ani nemastná-neslaná koncovka. Nicolas Cage je tu naozaj skvelý a profesor Paul sa zaraďuje medzi jeho najlepšie herecké momenty. A čo sa týka posledných 20 rokov jeho kariéry, tak určite tá najlepšia postava. Príbeh je satirou, ktorá však nie je samoúčelná. Odohráva sa tu podivnosť, ktorá sa ako snehová guľa nabaľuje a nabaľuje. Ste zvedavý kam udalosti Paula zavedú, koho stretne a hlavne, ako sa všetko vyvinie. Ako bonus je tu krásne divná sexuálna scéna, ktorá podľa mňa už nikdy nebude zabudnutá. Tak ako celý film. V podstate Charlie Kaufman v lepšej forme, než kedy dokázal byť. Kristoffer Borgli sa rozhodne dostal do môjho zorného poľa, a tak skoro sa z neho nedostane. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Originální námět, zajímavý průběh a celkem očekávaný konec. Společenská satira je v rámci jednotlivých bodů celkem trefná, snové sekvence skvělé a Cage odpovídající zadání. Trochu mě mrzelo, že Borgli prostě není Gondry ani Lynch, aby z toho námětu vytřískal i vizuálně více, jemu stačí formální čistota a poslání o společnosti. Možná trochu škoda. Samotné moderní pojetí 15 minut slávy v době internetu si chvílemi říkalo o trochu větší odvahu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To že Nicolas Cage nebyl za svou roli nominovaný na Oscara prostě nechápu. Ten chlap sveřepě táhne tuhle podivnost s takovou tou svojí suverenitou, s kterou se dokáže napasovat do rolí, ve kterých by si připadali všichni ostatní absolutně mimo. On to dává na první dobrou. Rozhodně jeden z nejlepších a nejzajímavějších herců historie. To v čem kolikrát hraje, je samozřejmě na dlouhou debatu a minimálně svůj speciál by si tento borec na Moviezone zasloužil. Dream Scenario je přesně ten typ filmu, který od studia A24 nejen chceme, ale potřebujeme. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDEN MÍSTNÍ MUŽ SE OCITNUL V CENTRU PODIVNÉ EPIDEMIE SNŮ, KTERÉ SE VĚDCI SNAŽÍ PŘIJÍT NA KLOUB…“ Dramatický a nudný drama se snovou tématikou o neobyčejném zážitku z pocitu slávy. Ten „případ“ je neuvěřitelnej (– nebo absurdní ?)… Nevím, ale přemejšlím, jak by sním naložil takovej Shyamalan. Cage se snaží (kurva musí!) hrát dramaticky a občas se mu tak nějak daří. Ale událost sezóny bych z toho nedělal… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Cage byl za roli nominován na Zlatý glóbus. 2.) Někteří kritici hovoří o Cageově roli jako o největší v kariéře. 3.) Thx za titule “ anonymní uživatel“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Šel jsem si do kina oddechnout. Nesplněno. Borgli to tak chtěl. ___ Paul je člověk nudný, malý, protivný, vystrašený, neasertivní - kompiluje vše politováníhodné, šedivé a děsivé nezapamatovatelné. ___ Paul je pasivní vor, který vůbec nechápe, kam ho proud unáší. ___ Paul je děsivý představou, že jsem Paul. ___ Paul je oběť. ___ Celé je to děsivé. Posledních 20 minut, kdy ho sežere i kapitalismus, jsem nepotřeboval, ale ok. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Paul (Nicolas Cage) si během oběda v místní restauraci čte knihu „Why Zebras Don't Get Ulcers“ od neuroendokrinologa Roberta M. Sapolskyho, kterého zmíní během schůzky v reklamní agentuře. (HellFire)
  • Film sa natáčal v Toronte a Burlingtone (Kanada). Obdobie natáčania trvalo od 17. októbra do 19. novembra 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

04.12.2023

Matador s jedním zlatým oscarem na poličce za měsíc oslaví své šedesáté narozeniny. Na jeho herecké pažbě bychom našli úctyhodnou stovku filmů a nějaké drobné k tomu, a tak není divu, že přichází… (více)

Reklama

Reklama