Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 1

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (184)

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka ze sportovního prostředí, které tedy nehraje tu hlavní roli, ovšem skvěle dokresluje to hlavní oč tu běží, love-triangle mezi 2 bývalými nejlepšími kamarády a Tashou, které ale hádky právě o ni, malinko rozhádají. Tahle trojka si opravdu sedla a v průběhu celého filmu chápete úhel pohledu všech zúčastněných a zároveň se chvílemi přikláníte spíše k Ahsově straně a chvílemi zas k Patrickově. A právě tohle balancování, které funguje ještě o to lépe díky dílčímu retrospektivnímu narativu, vás bude po celou dobu držet na okraji sedačky a napínat až do poslední sekundy, jak bude důmyslně gradovaný příběh završen. Skoky do "současnosti" fungují i díky callbackům z těch minulých let, díky kterým i nějaké souvislosti secvaknou a tím největším je konečné, a až nepříjemně oddalované, zasazení tenisového míčku do středu rakety! (Kdo viděl, pochopí:)) A nesměl bych opomenout ani hudbu, bez které by tenhle love-triangle nebyl to pravé ořechové, jelikož to ždímání atmosféry je její velkou zásluhou. Nakonec doplním už jen neuvěřitelně hot záběry z tenisových zápasů a jejich skladbu v kombinaci s tou hudbou, které by ve filmech ze sportovního prostředí určitě neměly chybět. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Je to povedene, ale genialitu tam nevidím. Zendaya jako vždy top. Josh O'Connor vyrostl z Koruny a Durrelových v herečkou hvězdu áčkových kvalit. Mike Faist mi moc nesedl. Místo tenisové superstar hrál jako homosexuální prostitut.  Umělo to být zatraceně sexy a zábavné. Bavil mne konec, ale jinak mi to tak nesedlo. 6/10 s potenciálem pro růst. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Cílevědomí lidé dokáží být děsiví. ___ Žít v pravdě a tedy v souladu se sebou - kdo z nás to s jistotou dokáže? ___ Dětinská radost a povýšenost - z výkonů vlastního těla, ze síly a rychlosti, z vítězství, z moci. Ego dokáže sežrat úplně všechno. A vadí to? ___ Ti tři milovali a nenáviděli především sami sebe, až pak sebe navzájem. To díky svým propleteným závislostem si do detailu rozuměli a intenzivně se prožívali a dokázali energicky sdílet svoje bytí. Těch pár vteřin splynutí  jim za to stálo, stojí, bude stát. Než jim za rok dojdou síly. A co potom, s touhle hrou? Melodramatický až na půdu. C'mon! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem konečně pochopil, proč si spousta mužů stříká ze Zendaye do trenek. Ona skutečně umí být kost. Jediné, co bych jejímu tělu vytkl byly černé bradavky, které mívají negryně. V roli zdejší potvůrky mě malinko srala, ale nemohu ani trošku zpochybnit její herecký supertalent. Další z mnoha rolí, kdy ji věříte každou grimasu tváře. Bohužel svým extrémním charismatem totálně zastínila 2 zoufalé pány. Bylo to doslova jako sledovat maraton, kde je na čele osamocený černoušek a daleko za ním dobíhají 2 polomrtví bělásci. Trošku mi vadilo, že byl film příliš romantický, podstatně méně dramatický a ještě méně sportovní. Romantiky mám dost v životě a nepotřebuji si přidávat další porce ještě prostřednictvím filmu. Film byl možná až zbytečně dlouhý a bohužel v určitý moment sklouzl do stereotypu milostného trojúhelníku a ztratil své grády. Extrémně se mi líbila kamera, jakéhosi rákosníka, jehož jméno si netroufám napsat, a tak jej pouze zkopíruji - Sayombhu Mukdeeprom. Naopak hudba byla hodně zvláštní a spíše bych řekl, že se mi nelíbila. [75 %] ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Jo, dobré to bylo. Zajímavá filmová úvaha, kam to může dojít, když se sejdou tři egoističtí manipulátoři a největší ego z nich má holka. Film mě ničím nenudil a po většinu času mi připadal 4hvězdičkový, ale závěrečné tenisové výměny, to bylo takové úžasné psychodrama s parádním trikem jak totálně paralyzovat soupeře a následně se vzájemně uznat, že zvedám hodnocení na plný počet hvězd. 90 %. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • V jeden natáčací deň došlo v blízkosti kurtov k hromadnému uvoľneniu peľu niektorých blízkych stromov, ktoré zafarbili celú scénu (a všetkých ľudí na nej) do žlta, čo sa podarilo odstrániť až po daždi počas niekoľkých nasledujúcich dní natáčania. (Arsenal83)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno