Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 5

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (229)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Pohádka či banální romance povýšená především Lucou a jeho týmem na renesanční sochu, na níž člověk zírá, jak na zjevení, i když je to "jen nahatej chlap z mramoru". Reznor s Rossem svým nervózním technem gradují sebebanálnější scénu na thriller, u nějž se člověku potí dlaně. Hudba je tak dominantní, že chvílemi se střídá nastavení, zda je ona doprovodem filmu či film doprovodem jejím.  Nakonec ještě hiťák k titulkům, kde jsem už jen vydejchával s papulou dokořán, hučí mi z toho v hlavě ještě druhý den... Challengers samozřejmě nedosahují božského a magického Call me by your name, spíše tu cítím tendenci si udělat film pro radost, až si i při nadměrné divácké spokojenosti říkám, jestli to není minimálně od Lucy a Trenta trochu plýtvání materiálem. Zrovna tihle dva ale asi mají munice ještě dost. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Športovým filmom sa vždy poteším - tentokrát v hlavnej úlohe tenis. Základ príbehu bol výborný, dokonca aj formujúci sa milostný trojuholník to pomohol celkom dobre rozbehnúť. Nezlomné priateľstvo sa napokon pretavilo do neutíchajúcej rivality medzi Patrickom a Artom, a to všetko kvôli zvodnej Tashi, do ktorej sa obaja zaľúbili. Väčšie sympatie som mal určite k Patrickovi, ktorého postava pôsobila často takým tragikomickým dojmom. Príbeh bol relatívne fajn, hoci som od dejovej línie očakával predsa len o niečo viac. Potešil ma však dosť vysoký výskyt sarkazmu a dôvtipu, najmä v Patrickovom podaní. Bol som rozhodnutý pre 4*, ale napokon sa skôr prikláňam k 3* (myslím si, že tento milostný trojuholník mal predsa len o kus väčší potenciál) ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film o trošku sebeckej dievke, ktorá robila pre svojich bielych chlapcov prvé posledné .. a oni pre ňu. Viac o vzťahoch ako o športe .. a bez akýchkoľvek pravidiel. Netuctová vec so zaujímavou kamerou a ohromne zvolenou muzikou. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Najsexi film roka. Luca Guadagnino si berie to najrajcovnejšie z Call Me by Your Name, to najlepšie zo športových filmov a ešte to zaobaluje do neskutočne originálneho a sakra štýlového vizuálu plného nápaditej kamery, parádnej hudby a dravého strihu. Nejednoznačný, iba v náznakoch naznačovaný bisexuálny trojuholník zaobalený do tenisového filmu, kde tie, parádne natočené tenisové zápasy hrajú až druhý prím. Ten prvý hrá zbesilá vyprávěcí štruktúra, ktorá skáče v časových obdobiach v každom druhom strihu, ale divák sa ani raz nestratí v postavách a udalostiach, ktoré sa práve dejú. Nie je to síce úplne bez chýb (napr. trochu zbrklý samotný záver a posledný záber filmu bez dostatočného climaxu), ale faktom je, že Luca Guadagnino natočil zatraceně hot and cool movie! CELKOVO: 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Luca nezklamal, přestože se jeho předchozím dvěma filmům zatím raději vyhýbám. Tento italský týpek by klidně mohl pokropit zatuchlý Hollywood živou vodou. Rivalové mě velmi bavili. Ta neustálá řevnivost dvou chlapských eg, stejně jako politizování Zenday, kterou srdce táhne na jednu stranu a rozum na druhou. Mimochodem ta ženská je prostě kost. Film má neskutečnou vnitřní dynamiku. Nečekal jsem kdovíco, ale výsledek mě prostě potěšil. Asi tolik jsem vám chtěl sdělit :) 75% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • 12. dubna 2024 vyšlo v rámci propagace filmu album „Challengers [MIXED] by Boys Noize“, na kterém je výběr několika skladeb ze soundtracku od Trenta Reznora a Atticuse Rosse, které remixoval německý DJ Boys Noize. Samotný originální soundtrack pak vyšel 26. dubna, tedy v den premiéry filmu v amerických kinech. (Schyzartis)
  • Čo sa týka intímnych scén, Zendaya prezradila: "Mali sme koordinátora intimity, ktorý bol fantastický a veľmi nápomocný, pretože bolo dôležité, aby sme sa cítili bezpečne." (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama