Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 5

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (241)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale od Luca Guadagnino jsem čekal víc. Zhruba tak poslední třetina je sice už lépe koukatelná (třeba scéna jak Tasha po hádce v uličce za hotelem odchází rázným krokem od Patricka) a kultovní byť právem zapomenutý Trent Reznor udělal  slušnou hudbu, ovšem vydržet na tohle koukat přes dvě hodiny je nad moje síly. Dost bych to sestříhal, vyhnul bych se těm časovým skokům (po padesátém už jsem se přestal orientovat) a možná víc bych ukazoval stehna Joshe O'Connora, kterýho sice miluju a jeho americkej akcent byl OK, ale tohle i přes občasný filmařský nápad (záběry míčku či "zpod" kurtu) zkrátka nestačilo. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Mistrovské post-moderní melodrama, které tady nebylo snad od dob vrcholných kousků Xaviera Dolana (Imaginární lásky, Je to jen konec světa, Mami!). Absolutní syntéza kamery a hudby, kde nejde s jistotou určit, co je dominantnější a co ve vrchovaté míře dělá ze sebebanálnějších scén nervydrásající thrillerový zážitek. Luca Guadagnino je skutečným režijním auterem, ve své filmografii střídající neslučitelné žánry, pokaždé však s jiným kreativních uchopením. Challengers na papíře mohou vyznívat jako konvenční snímek o romantickém trojúhelníku, díky nelineárnímu vedení příběhu skrze pohyby a úhly kamery, významotvorný elektronický soundtrack a minimalistické herecké výkony ústředního tria však působí jako nevšední a progresivní dílo, které rozvibruje diváka ještě hodiny po zhlédnutí. Náběh na 10. P.S. Trent Reznor a Atticus Ross povyšují hudební zážitek z The Social Network na zcela novou úroveň. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film o trošku sebeckej dievke, ktorá robila pre svojich bielych chlapcov prvé posledné .. a oni pre ňu. Viac o vzťahoch ako o športe .. a bez akýchkoľvek pravidiel. Netuctová vec so zaujímavou kamerou a ohromne zvolenou muzikou. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ak nie ste fanúšikom Zendayi, nikdy by som tento "film" nikomu neodporúčal. Chýbalo mu úplne všetko okrem občasných krásnych scenérií. Zendaya je inteligentná a krásna žena s nepopierateľnými hviezdnymi vlastnosťami, ale jej herectvo ma nikdy nepresvedčilo. Vždy sa perfektne postaví do záberu, má potrebný pohyb či výraz, no vždy je to viac prepojené s kamerou ako s postavou (aj v Eufórii). Milostný trojuholník, ktorý nám režisér Luca Guadagnino servíruje je plný klišé postáv plochých ako palacinka. Som sklamaný!!! 6/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film mě nadchnul především svým vícevrstvým scénářem, protože to pořesahuje ať už klasickou sportovní zápletku, ale i vztahové věci zde jsou napsány hodně kvalitně a všechno je to natočený svěžím sexy stylem a ani chvíli nenudí. Flashbacky fakt nemusím i když chápu, že někdy jako třeba zde to má svůj smys, ale tady mám dojem, že paradoxně komplikovaně netuctovému vztahu dvou pánl a jedné ženy to spíš ubralo, než prospělo, resp. cítil jsem, že jsem mohl dostat více silnějších scén. Ale jak říkám, kvalitné, chytrý, kamera taky nabídne zajímavý záběry, třeba "když diváka mění v tenisový míček na chvíli" .A pak tu máme herecké výkony, kluci dobrý, ale královna je tady Zendaya, ta je tady za luxusní mrchu a zjevně jí to hodně bavilo. A mě zase hodně bavilo koukat na tenhle biják. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • 12. dubna 2024 vyšlo v rámci propagace filmu album „Challengers [MIXED] by Boys Noize“, na kterém je výběr několika skladeb ze soundtracku od Trenta Reznora a Atticuse Rosse, které remixoval německý DJ Boys Noize. Samotný originální soundtrack pak vyšel 26. dubna, tedy v den premiéry filmu v amerických kinech. (Schyzartis)
  • Natáčanie sa začalo 3. mája 2022 v Bostone, kde sa konala kastingová výzva pre miestnych obyvateľov, aby sa zúčastnili konkurzu na tenisových hráčov, generálnych komparzistov a náhradníkov. Natáčanie prebiehalo vo štvrtiach Back Bay a East Boston a ukončené bolo 26. júna 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama