Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 1

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (250)

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Vyhrocené tenisové melodrama plné ega, neopětované lásky a touze po vítězství / Zendaye. Jako tenisová bohyně, jíž princ Charles pokleslých mravů a jeho hodný sekundant zobou z ruky, nemá chybu. To samé platí pro zápletku, kdy do poslední chvíle nevíte, jak to celé dopadne. Čeho ubrat jsou zpomalovačky. K natáčení rychlého sportu typu tenis dávají pro zdramatizování úderů smysl, ale v závěru se s nimi Guadagnino utrhává ze řetězu natolik, že tím vyvrcholení příběhu paradoxně trochu otupuje. Údernost přitom zápasům jinak vůbec nechybí, protože jak nazvučení, tak i soundtrack a hrátky s kamerou při každé výměně dodávají filmu živelnost, která mi u tenisových snímků dlouhá léta chyběla. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Luca Guadagnino natočil jedno z absolutně nejlepších vztahových sportovních dramat v historii kinematografie, které je velmi osobité, ukrutně zábavné a propracované do těch nejmenších detailů, které se krásně propojí se závěrečnou scénou snímku. Rivalové jsou nevídaně hravým sexy filmem o ztracené a opětovně nalezené lásce k bezelstnému životu, milování, přátelství a seberealizaci. Jeho výjimečné kvality jsou podpořeny skvělým castingem Francine Maisler, hereckými výkony tria Zendaya - Mike Faist - Josh O'Connor, prvotřídním debutujícím scénářem Justina Kuritzkese a úchvatnou kamerou Sayombhua Mukdeeproma. Rivalové jsou jednoduše strhující filmový klenot, jenž podle mého již v roce 2024 žádné jiné dílo nepřekoná. Totální masterpiece, který si velmi brzy získá kultovní status. Jedna velká filmová genialita a maximální bodové hodnocení. 💯 (28.04.2024) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $55miliónov║ Tržby USA $50,119,408║ Tržby Celosvetovo $94,219,408▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Panečku, na oko cukrík ako Zendaya to vie riadne roztočiť. Vsadila na režiséra, ktorý sa vie v takýchto odvážnych témach riadne obracať a ponúka háklíve scény ako na podnose. Riadne rozohraný tenisový zápas. /70%/ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ambiciózní film o ambiciózních lidech v milostném trojúhelníku. S Guadagninem asi nikdy nebudu úplně kámoš a ani tentokrát mě úplně nepřesvědčil, jakkoliv jde o zatím jeho nejlíbivější film. Neustále skákání v čase a všemožné flashbacky a flashbacky vně flashbacků někomu asi přijdou jako chytrá a podvratná hra s divákem, ale mě to prakticky od začátku extrémně iritovalo a díky tomu se mi celý příběh tenisové trojice rozpadal před očima. Na druhou stranu, plusem jsou rozhodně nápadité hrátky s kamerou a velmi dobrá hudba ověřené dvojky Reznor, Ross, která tomu filmu dává dynamiku i tam kde jí moc není...60% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil hodně dlouho a jsem nadšený, žádné zklamání se naštěstí nedostavilo. Jako příznivce krátkých stopáží jsem se přitom ani chvíli nenudil, snímek je úderný, správně udává tempo stejně jako vynikající povětšinou pulsující doprovodná hudba. Zendaya podává vedle Euforie dle mého mínění svůj nejlepší herecký výkon. Tasha v jejím podání je ostrá, ledová, dominantní a zatraceně sexy. Dominuje svým výkonem celému filmu, avšak ani pánové se nenechají zahanbit. Zvláště stejně dominantní Josh O´Connor si získal mé sympatie. Konec korunuje celé dílo, už díky Dej mi své jméno víme, že pan režisér závěry fakt umí. V tomto případě to byla nádherná umělecká tečka za zatím nejzajímavějším snímkem tohoto roku. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film mal premiéru v austrálskom Sydney 26. marca 2024. Americká premiéra prebehla vo Westwood Village Theatre v Los Angeles a zúčastnila sa jej aj Venus Williams. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama