Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (1 947)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Arnold jako hvězda už nemohl být zloduch, svůj zarputilý výraz však neztrácí ani coby hodný pomocník. Záporáka ovšem skvěle vystihl svým chladným pohledem Robert Patrick. Na svou dobu převratné triky - největší kouzla předvádí T-1000. Ty ovšem sami o sobě skvělý akční film nedělají - ten je dílem mistra režiséra, který dokáže dodat akčním scénám napětí a tempo. Triky a hodně výbušnin jsou mu jen dobrými pomocníky. Nesmírně působivé jsou Sářiny vize konce světa. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Cameron, William Wisher Jr. .. Nejasná je vize budoucnosti. Tahle je jedna z možných, ovšem dosti pravděpodobných.. . Filmová orgie a ojedinělý důkaz pokračování, které o třídu převyšuje už tak kvalitní první díl! Vynechám zhodnocení scénáře a tím šťourání do spousty nelogičnosti a paradoxů! Vše přebíjí démonická hudba, věrohodní herci, výtečné akční scény, efektivní apokalyptické trikové sekvence a samozřejmě Pan režisér James Cameron se svojí vizionářskou genialitou. Jeden z mála filmů, jenž JE MILNÍKEM kinematografie. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně strhující film. Živý důkaz toho, že Cameron musel být génius, když dokázal skoro všechno natočit tak, že to má spád, napětí, humor, a navíc i nějakou magickou energii, která vám brání tomu zvednout se ze židle, a to i přesto, že tento film sledujete už třeba podesáté. Spolu s rovněž Cameronovými Vetřelci nejlepší akční film všech dob. V porovnání s těmito dvěma filmy jsou nějaké Matrixy jen nudnou legráckou. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

He is back! A nyní ještě silnější a stylovější než kdy dřív. S T2 přichází nejen Arnie v nejlepší formě, ale také dosti rafinovaný protivník, s tím spojena hromada skvělé akce, nečekaně kvalitní efekty a řekněme průměrný scénář, což vlastně po T1 může znít i jako pochvala... Scény jako střílení z brokovníce jednou rukou za jízdy na motorce se dnes nejen bezpečně řadí do kultu, ale konečně nám také dají jasnou odpověď na dilema Arnold nebo Sylvester. Díky tomu všemu a ještě překvapivě dojemnému závěru se T2 určitě řadí mezi nejlepší akční filmy historie. Ovšem možná je to kvůli tomu, že jsem viděl prodlouženou SE verzi, ale některé neakční scény mi přišly trochu zdlouhavé, tudíž snímky jako Lethal Weapon a Die Hard mi zůstavají ještě o ždibíček bližší. 9/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"29. srpna ´97 vám to bude taky připadat sakra skutečný. Každej, kdo nebude mít opalovací krém s faktorem dva miliony, zažije mizernej den." Já již nyní vím, že T-800 odvedl skvělou práci, protože jsem Den zúčtování prožil bez problémů. Vlastně jsem si ani nevšiml, že nastal. Čeho jsem si však všiml, bylo to, že kovový sympaťák byl tentokrát vybavený rafinovaným programem Kamarád a hlášky vypouštěně z otvoru mezi kyberneticky řízenou maxillou a mandibulou se pro mě rychle staly kultovními. Takhle se podle mého gusta má zachraňovat lidstvo - vizuálně bombasticky, napínavě i zábavně. ()

Galerie (330)

Zajímavosti (289)

  • Zbraň, kterou Terminátor (Arnold Schwarzenegger) jako první vezme motorkáři, je pistole M1911. Byla vytvořena z Coltu M1911A1 Serie 70 a rámu z pistole Detonics M1911 v ráži 9 mm Luger. Rotační kulomet, který Terminátor použil v Cyberdynu, je M134 Minigun Hand Held, který byl vytvořen filmaři přidáním madla z motorové pily. Zbraň vážila 39 kg. (JohnSmith)
  • Maskérsky mág Stan Winston stál tiež za praktickými efektami, mechanickými bábkami, maskami, protézami a kostrou pre T-800. (Paldiny)
  • Když T-1000 (Robert Patrick) skočí na policejní vrtulník, prorazí čelní sklo a „přelije“ se na místo pilota. V následujícím záběru je vidět, že je sklo nepoškozené, aby v dalším záběru, při honičce, v něm opět díra byla. (Guilemot)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama