Reklama

Reklama

Divoký je vítr

  • Jihoafrická republika Wild Is the Wind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva zkorumpovaní policisti vyšetřují brutální vraždu mladé holky a napjatá atmosféra v tomhle rasově segregovaném městečku se přitom vyhrotí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

skrze počáteční rozpaky, se z tohoto vyklubal docela fajn napínák, kde všichni řežou všechny, přechcávaj se černý přes bílý, je to dostatečně gulášovitý a zároveň lehoulince vygradovaný ke konečně závěrečnýmu fajtu, kde pravda a láska nakope prdel lži a nenávisti. Snad ještě kdyby k tomu hráli Die Antwort a nemá to chybku. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi tady muzika, se kterou si bohužel neporadil shazam, kterou jsem nerozklíčoval s pomocí závěrečných titulků a neexistuje k tomu soundtrack… 😞 Líbilo se mi, kolik se tu prolínalo silných příběhů, líbilo se mi, kolik různých podob tady na sebe vzal přetrvávající problém jihoafrického rasismu a segregace. Líbilo se mi to. ()

Reklama

Heywood 

všechny recenze uživatele

Jsem ten, kdo zná JAR před tím, než zvítězili "Ti správní". Tenhle film ukazuje, jak to tam vůbec není v pořádku a nebude dalších 100 let. Tohle "míchání ras" násilnou cestou k míru a soužití nevede a nepovede. To film ukázal skvěle. Také nám předvedl výborné herce, kameru i střih a rozhodně zápletka byla výborně postavená, byť konec byl předvídatelný. A v mnoha směrech stejně tak nešťastný, jakým se život v JAR pro obě rasy stal. (Kdo tam krade nejvíce? Politici? jako všude..) Rozhodně stojí film za vidění a dávám 70%, protože v záplavě odporných politicko-korektních lží tohle bylo upřímné, syrové i surové a pravdu je nutné si říkat. Jen tak je možné někdy něco zlepšit. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Beloškovia bijú černoškov a černoškovia bijú beloškov... Že ich to ešte baví. Zvlášť v Juhoafrickej republike. Neviem, čo to tam hatlali, nerozumela som ani hovno, ale keby nehovorili asi desiatimi pridrbanými jazykmi, tak by si možno rozumeli a prestali sa mlátiť. Kriminálka výborná, môžem vytknúť iba niektoré pridlhé a sentimentálne scény. Inak aj téma - rasová nerovnosť, je už otravná ako mucha v zime, ale inak super dej. ()

Diaganá 

všechny recenze uživatele

Trošku úplatný dnešní době. Většinou u filmů, které mě nebaví, dávám 4hvězdy a více, tady jsem se překonal, protože mě zajímalo jestli bude pachatel v JAR ve stylu BLM..když se ví, že když tam přijedou podnikatelé třeba z Čech, tak musí jezdit Uberem, protože jinak by se jako běloch stal brzy terčem útoku. ()

Reklama

Reklama