Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brad Fiedel: 1. Sunshine of Your Love ,2. Darkness, Darkness ,3. Alone in the Dark ,4. Entity ,5. Sunshine of Your Love [Remix] ,6. Main Title/Harry Makes His Entrance ,7. Escape from the Chateau ,8. Harry's Sweet Home ,9. Harry Rides Again ,10. Spyng on Helen ,11. Juno's Place ,12. Caught in the Act ,13. Shadow Lover ,14. Island Suite ,15. Causeway/Helicopter Rescue ,16. Nuclear Kiss ,17. Harry Saves the Day , ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Táto rola Arniemu sadla ako riť na šerbeľ a patrične sa aj odvďačil tým, že tu predviedol asi najviac z celej jeho filmovej tvorby. Americká bondovka s dobrým nápadom a veľmi príjemnou zápletkou. Nebyť Camerona, by sme sa jej asi nedočkali, dokonca poteší aj pár ozaj vtipných hlášok. Ale akčné scény opäť veľmi dobre premyslené a čo navyše aj napriek svojej dĺžke si film zachováva atraktivitu, dôvtip a svižnosť počas celého trvania. 85%. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu je Arnie, jakého si budou pamatovat jeho fanoušci (mezi ně se řadím i já) zřejmě ještě hodně dlouhou dobu: Svalnatý, obětavý, pronášející nekompromisní hlášky jednu za druhou... No prostě co víc dodat? Snad jen, že ve scéně s limuzínou, kdy se perou Jamie Lee a Tia Carrere, mi chybělo k dokonalosti bahno! :) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Měl jsem o Pravdivých lžích zafixováno, že je to jeden z mála stravitelnějších filmů hereckého génia Arnolda Schwarzeneggera, respektive jeden z několika snímků, kterým můžu s oběma zamhouřenýma očima nadělit 3*. Když jsem si ale po letech ten zážitek zopakoval, za chvíli mi bylo jasné, že snímek obsahuje spoustu hlušiny a ten humor, kterým disponuje, mě už dávno neoslovuje. V podstatě můžu podepsat komentář Marigolda. Francouzská předloha mi přijde o 2 třídy lepší. Tady holt boduje americký rozpočet a Arnoldův mýtus. Celkový dojem: 45 %. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cameron s Arnoldem nedokáží zklamat, ale pro mě je slabším elementem Jamie Lee Curtis, i když s odstupem vnímám její komediální úlohu už vcelku dobře. Přesto mi ta herečka není příliš sympatická, to nelze popřít. Samotnému filmu by prospělo lehké prostřihnutí a možná by se tam ta 5 hvězdička objevila. Vcelku dlouhé, akční a především komediálně laděný film, který má v Cameronově filmografii jistě své místo. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (57)

  • Když Jamie Lee Curtis (Helen) zkoušela s Jamesem Cameronem striptýzovou scénu, tak během toho nečekaně upadla. Při natáčení pád zopakovala. Arnold Schwarzenegger (Harry), který o tom nevěděl, na chvíli vypadl z role a chtěl jí pomoct zpět na nohy, ale herečka se zvedla sama a pokračovala v roli. Cameron tento moment ve filmu ponechal. (don corleone)
  • Pri natáčaní prišiel Arnold Schwarzenegger (Harry) takmer o život. Stalo sa tak pri scéne, kde mal kôň skočiť zo strechy mrakodrapu, ale zabrzdí na poslednú chvíľu. Visiaca kamera nečakane spadla a udrela koňovi do hlavy. Ten sa následne splašil a herca skutočne zhodil vedľa seba na plošinu, vedľa ktorej už nebolo nič iba 30 metrov výšky a dole holý betón. Schwarzenegger si uvedomoval, že stačilo, aby splašený kôň urobil chybný krok a bol by ho strhol so sebou dole. (gogo76)

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama