Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lehkomyslný znuděný mladík Evžen Oněgin tráví svůj život na večírcích petrohradské smetánky. Po smrti strýce odjíždí na zděděný venkovský statek, kde se seznámí s oduševnělou kráskou Taťánou, která je Oněginem okouzlena natolik, že mu vášnivě vyznává lásku. Oněgin ji však chladně odmítá a odjíždí. Po letech se opět setkají. A tentokrát je to Oněgin, kdo vzplane spalujícím citem ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (196)

sud 

všechny recenze uživatele

S velkým údivem velmi zdařilá adaptace Puškinova románu. Snímek je natočen příjemně starosvětsky s věrnou atmosférou carského Ruska a zároveň pro každého diváka a přesto z něho ani na okamžik nevytváří limonádu. Skvělí herci v hlavních rolích (Ralph Fiennes a Liv Tylerová) jsou navíc v povedeném českém dabingu skvěle podpořeni Janem Šťastným a Jitkou Ježkovou. 80%. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Skoro dokonalý film... kdyby tam bylo trochu víc prostoru pro kontinuitu děje a možná nějak víc emocí... ale možná je to jenom tím, že já jsem tyto emoce nikdy neprožila, tak ty skvěle jemně a komorně zahrané city ve mě tolik nezarezonovaly. Každopádně Ralphova jemná, ale čitelná mimika mě dostávala v každém okamžiku do úžasu i nadšení. Poetika filmu je silná a určitě ve mě tenhle film zanechal víc, než se mi teď zdá, ono se to bude myslím pomaličku rozležívat. A jistě se podívám brzy zase...PS..ten Tánin dopis ale dost odflákli, to je pravda... nebo žeby překlad? Taky dost vadila psaná angličtina, ale s tím se nedá nic dělat... ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Ten konec, ten prostě...! To nemyslí vážně? Jako když usnete v půli věty. Režie Martha Fiennes, sestra Ralpha. No, berme to jako ne zcela zdařený debut, i když koukat se na to dalo. Nevím, neznám předlohu (až je mi hanba to přiznat), atmosféra asi vystižena byla, výkony byly průměrné, ale ten konec, ten uspěchaný a necitlivý konec, ten to prostě všechno zkazil a normálně mě naštval, do té doby to šlo až nad očekávání dobře a s hodnocením bych šla rozhodně mnohem výš! ()

jamalka 

všechny recenze uživatele

POvedená adaptace, která svým obrazovým pojetím celkově umocňuje a dokresluje Puškinovo dílo (výběr exteriéru, nasvícení scén a jejich atmosféra jsou naprosto v duchu romantismu). Ralph Fiennes opět dokazuje, že je PAN HEREC- neznám nikoho dalšího, kdo by uměl tak dokonale vše vyjádřit jen očima (ten jeho kukuč prostě miluju :)). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Asi sa nestanem priaznivcom ruskej klasiky. Tu som na pochybách, ako sa dá takýto román dostať do jeden a pol hodinového filmu. Romantický dej ma veľmi nezaujal, ale milostné listy vo veršoch sa dobre počúvali. Rovnako dobre sa pozeralo na Tatianu a pri koncerte na jej krk s retiazkou a drobným materským znamienkom. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Režisérka Martha Fiennes je sestrou hlavní hvězdy Ralpha Fiennese. Hudbu pro tento film složil Ralphův bratr Magnus Fiennes a jeho další sestra Sophie Fiennes je také uvedena v závěrečných titulcích. (HappySmile)
  • Poté, co Evžen (Ralph Fiennes) dostane dopis od Taťány (Liv Tyler) a hodí jej do krbu, prohoří v dopise díra. Když jej však později vyndá, papír je v pořádku. (Davidman)

Reklama

Reklama