Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Svérázný detektiv je kvůli svému přístupu k práci dočasně mimo službu. Najde si proto posilu, se kterou se na vlastní pěst pustí do vyšetřování série brutálních vražd. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (7)

Forst (2024) 

Podíval jsem se na snímek Kolory zła: Czerwień a Netflix mi následně nabídl tento seriál. Neměl jsem tušení, že jde ze strany Netflixu o záludnou pomstu za všechna negativa, na která si dlouhodobě u tvorby pod hlavičkou této společnosti stěžuji a jako idiot jsem vlezl do nastražené pasti. Snad se nepletu, když napíšu, že šlo o nejhorší polský seriál, který jsem kdy viděl. Pokud bych se snad přece jen mýlil, šlo by tedy jednoznačně o jeden ze dvou nejhorších polských seriálů, které jsem kdy viděl. Netuším, kde v Polsku vyhrabali partu neumětelů, kteří dali dohromady tuhle slátaninu, která po většinu času postrádala elementární logiku, z polských silových složek udělala tlupu kreténů a přišla s hlavním hrdinou, jenž na mě působil jako kombinace Jamese Bonda, Casanovy, Carrie Mathison a Terminátora. Strašná bída, které u mě tu půlhvězdu zachránila jen tatranská panorámata. / Poučení: Pokud tě napadne udělat si výlet na Lomnický štít, všeho nech, vydýchej se a už se k podobným myšlenkám nevracej. 1*- ()

Episode 1 (2024) (E01) 

Ale do háje... Tak úvodní epizodou mě naši severní, katoličtí sousedé zrovna neuchvátili, bylo to spíše hrozné. Tatry byly fajn, mlha pomáhala vytvořit kvalitní atmosféru, ale tím pro mě klady v podstatě skončily. Jako kriminálka to na mě vlastně nefungovalo, protože Polsko nepovažuji za banánovou republiku, takže jsem nechápal to ignorování základních kriminalistických postupů a subordinace. V určitých momentech jsem fakt jen tupě hleděl na monitor a marně se snažil přijít na to, proč se k tomu tvůrci postavili takhle blbě. Ale jako průvodce po tatranských vrstevnicích to bylo asi celkem fajn. / Poučení: Víš, jak se to říká: "Takhle mě houpat ještě můžeš...." ()

Episode 2 (2024) (E02) 

Druhá epizoda se od předchozího dílu příliš neodlišovala, což znamená, že jsem ani v tomto případě neměl radost. Jo, jo, všímám si, že u mě mají dlouhodobě větší úspěch polské filmy, zatímco seriály za nimi často zaostávají. Já prostě tvůrcům tu neřízenou střelu v policejním sboru nežeru, a tím se pro mě stává nedůvěryhodnou celá tahle záležitost, takže zatím nemám důvod plýtvat pěticípými. / Poučení: Pokud si uděláš výlet do Tater, neztrácej hlavu. ()

Episode 3 (2024) (E03) 

Těžko tomu věřit, ale seriál se opravdu ještě zhoršuje. Tentokrát se polští tvůrci pokusili o cosi jako bondovku a z mého úhlu pohledu to opravdu nedopadlo dobře. Prastarý, pravděpodobně i ve svém věku a stavu stále nadržený zloun v luxusním high- tech sídle / bordelu na Lomnickém štítu, to jsem fakt ještě neviděl. Do toho zkrachovalý, leč pro ženy neodolatelný, polský policajt a fakt stupidní děj... Zachraňují to vyloženě jen ty Tatry. P.S. Figury v tomto panoptiku mi velice připomínaly sestavu v Kingově hotelu Overlook. / Poučení: Na Lomnický štít jen v doprovodu dobře placeného oddílu žoldáků. 1*- ()

Episode 4 (2024) (E04) 

Tatranská panorámata u mě stále ještě pracují pro seriál, a udržují ho tak půl hvězdičky nad odpadní jímkou. Nemůžu si pomoct, ale čím déle příběh policejního Casanovy vyšetřujícího případ, z něhož byl odvolán a v němž se policie zjevně nadále neangažuje (vždyť těch mrtvých nebylo ani deset, že jo, tak proč si trhat žíly), sleduji, tím nabývám větší jistoty v tom, že minimálně scénáristům by nevyšel test na drogy negativně. Já bych to tipoval na nějaké halucinogeny, protože tohle by s čistým krevním obrazem snad ani spáchat nešlo. / Poučení: Když ti do stopáže schází nějaké ty minuty, připiš tam nějakou soulož. 1*- ()

Episode 5 (2024) (E05) 

Kromě nádherných záběrů Tater se v páté epizodě objevilo konečně něco jiného, nad čím jsem se mohl trochu zamyslet. Pokusil jsem se totiž vyřešit vzniklé dilema; zaměstnává větší množství vypatlanců polská policie nebo prokuratura? Na základě tohoto seriálu bych si tipnul, že to bude tak šedesát na čtyřicet z pohledu policie. Před jistě epickým finále a po pěti absolvovaných dílech si dovolím zodpovědně prohlásit, že se jedná scénáristickou dyzentérii, kterou bych očekával spíš od Němců, naši severní sousedé už laťku položit níže snad ani nemohli. / Poučení: "Forst nás oklamal všechny." V polském originále (a s českým myšlením) tahle věta přesně vystihla Wiktorův přístup k životu:-D 1*- ()

Episode 6 (2024) (E06) odpad!

Ja pierdole... No, nutno říct, že u mě seriál po celou dobu směřoval k tomuto momentu, takže velkolepé, naprosto srozumitelné, vše vysvětlující finále posílám po zásluze do odpadu. Na druhou stranu ale klobouk dolů před sebedůvěrou tvůrců, kteří jsou si natolik jistí svými schopnostmi a kvalitou svého díla, že neváhají jít i do pokračování. Já v sobě podobnou odvahu zcela jistě nenajdu, takže první řada je pro mě i řadou poslední. Šestá epizoda pro mě byla čistou katastrofou a jen potvrdila všechna negativa, která mi na seriálu vadila. / Poučení: Na souboj terminátorů se vždy vyplatí počkat. ()

Reklama

Reklama