Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

tron 

všechny recenze uživatele

„Chce to čas, ono sa to postupne zlepší.“ – „No, horšie to už nebude.“ Prvý diel mám rád nielen preto, že spolu s prvými dvoma VRESKOTMI a FAKULTOU stál za resuscitáciou tínedžerských vyvražďovačiek v polovici 90. rokov. Je to proste dobrý horor, ktorý ma baví a akonáhle použije nejaké neskutočné klišé, hneď v nasleudjúcej scenárista Williamson príjemne prekvapí niečím nečakaným. Bohužiaľ, čoskoro na jeden výnimočný slasher tej doby (H20) začalo pripadať 10 videobéčok. Bohužiaľ, vrátane VIEM, ČO STE ROBILI MINULÉ LETO 2. Je to útrpný slasher. Pritom atmosféra je vďaka luxusnému letovisku, ktoré je kvôli búrkovému obdobiu takmer opustené, minimálne zo začiatku krásne tiesnivá, mrazivá, nepríjemná a zlovestná, lebo tušíte, viete, že sa okolo hrdinov nebezpečne sťahuje vražedná slučka osudu. Herci sú sympaťácke „ksichty“ (Freddie Prinze Jr., Jack Black, Bill Cobbs, Mark Boone Jr.), občas príde uchádzajúco krvavá vražda. No celé je to neskutočne neoriginálne a plné klišé. Hrdinka objaví mŕtvolu, no keď privolá pomoc, telo o 20 sekúnd nikde nie je. Dokonca ani kvapôčka krvi. Toto sa dá tolerovať u nadprirodzených hororov, ale nie u slasheru, v ktorom vraždí osoba z mäsa a kostí a jej obete sú takisto ľudia z mäsa a kostí. takáto osoba kebyže si založí upratovaciu službu, do roka je milionárom. A to neriešim snáď 15 primitívnych bafačiek, kedy niečo vyhúkne z tmy. „Klasické“ pokračovanie slasheru v tom najhoršom zmysle slova. Diváci tiež neboli nadšení a snímka zarobila na celom svete 44 miliónov, čo síce pri rozpočte 25 nebola až taká katastrofa, ale v porovnaní s jednotkou (17 miliónový rozpočet vs. 125-miliónová celosvetová tržba) áno. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina, tedy skoro dvě třetiny, je nezávazné klábosení, které příliš nenaruší ani noční můry Julie, ani první útok hákomana. Pobyt na ostrově za odměnu, kdy jen trochu vzdělanější divák ví, že hlavním městě Brazílie není Rio, a tak něco neklape, se pozvolna překlopí do očekávaného slasheru. Tedy ne že by práce s hákem byla až tak špatná, zejména když projede krkem, ale na střeva ven nedošlo. Neznalý divák si může tipovat, kdo je vrah, já jsem si i po letech tak nějak postupně vzpomínal. Finální scéna u hrobu potěšila, závěr s otevřenými zadními vraty nevyděsil. Slušná kamera, obstojná hudba a sympatická Hewittová uprostřed nesympatické skupinky, která si už od pohledu zasloužila pověsit na hák. Hodnocení ponechávám. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka rozhodně slabší a už mě ani tak nebavila jako jednička. Nezaujaly mě ani dialogy, zvrat tu byl, ale dal se prokouknout, docela dobrý nápad s ostrovem, ze kterého nelze uniknout, jinak když už se chci pomstít, tak bych jako mrvního zabil toho, na kterého mám od začátku spadeno a né že vyvraždím všechny okolo. :D ()

misstake odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl si ode mě vysloužil ještě jednu hvězdičku, druhý díl už si nezaslouží ani tu. Nejnudnější horor, co jsem kdy viděl. Jediný komu bych tu smrt přál, jsou američtí šablonovití tvůrci teenagerovských vyvražďovaček, nebo kdyby alespoň ztratili svoje šablony a vymysleli nějaké překvapení. ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, ale co se dá čekat od pokračování. Rybář už není tak strašidelnej, jako v prvním díle, ted je to takovej děda s pláštěnkou a zabijení taky nic moc. Líbí se mi akorát vybrané místo na těch Bahamách a ten kluk jak se z něj vyklube ten co je chce zabít. Tady nápady už došli, hodně se bojím kouknout na další pokračování!!! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Skladbu “How Do I Deal“, kterou můžeme slyšet ve filmu nazpívala Jennifer Love Hewitt. Na DVD v bonusech je i videoklip ke skladbě. (Stocki)
  • Keď sa pri finálnej konfrontácii na cintoríne objaví Ray (Freddie Prinze Jr.) pokúsi sa vystreliť z pištole, no očividne v nej nemá náboje. Keď však o niekoľko sekúnd Julie (Jennifer Love Hewitt) vezme zbraň zo zeme, vystrelí z nej na Bena Willisa 8 krát. Nie len, že v nej pred malou chvíľou neboli náboje, ale išlo o pištoľ, do ktorej viac ako 6 nábojov nezmestí. (tXtX)

Reklama

Reklama