Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolužáci ze střední jsou už rok mrtví. Julie Jamesová (Jennifer Love Hewittová), která jako zázrakem přežila vražedné běsnění rybáře, je pronásledována přízraky a paranoidním strachem. Dokonce se rozešla se svým přítelem Rayem. Aby přišla na jiné myšlenky a dala si dohromady oprávněně rozházenou psychiku, přijímá nabídku své spolužačky z vysoké školy Karly, aby společně s přáteli strávili víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Nikdo z nich netuší, že ani tady nebude mít Julie chvilku klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie dostává brzy druhou šanci zemřít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

numi 

všechny recenze uživatele

Hororová rutina. No, hororová... Slasherová rutina. Úvodní snímek měl zajímavou atmosféru, protože se v něm střídaly rozmanité lokace (doky, šatna, sprchy, cesta, molo, ulice, pokoje, karneval, volba miss), ale Rok poté nabídne jen průměrně zajímavý úvod, který navíc v momentě, kdy padne otázka v rádiu, a hlavně odpoveď na ni, rozřeší celý zbytek děje. Teda, alespoň těm chytřejším (rozumějte všem neameričanům). A to je vše. Pak je to jen tmavý hotel a opět potemělé molo, jiná skupinka teenagerů a stejná Jennifer Love Hewitt - ve druhém dílu dostala více prostoru (lépe řečeno z plátna nesleze) a dokazuje, že alespoň filmy pro teenagery dokáže utáhnout klidně sama. Přesto film nepostrádá něco, co by se dalo nazvat atmosférou, ale patří jen do šedého průměru ostatních "rádobyhororů". [spren 2006] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina, tedy skoro dvě třetiny, je nezávazné klábosení, které příliš nenaruší ani noční můry Julie, ani první útok hákomana. Pobyt na ostrově za odměnu, kdy jen trochu vzdělanější divák ví, že hlavním městě Brazílie není Rio, a tak něco neklape, se pozvolna překlopí do očekávaného slasheru. Tedy ne že by práce s hákem byla až tak špatná, zejména když projede krkem, ale na střeva ven nedošlo. Neznalý divák si může tipovat, kdo je vrah, já jsem si i po letech tak nějak postupně vzpomínal. Finální scéna u hrobu potěšila, závěr s otevřenými zadními vraty nevyděsil. Slušná kamera, obstojná hudba a sympatická Hewittová uprostřed nesympatické skupinky, která si už od pohledu zasloužila pověsit na hák. Hodnocení ponechávám. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré už len ťahá z pôvodného snímku to najlepšie, ale v sterilnejšej podobe. Ale vynahradzuje nám to Jennifer Love Hewitt a jej ladné telíčko, plus skvelo podané slasher scény. Aj napriek niekoľkým hrubým logickým kiksom, z môjho pohľadu žánrový nadpriemer, teda po stránke remeselnej. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nedívalo se na to vůbec špatně, rozhodně líp, než na 60% dnešních slasherů. Doslova a do písmene nádherná Hewittová to tahala přes prsa celej film a přesně o to v tu dobu šlo. Tupé scénáře, hromada postav v čekárně na smrt, nelogické chování, blbej konec. Co víc si přát. Na to, že jsem to vydržel sledovat až do půl třetí a neuspávalo mě to, je slušný. Prdím na zdejší hodnocení, nasolím tomu slabší 4*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď je relatívne úspešná jednotka čistý priemer a hrôzu príliš nevzbudzuje, tak by bol zázrak, ak by dvojka nastavila latku vyššie. Bohužial ešte väčšia nuda, ako naposledy a rázne utnutie rozbiehajúcej sa série. Možno to bolopre zúčastnených hercov veľké šťastie. Hrať v sedmičke by som im vážne neželal. Porovnávať s o dve triedy lepším Vreskotom nemá zmysel. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Keď zostane Julie (Hewitt) uväznená v solárku, Tyller a Will nevedia, čo majú robiť a tak začnú do prístroja trieskať. Stačilo ho však iba vypnúť a problém by bol vyriešený. (tXtX)
  • Chyby ve filmu: Zbraň, kterou použije Julie ke střelbě na Bena Willise může vystřelit jen šestkrát. Nicméně Julie vystřelila celkem osmkrát a Ben Willis je stejně nesmrtelný (Stocki)
  • Premiéra filmu se v Americe uskutečnila v pátek 13.listopadu 1998. (Stocki)

Reklama

Reklama