Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (286)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak jsme se už mohli dostat k desítce, ale pořád mě to baví! Zabíjení stále ještě na velmi úctyhodnou úrovni, pak taky skvělý, na několika k úrovních vedený příběh je velkou předností skoro každého Saw. Finále pravděpodobně mohlo přinést i uspokojivější vyvrcholení, ale člověk nemůže pokaždé dostat všechno. Slabší čtyři hvězdy 71%PS: Celkem mne překvapily dvě věci - Skládačkovi už je 81 let a Amanda hrála v každém filmu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zdejší spoilerová anotace prozrazuje vše podstatné, takže jen pár mých dojmů: Na vymýšlení sadistických brutalitek tentokrát tvůrci opět angažovali nějaké nadprůměrně zvrhlé a vyšinuté individuum, jen co je pravda. To myslím samozřejmě jako uznání. Ale na můj vkus zase příliš překombinovali už tak dost praštěný scénář a hlavně celý závěr totálně podělali účastí malého mexického kluka. Božínku jak na něj Jigsaw láskyplně valil ty svoje kukadla, myslel jsem že se mi to snad zdá. A "hra" s hlavní mrchou byla nějak příliš milosrdná ne? A uvítal bych nějaký (aspoň potitulkový) katarzní epilog o tom, jak to s ní dopadlo. Zaokrouhlím nahoru, protože jde o jednu z mých nejoblíbenějších filmových sérií, ale dojem mám teď trochu rozpačitý. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Saw X ponúka zopár milých prekvapení, ktoré sériu oživili. Návrat Jigsawa v plnej paráde, prvú polhodinu ako z úplne inej série, výbornú protihráčku a nečakaný obrat v... druhom bode obratu. Avšak Saw muselo vždy silou mocou prinášať záverečné zvraty a tak jeden solídny a logický neskôr nasleduje zase prekvapenie, ktoré príliš logiku nedáva, ale možno som to do bodky nepochopil. Skrátka mi to prišlo ako veľké riziko. Prečo ale film skončí tesne pred tým, na čo celý čas čakáme, je ešte väčšie prekvapenie. Tak teraz vážne už len letieť do vesmíru a potom crossovery s Jasonom, inak to nevidím. Alebo súboj s Dominicom Torrettom. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ehm, desátý příspěvek a bezradnost jak tuhle cirkulárku zase roztočit evidentně narostla do obludných rozměrů patologické fixace na jednom hororovém motivu, z něhož se sice dá pořád vytřískat nějaká ta korunka, ale už  horko těžko cokoliv jiného.   Jinými  slovy velká škoda, že Saw se ve smrtelné křeči snaží popřít nebo přepsat zákony recyklace a místo furtdokolového smíření, tedy produkce už jen a pouze čvachtavých nic neřešících zábavných vřídků,  teď přichází s "originálním" navrácením, dokonce i živého!, Johna Kramera s číslovkou tedy de facto nikoliv X ale 1 a půl!  A tak už chybí jen prequel a nějaké ty sólovky z bohatého světa Saw... Brr a to mám recykláty fakt rád (Jason Voorhees rulez!).   Očekávaně přihlouplé a překvapivě dosti málo vynalézavé stran pastí páně Jigsawa a závěr, který měl být ozdobou, průserem.  Dvě hvězdy a děsím se zítřků.. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Já jako fanoušek série jsem určitě spokojen. Nejedná o další zbytečný díl, který by se snažil ždímat dolary. Jigsaw je zpět, tentokrát v příběhu jen o něm. Saw X obsahuje všechny oblíbené propriety, které mají fanoušci rádi. Ať už vymazlené pasti, chutné gore, ikonickou loutku na koloběžce a charismatického Tobina Bella. Přidejte si k tomu návrat Amandy, pár překvapení a solidní revenge na odporných lidských bytostech, ačkoliv hodně jednoduchý. Pokud rádi vzpomínáte na první díly, rozhodně vyražte do kina. Má to k nim blíž než poslední dva chabé pokusy. Nečekejte žádnou pecku, spíše po dlouhé době povedený přírůstek do série. Po titulkách zůstaňte ještě v kině, mrk mrk. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo v Mexico City od konce října 2022 do února 2023. (bianci)
  • Kameraman Nick Matthews povedal, že sa natáčalo tak, aby bola vzdaná pocta pôvodným častiam franšízy: "Myslím si, že pre Kevina a mňa bolo naozaj dôležité, aby sme mohli vzdať hold všetkým raným filmom. Milujeme to, že tie rané filmy majú pomer [1.85], milujeme to, že sú texturálne, že sú drsné, že majú tieto naozaj odvážne, žlté palety farieb, a chceme urobiť svoju prácu tak, aby sme sa na toto odkazovali, so všeobecnou temnotou a publikum to bude reálne a subjektívne pociťovať." (Arsenal83)
  • Johnovi (Tobin Bell) je ponúknutá tequila Código 1530, ktorá v roku 2001 neexistovala. Výroba sa začala až v roku 2016. (Arsenal83)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama