Reklama

Reklama

Mluv se mnou

  • Austrálie Talk to Me (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Skupina přátel narazí na záhadnou mumifikovanou ruku, o níž zjistí, že je může dočasně spojit se světem duchů, pokud ji uchopí a řeknou: „Mluv se mnou!“. Nebezpečná hračka se stává hlavní atrakcí na večírcích a vzbuzuje stále větší zájem na sociálních sítích. Během jedné ze seancí se však světy spojí na příliš dlouhou dobu, probudí se a rozpoutají děsivé nadpřirozené síly. (Vertigo International)

(více)

Videa (4)

Trailer 11

Recenze (296)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Bola tu appka, ktorá ukazovala, kedy zomrieš, boli tu dosky, ktoré ta priviedli k duchom a keď si tancoval na nejakých hroboch, mal si sa uistiť, či to nie sú ťažký hráči. Teraz prišla ruka, ktorá ťa s duchmi spojí tak, že nato nezabudneš. Je super, že ide zas formou party a čo sa môže stáť na party okrem toho, že sa opiješ do nemoty? Tých možnosti je veľa a aj keď sa trocha ponorím do minulosti, v mojom prípade ich až tak nebolo, doba je , ale iná. Najviac ma srala Mia, ktorá bola ťažko pribrzdená a len kvôli nej trpeli aj ostatný. Masky boli ukážkové a triky sa tiež vydarili. A aj keď to bola cielená ducharina, ktorá sa nehrala na originalitu aj tak v konečnom dôsledku bola príťažlivejšía a zaujímavejšia, ako to, čím poslednej dobe kŕmia tvorcovia koncových spotrebiteľov.  Krvavosti je tu pomenej, ale svižným dej je lepšie, ako film ktorý viac kecá ako koná. Masky boli fakt hnusné a herci hrali to, čo sa od nich očakávalo, tak za mňa celkom v pohode.  Slabé 4*, ale naozaj slabé. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V posledních několika letech už překlenula má averze k hororům do té fáze, že si opravdu vybírám a spotřebky, snad kromě Wanovo univerza, vynechávám. Talk to me mělo tak skvělé ohlasy, že jsem od toho čekal něco jako loni u Barbara a žel bohu, nejsem zklamaný. Výborný úvod se v mém případě překlenul do zajímavého děje, leč plný idiotských teenagerů, jež mě bavilo sledovat až do konce a neztratilo to švih. Žádný horor desetiletí, ale v té záplavě remaků známých hororů je tenhle snímek něco, co lze doporučit nad rámec ostatních brášků, kteří nyní před Halloweenem zaplavují kina. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Takové ostýchavě neotřelé dílko, plné slizoidních halucinací jedné afroameričanky, která ráda ujíždí na parafínu, olizuje cizí chodidla a ohmatává se se sádrovou hnátičkou. Jinak unylé úlekové drama se stínovými maňásky a nezletilými chlapci, co se rádi sebepoškozují, které v divákově paměti uvízne snad jen díky jednoduchému názvu. Určitě stojí za zhlédnutí, ale bez přehnaného očekávání. 65% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Nikdo vlastně neví, komu ona ruka patřila. Prý to byl samotářský satanista, jiní zase říkají, že původně byla jakéhosi významného média. Když se jí dotknete, můžete se spojit se zásvětím a nechat do sebe vstoupit identitu zesnulého, která... Hm hm hm, moc zajímavý. A dá se tim sjet? Pradávné tajemné artefakty v rukou generace, pro kterou je největší překvapení puberty zjištění, že ketamin je ve skutečnosti tišidlo pro koně. Na téhle originální premise, podpořené výborně napsanými a přirozenými postavami si pak film může vymýšlet lecjaké dějové zákruty a já vůči nim budu smířlivější, protože takhle vtipnou aktualizaci nejvyšeptalejšího hororového subžánru bychom si měli hýčkat. Rozšíření myšlenky komunikace se světem zemřelých jako trendové drogy se vyloženě nabízí například v tom, zdali by takto v Austrálii vznikla třeba specifická trapová odnož a já úplně slyším Karla Veselýho: "Takzvaný mortrap je subžánr s velmi úzkým, ale intenzivnějším perimetrem působnosti kolem australského města Adelaide. Spadají do něj tik tokem a soundcloudem šířené tracky tamních středoškoláků tématem zasvěcené prolínání živého a mrtvého. Oproti mnoha jiným trapovým odnožím je zajímavá jeho demografie vycházející ze zaměnitelných předměstí australské střední třídy. 'Mluv se mnou, mluv se mnou, ne jako moje, máma, ne jako můj táta, kterého jsem nikdy nepoznal. Mluv se mnou.' rapuje audiotunovým vokálem umělec říkající si XX.COLSON.XX..." ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Velmi originální a svěží horor. Myslel jsem si, že po Wanovi už nikdy nedorazí nikdo, kdo by udělal nějakou originální duchařinu. A hle. Dvojice australanů tvoří velmi pestrý a nový horor. S jednoduchou zápletkou, skvělou atmosférou od začátku do konce a s napětím správného hororu. Ve výsledku mi jen vadí ta absence goru. Respektive jsem po všech recenzích zde na ČSFD očekával nějakou skutečnou gore nechutnou scénu a kde nic tu nic. Jistě, jedna scéna je krvavá a nepříjemná, ale nic co by mi hnulo žaludkem. Naopak se Talk to Me drží příjemně na hraně krve, únosnosti a děsivých momentů. Ani se nedivím, že to mělo úspěch a hned se kuchtí dvojka. Rozumím tomu a o to víc tleskám, když se jedná o tvůrčí prvotinu. Takže za mě překvapení roku a doufám v další solidní duchařiny. (78 %) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Zoe Terakes (Hayley) je nebinární, transmaskulinní a bisexuální. V Kuvajtu je proto film zakázán, přestože genderová identita dané postavy ve filmu není nijak diskutována. (TroiMae)
  • Sražený klokan na cestě nebyl vytvořen digitálně, ale byl to plně odvladatelný animatronik. (Kailo)
  • Film sa stal komerčne veľmi úspešný, keď si na seba zarobil 15-násobok svojich nákladov a z toho dôvodu bola naplánované nakrúcanie "dvojky". (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama