Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako prvý diel, hlavne na začiatku. Chvilku mi trvalo kým som si zvykol na xsichty Millera a Malloryho, ale Harrison bol aj tak najlepší na celom filme. Tak isto aj Carl Weathers alias Apollo Creed bol dobrý. Druhý diel je trochu viac odľahčený humorom a ani akcie nie sú tak premakané, ale stále sa tu pracuje taktický. Výprava je pekná, zvraty tiež nechýbajú, ale príbeh už nedokázal tak strhnúť. 80% - 4* ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford na vzestupu své kariéry a Robert Shaw na jejím (nedobrovolném) konci. Od takových dvou velikánů člověk nemůže očekávat zklamání a obzvlášť když jsou spolu pohromadě v jednom filmu. Oddíl 10 z Navarone je velmi vydařený válečný snímek, který nepostrádá včetně několika "Jonesovských akčních scén" také slušnou dávku humoru. Ve vedlejších rolích si skvěle počínali Carl "Apollo" Weathers a můj oblíbenec z Bílého tesáka - Franco Nero. Opravdu solidní čtyřhvězdičková podívaná. ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Ne moc věrohodně vypadající béčkový pokus o válečný film, který neoplývá ani nějakou zázračnou zábavností nehledě na fakt zničení mostu. Most je nezničitelný, ale může ho strhnout velký tlak vody z protrhlé přehrady. To by se ještě dalo uvěřit, ale ve filmu to vypadá tak nevěrohodně, že tomu prostě nevěřím. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Ac jsem to videl v horeckach chladny rozum me jeste ycela neopustil - hrdinove sympaticti - Kiel, kulisy slusne - elektrifikovany vlak do Sarajeva, ruske tanky s hakovymi krizi, ale ten pribeh OMG - opravdu kretensky - ale to bych chtel asi trochu moc - musim se zase podiva na nejaky jiny poradny most - at uz too far, remagen nebo kwai... ;]] ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[8/10] Milé prekvapenie. Vojenská tematika šlape na plné obrátky, perfektná výprava filmu, zábery na prírodu ktoré zlepšuje dobrá vizuálna stránka, zaujímavý príbeh ktorý má mnohé zvraty(prehľadné) a k tomu výborné herecké obsadenie. Harrison Ford, Robert Shaw, Barbara Bach, Edward Fox alebo Carl Weather, všetky úlohe sú veľmi zaujímavé, každý si nájde svoj priestor. Oddiel 10 z Navarone je veľmi dobrou ukážkou toho, ako má vyzerať vojnový film. Má to hlavu aj pätu, vojenských prvkov tu je pomerne dosť, veľa nemeckých vojakov, ambasády, akčná línia sa v tomto filme drží na veľkej úrovni (veľkolepé výbuchy, prestrelky), k tomu aj veľmi dobrý výber hudby. Film bez výhrad. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme je vidieť lokomotívu, ktorá sa vyrábala až v 60-tych rokoch a je elektrická. Elektrické vlaky v Juhoslávii existovali najskôr o 10 rokov. (martincba)
  • Úvodní záběry výbuchů a hroutících se navaronských děl jsou použity z filmu Děla z Navarone z roku 1961. (rawboy)
  • Německé tanky použité ve filmu jsou ve skutečnosti sovětské T-34/85. Tvůrci filmu se tanky ani nepokusili maskovat, aby vypadaly jako německé. Tento nešvar je značně rozšířený z toho důvodu, že se dochovalo velmi málo vojenské techniky z druhé světové války. Tanky T-34/85 se začaly navíc vyrábět až koncem roku 1943, což je o několik měsíců později, než se odehrává děj filmu. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama