Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Naspeedovaný Cary Grant mi svými pohyby a grimasami připomínal podivnou kombinaci kvočny a Basila Fawltyho, takže jsem se musel celou dobu smát od ucha k uchu. Frank Capra se tentokrát odchýlil od svého žánru sociálních pohádek pro malé i dospělé, a chopil se černohumorné adaptace, kde vedle sebe mohou nerušeně řádit Theodore Roosevelt i Boris Karloff. A chopil se jí úspěšně. James Stewart si dal protentokrát pohov (přeci jenom, tenhle charakterní herec nedosahuje komediálních kvalit Caryho Granta, to věděl i Alfred Hitchcock), celý film odsýpá, hlášky létají na všechny strany a korunu tomu nasazuje Peter Lorre jako dr. Einstein. Úplně spokojený bych byl tehdy, když by se trošku pokrátila zdlouhavější střední část. Ale i tak - klobouk dolů. ()

t0ny 

všechny recenze uživatele

This is developing into a very bad habit! Pohříchu bláznivá a vysoce absurdní komedie, která mě zpočátku tolik nechytla, ale po rozdání karet docela nabrala obrátky. Chvíli jsem si musel zvykat na Grantovu atypickou roli, ale nakonec jeho výkon do celé taškařice dobře zapadl. Škoda přítomnosti několika slabších "scének", protože některé byly naopak výborné. Takto zůstanu u 4*, ale mám takový pocit, že filmu dlužím ještě jedno shlédnutí - alespoň budu vědět, do čeho jdu a naplno si ho užiju! ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Skvělá, skvělá a ještě jednou skvělá je tahle komedie s Cary Grantem. Ten mimochodem předvádí přímo grandiózní výkon. Jeho obličej sice neoplývá carreyovskou mimikou, ale i těch pár vyjevených výrazů v Grantově provedení u mě spolehlivě vyvolává salvy smíchu. Nikdy v životě by mě nenapadlo, že někdy v polovině 40. let dokázal Capra natočit super bláznivou komedii. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

"Chaaaaaaaarge!!!" Neskutecne over-the-top zalezitost, uz chapu, proc byl Cary Grant vesmes skrze celou karieru hercem jedne role, tyhle jeho udivene vyrazy a saskovani jsou neco sileneho, az mi prijde jakoby z toho tvurci meli jeden velky vytlem, na druhou stranu je to blazniva komedie, tak proc ne. "Chaaaaaaaarge!!!" 5/10 ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Černá komedie z nejlepších. ("Cellar is crowded!") a galakoncert Cary Granta, který se tu musí vypořádat s poněkud pošahaným příbuzenstvem. Zaujmou i ustavičné narážky na presidenta Roosevelta (Jedná se sice o Theodora, ale minimálně to šifrování na Brewstera je dost odvážné; satira týkající se stavby Panamského průplavu; doktor Einstein i svérázný Boris Karloff). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Cary Grant ve filmu přehrával a byl to jeho nejméně oblíbený film, ve kterém hrál. (Kulmon)
  • Představitel Jonathana Brewstera Raymond Massey, byl nalíčen tak, aby připomínal Borise Karloffa, který tutéž postavu hrál v divadle. Z toho pak pramenily narážky na jeho podobu s Karloffem, které se objevují během celého filmu. (liquido26)
  • Režisér Frank Capra byl během natáčení povolán do armády, ale dostal odklad, aby mohl film dotočit. (liquido26)

Reklama

Reklama