Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

...občas se to netrefuje tou svojí bláznivostí...některé gagy jsou rány do prázdna, jiné se v sobě zase moc vyžívají a trčí z filmu svojí chtěností a plánovaností...ale jinak to funguje...to samé Cary Grant, občas přehrává, ale občas se neuvěřitelně trefí...humor, který se tu předvádí, je velice těžký, protože je svou poetikou prvoplánový( následná práce s ním je ale velice promyšlená - viz neustálý příval gagů postavených na principu opakování v různých kontextech), ostentativní a výbojný - jako výstřel...buď se trefíte, nebo minete...v tomhle směru to evokuje grotesky ( tenhle postup "hlasitosti" a "viditelnosti" je přenesen i na humor slovní)... přes crazy povahu ten film ale není jenom taková blbinka...po scénáristické stránce je to dost propracované - strukturace scén, zapojování a vytěžování postav, zapojování fórů, práce s klišé a jejich tematizace atd....dobře napsané...v tomhle směru to má - v dobrém smyslu slova - charakter divadelní hry...vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby to byla adaptace... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Filmy Franka Capru /Mr. Deeds goes to Town, Mr. Deeds goes to Washington/ sice mam neskutocne rad, a tato komedia sa nesie opat v pozitivnom a miestami aj sympaticky naivnom duchu, ale na 5 hviezd to tentokrat nebude. Preco? Ponajprv nemam rad Caryho Granta, aj ked uznavam, ze vedel hrat. Za druhe, film sa odohrava len v interieroch, a minimum deja sa odohra v exterieroch. A zamyslanie sa nad kazdou vetou, ktoru kto kedy predniesol, ma zacinalo pekne otravovat. Slusne 4 hviezdy vsak film rozhodne ma : za tie dve tetky /Josephine Hull a Jean Adaire/ a ich komicke kusky a dialogy, dalej sympaticka bola postava blazna, ktory si o sebe myslel, ze je Theodorom Rooseveltom /John Alexander/. No a Caprov rezisersky talent sa proste neda spochybnit. 89 % ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

No masakr. Tenhle film jsem kdysi dávno dokonce viděl a samozřejmě mě jako mladého kluka nezaujal. Teď se spoustou nasledovaných vykopávek si ho dokážu vychutnat. Je to vlastně klasická konverzačka, kde si na začátku relativně normální Cary Grant bere krásnou dívku a jde ji představit svým roztomilým tetičkám. Brzy zjišťuje, že se ocitl uprostřed šílenství - jeho bratr si myslí že je Roosevelt, jeho tetičku dělají službu opuštěným starým pánům a tráví je bezinkovým vínem a do toho všeho přijíždí další bratr, sériový vrah s vizáží Borise Karloffa, který utekl z vězení. Tetičky se baví o vraždách jak kdyby mluvili o počasí, bratr se tváří zlověstně a do toho se plete odbývaná a neodbytná novomanželka, natvrdlý policajt a taxikář. A Cary Grant, lítá, křičí a šílí. Nikdy by mě nenapadlo že je až takovým komediálním talentem a vůbec celý film je doslova hurikán gagů, scének a vtipů. Až takový, že bych potřeboval ještě jedno shlédnutí, abych to vše pobral. PS: Zpětně si uvědomuju, že přes morbidní námět není ve filmu vidět jediná mrtvola ani vražda... a vůbec mě to nepřišlo divný. PSS: Chááááárge :D Komedie roku 1944. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Černý humor, kulometné dialogy, zběsilé tempo, které snad ani jednou během těch dvou hodin nepolevilo, a to vše roztáčí úžasné panoptikum postav. Od laskavých tetiček, které mají sklep plný mrtvol, přes zděšeného Caryho Granta, démonického Raymonda Masseye až po skvělého Johna Alexandra, jehož způsob zdolávání schodišť je velmi nakažlivý. Stejně jako kdysi, před snad dvaceti lety, v Ponrepu, jsem se skvěle bavil a věřím, že za pár let to bude stejné. Některé komedie prostě nestárnou. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

"Chaaaaaaaarge!!!" Neskutecne over-the-top zalezitost, uz chapu, proc byl Cary Grant vesmes skrze celou karieru hercem jedne role, tyhle jeho udivene vyrazy a saskovani jsou neco sileneho, az mi prijde jakoby z toho tvurci meli jeden velky vytlem, na druhou stranu je to blazniva komedie, tak proc ne. "Chaaaaaaaarge!!!" 5/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Když Cary Grant sedí na hřbitově, jeden z hrobů nese jméno Archie Leach, což bylo jeho pravé jméno. (Kulmon)
  • Jediná spolupráce Franka Capry s Carym Grantem. (Kulmon)

Reklama

Reklama