Reklama

Reklama

Bitva o Británii

  • Česko Bitva o Anglii (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Bitva o Anglii režiséra Guye Hamiltona rekonstruuje proslulou kapitolu z dějin druhé světové války, v níž Velká Británie dokázala odolat německým leteckým útokům. Snímek se soustředí na různé britské vojenské osobnosti, řada z nich je inspirována skutečnými lidmi. V červenci roku 1940 německé vzdušné síly bombardují Anglii v rámci příprav na invazi. Když začne Německo, zřejmě nedopatřením, útočit na civilní oblasti v Londýně, Britové začnou v odvetě nečekaně iniciovat nálet na Berlín. Rozlícený Adolf Hitler nařídí Luftwaffe, aby své útoky spíše než na vojenské cíle zaměřila na Londýn a další velká města. Jeho špatný úsudek však umožní Britům obnovit zničené letecké základny. Statečný boj vyčerpaných anglických pilotů Královského letectva a odolnost britské veřejnosti nakonec dohnaly Německo k tomu, aby se vzdalo svých pokusů o invazi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Teď mám nějaký období 2.Světový nebo co... Asi se to spustilo Bratrstvem neohrožených. O tomhle filmu sem toho slyšel hodně. Tyhle starý válečný filmy sou dělaný hodně precizně, hodně komparzistů a havně žádný efekty, což e místama až neuvěřitelný. Bohužel mě až zas tolik nerajcujou letadla, takže 70% z filmu sem si jen říkal, jo, lítaj fakt pěkně, ale je mi to tak nějak u prdele :o). Ale bylo rozhodně potřeba si tenhle film odškrtnou. Oproti třeba "Bitvě v Ardenách" nebo "Nejdelší den" mě tohle zdaleka nevzalo... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aj pri Bitke o Britániu si uvedomujem, že vojnový žáner nie je úplne môj šálok kávy. Grom filmu sú bezpochyby strhujúce vzdušné súboje, lenže pozerať sa v pravidelných intervaloch stále na to isté mi prišlo bohužiaľ trochu monotónne a predvídateľné. Ďalším veľkým lákadlom sú veľké herecké mená, avšak v tom vidím skôr dvojsečnú zbraň, pretože nie sú dostatočne využité a mal som pocit, že sa projektu zúčastnili skôr kvôli prestíži, ako vďaka zaujímavosti napísaných charakterov. Celkovo však vysoko profesionálne natočené remeslo, kde sa nešetrilo s peniazmi a na veľkom plátne v kine by som rozhodne pridal jednu hviezdu. Plusom je aj faktorgrafická stránka veci, keďže históriu druhej svetovej vojny až tak neštudujem, mám pocit, že som sa niečo o okolnostiach zobrazených udalostí niečo relevantné dozvedel. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekná prehliadka lietadiel, ale to je asi tak všetko. Príbeh nie je zlý, ale postavy a herci skutočne nemajú čo ponúknuť a nikto nedokáže ničím zaujať. Dialógy sú niekedy zdĺhavé, nudné a prebytočné ako aj niektoré scény. Jediné na čo sa divák môže tešiť sú len akcie, ktoré sú pekne natočené, ale určite už tak neohúria v dnešnej dobe. Navyše finále už po tých predošlých akciách tiež moc neponúkne a nieje také výživné. Skrátiť to o pol hodinu, tak by to bolo rozhodne lepšie. 60% - 3* ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Po hodině neustálých leteckých soubojů už jsem se nudil a stále víc jsem cítil únavu. U jiného filmu by to byl negativní prvek a odrazilo by se to záporně na mém hodnocení. Zde je to ale zcela obáceně. Bez ohledu na to, zda to tak tvůrci zamýšleli nebo ne, podařilo se jim přenést na plátno atmosféru této letecké bitvy, která pro piloty nebyla ani zdaleka nějakým dobrodružstvím, jak by se mohlo zdát, ale těžkou, vysilující a velice nebezpečnou prací. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Guy Hamilton sa par rokov po legendarnom Goldfingerovi rozhodol sfilmovat aj Bitku o Britaniu, ktora prebiehala od jula do oktobra 1940. A zhostil sa tohoto filmu bravurne. Vsetky zalezitost v tomto filme slapu naplno : dialogy su maximalne dokonale, zabery na bojove lietadla, samotne boje tiez. Suboje vo vzduchu su natocene bravurne, tam niet co vytknut. Plus ucast hereckych velikanov ako Michael Caine /The Italian Job 1969/ maximalne potesi oko divaka. Curd Jurgens /Cesta pod Hladinou s Robertom Mitchumom/ bol tiez na urovni. Genialny vojnovy film. 100 % ()

Galerie (123)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy je Colin Harvey (Christopher Plummer) sestřelen, sedí ve Spitfiru, ale při záběrech mimo kokpit padá Hurricane, který navíc hoří a v dalším střihu nehoří. (Jirka_Globus)
  • Ve filmu se objevilo 27 Spitfirů různých verzí (z toho 12 letuschopných), jejichž vzhled byl sjednocen na verze Mk.I a II, které byly používány ve skutečném konfliktu. Dále bylo k vidění šest Hawker Hurricanů (z toho tři letuschopné). (ryba443)
  • Stuky ve filmu jsou jen modely. (Javert)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama