Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 1

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strih je vyslovene otrasný a scenár nijako nevybočuje z klasickej revenge linky, no inak je to skvelé exploitation o idealistickom učiteľovi, ktorému prerastie cez hlavu banda pankáčov. Záverečný masaker je parádny, Michael J. Fox poteší a ústredná pieseň "I Am the Future" od Alice Coopera je úplne famózna. Škoda, že nedošlo na crossover s Death Wish. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si pozrel filmy "Class of 1999" a "Class of 1999 II: The Substitute". Takže som čakal, že sa to bude niesť v podobnom duchu. Že to bude béčkový sci-fi horrorový snímok o robotických učiteľoch, čo vraždia ťažko zvládnuteľných študentov. Ejhľa, prišlo však prekvapenie. Film "Class of 1984", ktorý v roku 1982 natočil režisér Mark L. Lester, nie je žiadna sci-fi story. Jedná sa o akčný revenge masaker. Konfrontácia idealistického učiteľa hudby s gangom mladistvých násilníkov bola hodne drsná a nekompromisná. *** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Když něco provede student, nehnete ani prstem, když se zhroutí učitel, voláte na policii,“ křičí učitel hudby plný ideálů na ředitele problémové školy. Dnes to samozřejmě působí úsměvně a pitomoučce, toho času ale výsledek od tvůrce kultovního Komanda platil za poměrně napínavý, atmosférický a hlavně drsný kus z prostředí, ve kterém by měli všichni sedět poslušně v lavicích nebo biflovat v parku. Namísto toho přicházejí na cirkulárce o končetiny nebo se škvaří v plamenech. Místy hodně černý humor překvapuje, já naopak překvapivě nepoznal Michaela J. Foxe. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Class of 1984" je vypočítavo nepríjemný thriller. Je to ten typ filmu pri ktorom divákovi nie je najlepšie. Film je prekvapivo dobre zahraný a svojím nemilosrdným spôsobom veľmi pútavý. Zobrazenie života na strednej škole je trochu ponuré, neuveriteľné a dialógy často vyznievajú dosť plocho, ale konečný masaker je drsný a neúprosný. 6/10 ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Drsný film, v němž Lester bez ostychu ukazuje atmosféru střední školy, kde vládne gang a ke kterému mají všichni respekt. Učitelé a policisté se schovávají za slepý zákon a raději ani nevidí, že partička teenagerů daleko přesahuje atributy spořádaného žáka. To ale není případ nového učitele Norrise, který celou věc vezme do vlastních rukou a když umravňování přeroste v osobní mstu, je čas vyřídit si účty pěkně po staru ... na život a na smrt. Wow, to byla jízda podle mého gusta. Co na tom, že v omšelém kabátě postaršího filmu, stejně to má náboj i teď. Lalo Schifrin za doprovodu ústředního songu Alice Coopera, dává snímku výborný soundtrack. Zajímavé herecké tváře ve vedlejších rolích (M.J. Fox, R. McDowall, T.V. Patten) a ještě zajímavější Perry King, pak jistý punc uvěřitelnosti. Režisér mého oblíbeného Komanda, závěrečným masakrem, rozhodně nezklamal. Zasloužených 80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Pro scény v klubu byli angažováni skuteční punkeři a během řádění při koncertu bylo zraněno několik herců. (Fenk)

Reklama

Reklama