Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film mého dětství! Příběh veselý i smutný, strastiplý a napínavý, příběh důstojné moudrosti v kontrastu s mladickou jankovitostí. Příběh o tom, že ne všechno, co je malé, je neškodné a o tom, že praví přátelé se v nouzi neopouští. Finále je pro mě jednou z nejdojemnějších scén vůbec. Mluví ze mě nostalgie, ale 90%. ()

SamMarlowe 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem ten film žral, dneska jsem ten nahodou viděl a přiznám se, díval jsem se na film s velkou dávkou nostalgie. A nezklamal. Je to dojemné a milé a to říkam jako řádný cynik jsem měl slzy na krajíčku. I dabing je velice hezký. Jen lidi jsou tam ňácí divní, ale není jich tam tak moc. No za mně 5 hvězd. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Taková typická rodinná podívaná na odreagování. Mluvící zvířata a jejich příběh je poměrně zajímavý a děj zasazený do divočiny, kde domácí zvířata nejsou zrovna doma, se mi líbí a působí velmi napínavě i mile. Nespočítám, kolikrát jsem Neuvěřitelnou cestu v mládí viděl, ale i dnes se na tohle dobrodružství plné naděje, vůle a přátelství z pohledu těch nejvěrnějších rád podívám. Můj oblíbený zvířecí film z dětství :) ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Tento film i jeho hodnocení je pro mne sentimentální brak. Poprvé jsem ho viděla někdy v roce 96' mám to tušení a krátce na to jsem dostala mého výjimečného labradora, který se pochopitelně jmenoval Shadow. Moc ráda se k tomuto krásnému dětskému filmu vracím zejména proto, že mne Shadow o Vánocích opustil. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Americký rodinný film v plné síle a lesku. Nespočítám, kolikrát jsem Neuvěřitelnou cestu v mládí viděl, ale i dnes se na tohle dobrodružství plné naděje, vůle a přátelství z pohledu těch nejvěrnějších rád podívám. Je to sice "jen" poctivě odvedená žánrová prácička, kterých je mraky, ale opravdu málo z nich mi přirostlo k srdci tak značnou měrou... 85% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • V původním filmu Neuvěřitelné putování z roku 1963 byly plemena a jména zvířat odlišná. Chance byl zlatý retrívr jménem Luath. Shadow byl teriér jménem Bodger a Sassy siamský kocour jménem: Tao. (Nach)
  • Ač by se mohlo zdát problematické mít v jednom filmu dva psy a kočku, ústřední zvířecí trojce se ale nakonec stala přáteli – smečkou i v reálném životě. (Nach)

Reklama

Reklama