Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film mého dětství! Příběh veselý i smutný, strastiplý a napínavý, příběh důstojné moudrosti v kontrastu s mladickou jankovitostí. Příběh o tom, že ne všechno, co je malé, je neškodné a o tom, že praví přátelé se v nouzi neopouští. Finále je pro mě jednou z nejdojemnějších scén vůbec. Mluví ze mě nostalgie, ale 90%. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Taková typická rodinná podívaná na odreagování. Mluvící zvířata a jejich příběh je poměrně zajímavý a děj zasazený do divočiny, kde domácí zvířata nejsou zrovna doma, se mi líbí a působí velmi napínavě i mile. Nespočítám, kolikrát jsem Neuvěřitelnou cestu v mládí viděl, ale i dnes se na tohle dobrodružství plné naděje, vůle a přátelství z pohledu těch nejvěrnějších rád podívám. Můj oblíbený zvířecí film z dětství :) ()

Reklama

LadyPig 

všechny recenze uživatele

Když pominu děti, tak pro milovníky zvířat (a hlavně psů) je tenhle film určitě jako dělanej, já jsem na psy zatížená, zvlášť na am. buldoky a zlaťáčky, ty mam taky ráda :) Má to krásný dojemný příběh, i když ne úplně originální, ale hezky se na to dívá, zápletky tomu nechybí, proč ne :) I jsem se zasmála. Škoda, že je ten film tak krátkej :) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Je spousta neuvěřitelně ujetých komedií, ale tohle naštěstí není ten případ. K mému velkému překvapení jsem dostala docela příjemnou a milou pohádku, jak tři velcí kamarádi našli cestu domů. Ono není najít jako najít! Jako gaučáci se musíte naučit orientovat v divočině, brodit se divokými horskými bystřinami, utíkat před nemluvícími a hlavně nekrotkými kočkami! Občas se ztratíte a zase nalézáte a co teprve, když vás drapne domestikovaný člověk! Hned skončíte v base. Pak se z té basy musíte lstí, úskoky a přískoky dostat ven, než konečně zachytíte ten správný pach a pohled do velmi, velmi, velmi vzdáleného údolí vám zcela jasně napoví, že tam někde na vás čeká miska studených granulí a pelíšek v člověčí boudě. Napínavé! ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi film s mluvicimi zviratky, jeste o chlup lepsi nez Babe-galantni prasatko. 2 psi a 1 kocka se vydavaji na dlouhou cestu aby se vratili zpatky domu, a na ceste je ceka rada neprijemnych prekvapeni a nastrah. Film je zabavny a zviratka si vystaci sama, nepotrebuji k tomu ani lidske herce. kteri se tam skutecne take moc casto neobjevuji. Libil se mi cesky dabing, jenz byl vydareny a Chance Jirky Langmajera je skutecne perfektni. pokracovani bylo take celkem dobre ale uz to nebyla TA neuveritelna cesta, kterou sem jako maly tak miloval. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Ke konci filmu je Chance ošetřen v útulku, kdy jsou mu vytaženy bodliny z čumáku. V dalších scénách a až do závěru snímku jde vidět, že je z cela zdráv a jeho čumák je bez známek zranění. (Jimmy15)
  • Širokoúhlá verze tohoto flmu není k dostání na DVD, sehnat se dá jedině na iTunes. (HappySmile)
  • Rodina, která vlastní trio hlavních zvířecích protagonistů se jmenuje Burnfordovi. Toto příjmení nebylo vybráno náhodou. Autor původní knihy z níž vychází Neuvěřitelná cesta se jmenoval Sheila Burnford. (Nach)

Reklama

Reklama