Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (855)

MMR 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu si člověk položí mnoho otázek, mezi nimi je i kterákoliv vás právě teď napadne. Co k tomu víc říct, asi jen vtipné, svěží, místy šokující (hlavně závěr). Zde také můžeme vidět, co člověk dokáže udělat v tísni (mám namysli shozené auto ze skály). No zkrátka a dobře, je toho mnoho. Například město plné právníků, to bylo dost bizarní. A tak dále lidi, tak kdo ještě neviděl, šup šup se na to mrknout =) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je-li vesmír nekonečný a čas bez konce i začátku, stane se úplně vše. To znamená, že každá událost je nevyhnutelná, včetně těch, které jsou nemožné." Stejně jako učebnice dějepisu, fyziky či literatury svědomitě ignorují existenci Járy Cimrmana, tak i nejpodrobnější mapa USA zarputile odmítá zobrazit Dálnici 60. Jenže pouze na I60 lze potkat poťouchlýho vtipálka O. W. Granta, výbušnýho pana Codyho, právníky preventivně věznící své klienty, drogy ve službách města či podezřele kulatou odpověď na každou otázku. Je to zábavný i návykový a já se s radostí po imaginární dálnici několikrát v roce projedu. ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu sem se dostal nahodou, dival sem se na TV a kdyz byla reklama tak sem proste prepnul na CT a tam zacinala Dalnice…ted si rikam ještě ze sem tak udelal! Boba Gale mam rad od doby kdy se podilel na Navratu do budoucnosti, tady jeste vice klade duraz na ruzne paradoxy a predklada radu zajimavych otazek (napr. ve meste legalnich drog nebo v pravnickem meste). Herecke obsazeni je prijemne, gary oldman se vyziva ve sve roli nejironictejsiho chlapka na zemi a ta mu paradne sedne. 5* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak Interstate 60, jo? Americká road movie, hmm, s Oldmanem, Lloydem a Foxem, to jsem teda zvědav co to bude za děsnou nezávislárnu, říkal jsem si. Pak do titulků začala vařit nějaká poprocková nebo numetalová nebo jak se to má teď správně škatulkovat abych byl dostatečně trendy a in...a moje očekávání spadlo ještě trochu níž. A během pěti minut bylo zase pěkně nahoře, protože Gary Oldman je pan herec a tenhle scénář mu umožnil, aby si svoji roli naprosto bezuzdně užíval. Co taky jiného, když se stylizuje do nejironičtějšího týpka na světě i mimo něj (což vám dokáže okamžitě jak vstoupí do děje), který si může pohrávat s lidmi od začátku až do konce věčnosti a ještě to doporučuje jako věčnou zábavu:) Krásná Amy Smart tady mimo jiné říká „má to duši, má to vášeň“ a přesně o tom tahle pouť trochu surreálnou, trochu šílenou, trochu krutou dálnicí je. Uvidíte všechno – plukovníka Franka Fittse z American Beauty jako sympaťáka největšího, děsivou růžovou Power Ranger Amy Jo Johnsonovou jako sexsymbol, za kterým se otočíte v té vteřině než se vám zapojí vyšší mozkové funkce a díky které možná začnete brát stopařky:) Interstate 60 vám toho dá hodně...poznáte legální drogový stát s plánem tak dokonalým a jednoduchým až to děsí (úcta k lidským právům je skvělá věc, ale při myšlence na to co občas chodí po ulicích najednou nějak nevím jestli Russelovu myšlenku odsuzovat nebo jestli se mi líbí) i diktát práva vyhnaný ad absurdum, prostě a jednoduše...lepší předvánoční pohádku o hledání odpovědí, spokojenosti a o dobře uvážených přáních jsem si ani nemohl přát. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice chytrá komedie. Sice zápletku jsem odhadl ihned, ale přesto jsem se skvěle pobavil. Navíc ten film není jen o srandě, je to i vynikající parodie na některé zvyky z USA (scéna z města plného právníků, kde žaluje každý každého je toho důkazem). Tohle mohu doporučit každému, kdo se chce inteligentně zabavit. Věci jsou nevyhnutelné. Kdyby nebyly, tak by se nestaly. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu a amerických městech Phoenix a St. Louis, na který upozorňuje symbolický Národní památník Jeffersona na počest dobývání amerického západu Gateway Arch. (Tygrys)
  • Při předávce auta k narozeninám popisuje Neilův otec BMW jako 2.5l. Celou dobu ale Neil (James Marsden) jezdí v BMW 3 (E36) s označením 328i. (bohhous22)
  • Ve scéně, kdy Neil (James Marsden) dává poštu do šuplíku a jeho přítelkyně zvedá mísu s pomeranči, je záběr na komiks "X-Men" s Cyclopsem na titulní straně. Tuto postavu ztvárnil James Marsden o dva roky dříve ve filmu X-Men. (jarinniraj)

Reklama

Reklama