Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

RHK 

všechny recenze uživatele

Tak jako se říká, že není něco jako večeře zdarma, tak i splnění jednoho libovolného přání O.W. Grantem na Dálnici 60 má své háčky: "Chlapík si přál perfektní sex každý den s nádhernými ženami podle svého výběru a žádná těhotenství. Tak dostává denně zásilkovou poštou erotický časopis a balíček kapesníčků." A to není zdaleka jediná lekce, kterou na imaginární Dálnici 60 nerozhodný mladík Oliver dostává. Každá zajížďka a každý stopař přináší novou a zajímavou životní zkušenost, z nichž původně zamýšlený pobyt ve světě právníků se zdá být nejméně zábavný. Nepředvídatelný a milý film se spoustou zajímavých epizod. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fLSBfpI6cig ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Milé, příjemné a hlavně nečekané překvapení, k němuž jsem se dostal prostě proto, že jsem si zapnul televizi a nikde nic nebylo, tak jsem zkusil HBO. A ono to vyšlo! Svěží námět, natočený jako poněkud netradiční road-movie, diváka snadno zaujme a už nepustí. Herecké obsazení je taky vyvedené, několik hvězd se blýskne v miniroličkách, které jim perfektně sednou, hlavní postavy pak předvádějí minimálně velmi solidní výkony. S klidným srdcem mohu jen a jen doporučit. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Snímky pro mladé jdou všechny stejnou cestou. Tahle teenagerská komedie se sice vydává po objížďce, ale stejně v ní zůstavá většina výmolů a nerovností, které drncají i na tahu hlavním. Interstate 60 se vyvarovala sice nejběžnějšího rigolu, naštěstí je totiž docela chytrá, ale dál už to s ní jede z kopce - podobenství o současné Americe plné klišé (červené BMW, město právníků, stopařka nymfomanka, droga Euphorie...), scénář průhledný a očekávaný, hlavní hrdinové a hrdinky jakoby vypadli z nějakého módního časopisu, romantická zápletka na úrovni teenage-pohádky... Jediným skutečným kladem téhle až příliš primitivně alegorické road-movie zůstává tak Gary Oldman a místy docela humorná složka. Interstate 60 je až příliš determinována svým cílovým divákem, širší cílový záběr by jí hodně pomohl, každému však, co jeho jest... (Kdybych měl ale osobně volit zdařilou teenagerskou komediální romanci, sáhl bych raději po 50x a stále poprvé...) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl víceméně náhodou a o to příjemněji jsem byl překvapen. Film je nabitý opravdu spoustou originálních a vtipných nápadů (nejlepší je město právníků, kde každý žaluje každého, hehe:-) Realita? Skoro). Zaujme i netypicky obsazený Gary Oldman, který je tu skoro k nepoznání. Bob Gale má prostě talent, což prokázal už Návraty do budoucnosti (jediná větší výtka směřuje k nevýraznému Jamesi Marsdenovi v hlavní roli). Neschopní distributoři tenhle film bohužel neuvedli do kin, musíte si ho sehnat jinde. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Trochu šílenost, ale rozhodně poutavá. Každopádně nechápu, proč není v žánrech mysteriózní?! Vždyť tohle bylo mystery jako kráva. Film je svou strukturou zajímavý, bavil jsem se, ale čekal jsem, že to celé vyústí v něco "velkolepějšího". Jak se mi prostě ten film celý líbil a očekával jsem nějaký nečekaný vyústění, tak s tím koncem to tak nějak vyšumělo do prázdna, takže nemůžu jít s hodnocením nejvýš. Určitě se ale jedná o film hodný pozornosti. 75% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Na městském znaku města Morlaw je napsáno: „In law we trust,“ (česky: „V zákon věříme“). (Cardo)
  • Magická koule z filmu se dá koupit pod názvem „Global Gizmos 50970 Magic Eight 8 Ball“. (sator)
  • Když Neal (James Marsden) vidí poprvé svůj narozeninový dárek – červené BMW – hraje v pozadí melodie, která odkazuje na obdobnou scénu ve filmu Návrat do budoucnosti, kdy Marty (Michael J. Fox) otevře garáž a vidí své nové auto (černý truck). (Tygrys)

Reklama

Reklama