Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (855)

golfista 

všechny recenze uživatele

Scénárista a producent trilogie "Návrat do budoucnosti" Bob Gale si pro svůj poslední film napsal opět scénář, ale tentokrát si sedl i do režijního křesla. Vznikl (ke své škodě nenápadný) film, který vás ale o to víc příjemně překvapí. Protože všemi superlativy už tady "hýřili" mí kolegové, mohu jen poradit - pokud chodíte kolem téhle kazety v půjčovně bez povšimnutí, pak děláte chybu :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavá filmová hříčka se spoustou vtipu i moudra. Vzhledem k poněkud absurdnímu tématu jsem měla trochu obavy, naštěstí se ukázaly být zbytečnými. "Interstate 60" příjemně zabaví, rozesměje, nabídne několik podobenství na téma lidstvo (např. kuřáci a právníci) a vše dovede do morálně korektního závěru. V hlavní roli bych preferovala nějakého méně přeslazeného herce než je James Marsden (ikdyž se snažil), Garry Oldman byl se svým skřítkovsky škodolibým, vědoucím úsměvem naprosto přirozený, potěšila všeříkající scénka s Chrisem Cooperem "I WILL WORK FOR FOOD" a zrovna tak mě rozesmála chvíle setkání s dívkou snů ve věznici. Zkrátka příjemný, chytrý film, byť mě neokouzlil na 5*. 78% ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Teď, když jsem konečně Interstate 60 viděl podruhé, pochopil jsem pravdou sílu tohoto geniálního díla. Je to klasická pohádka přepsaná do poněkud dospělejší formy, jak již přede mnou napsal kolega Eodeon, můžeme si všimnout jisté návaznosti a inspirace s klasickými knižními díly, kde hrdina vstupuje do vesmíru, který ačkoli se zdá stejný jako ten odkud přichází, dost se od toho výchozího liší. Návštěvník je v novém světě podroben konfrontaci se zdejšími obyvateli, přičemž si navzájem připadají velice odlišní a nedokáží jeden druhého pochopit, zažívá různé příhody, které by se mu v normálním světě stát nemohli a nakonec si ze své návštěvy odnáší hluboké morální ponaučení. Díky skvělé režii Boba Galea máme možnost se do tohoto světa vydat také a rozhodně bychom ji měli využít. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Tak jako se říká, že není něco jako večeře zdarma, tak i splnění jednoho libovolného přání O.W. Grantem na Dálnici 60 má své háčky: "Chlapík si přál perfektní sex každý den s nádhernými ženami podle svého výběru a žádná těhotenství. Tak dostává denně zásilkovou poštou erotický časopis a balíček kapesníčků." A to není zdaleka jediná lekce, kterou na imaginární Dálnici 60 nerozhodný mladík Oliver dostává. Každá zajížďka a každý stopař přináší novou a zajímavou životní zkušenost, z nichž původně zamýšlený pobyt ve světě právníků se zdá být nejméně zábavný. Nepředvídatelný a milý film se spoustou zajímavých epizod. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fLSBfpI6cig ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prisahám, že som nevedel, čo mám od tohto filmu čakať, ale stačilo mi meno Gary Oldman a dobré hodnotenia, aby som si to nenechal újsť. Čakal som road movie a dostal som bláznivo-rozprávkovú road movie.Nenudil som sa a dobre som sa bavil. Keď tvorcom išlo o to, tak im to vyšlo. Na stávkovej scéne v reštaurácií som sa dobre pobavil, ale dostala ma aj tá na pumpe s bezdomovcom, ktorý bude pracovať za jedlo. To bola fakt trefa do čiereneho, lebo presne takýchto chytrákov vidíte denne na každom rohu. Celkovo príjemná vec, určite ma vždy poteší, keď film, od ktorého veľa nečakáte, prekvapí. S manželkou sme tipovali, čo je v balíčku. Je to neuveriteľné, ale uhádol som...Film 80%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Christopher Lloyd (Ray) potřeboval dubléra, protože si nedokázal poradit při scéně míchání karet. Nahradil jej profesionální kouzelník. (Tygrys)
  • V drogovém klubu ve městě Banton zní píseň „Relax“ od Frankie Goes To Hollywood. (sator)
  • V motorestu, kde Neal (James Marsden) zastaví, jsou na stolech dálková ovládání k jukeboxu z 50. let 20. století. Jedná se o model Seeburg Jukebox Wallbox. Ve své době šlo o převratnou novinku. (sator)

Reklama

Reklama