Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, téměř neznámý skvost žánru Road movie. Což je škoda, protože plno lidí přichází o tu úžasnou jízdu, kterou Dálnice 60 nabízí. A promyšlený, originální scénář to jen umocňuje. Přidejte k tomu herce, z nichž nejvíc vyniká šibalský Gary Oldman a svérázný Chris Cooper a dostanete film, kterému byste jen málo co vytýkali. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S odstupem času cca 5-ti let se mi Interstate 60 sice stále jeví jako jeden z nejoriginálnějších snímků počátku nového milénia, ale plné hodnocení mu musím sebrat. Hlavní hrdina hledá sám sebe v ‚pohádkovém‘ světě, kde nic není nemožné, ale nepomáhá si k tomu vlastním rozumem, nýbrž díky věštecké kouli, která na sebe vzala formu biliardové osmičky, a shodou náhod, které mají evidentní předurčenost, tudíž i samotná myšlenka, že by to mohlo dopadnout špatně, nemá prostor. V momentě, kdy se pak začne rozhodovat sám za sebe, už má to nejtěžší za sebou, asi jako kdyby princovy někdo zabil draka a na něm zůstalo už jenom vystoupat po schodech a odnést si z věže princeznu, takže závěr tak trochu vyšumí. Ale Euphoria, město právníků a Chris Cooper jsou i nadále na absolut. Chápu, jak to Bob Gale myslel (viz. nadšení po první projekci), jen už mi to nepřijde tolik chytré a duchaplné, jak se to tváří. Možná taky proto, že jsem ve věku hlavního hrdiny a vidím to trochu jinak. :) ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice chytrá komedie. Sice zápletku jsem odhadl ihned, ale přesto jsem se skvěle pobavil. Navíc ten film není jen o srandě, je to i vynikající parodie na některé zvyky z USA (scéna z města plného právníků, kde žaluje každý každého je toho důkazem). Tohle mohu doporučit každému, kdo se chce inteligentně zabavit. Věci jsou nevyhnutelné. Kdyby nebyly, tak by se nestaly. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Se scénářem si Bob Gale opravdu vyhrál. Jako ostatně se vším, co dělá. (Všechny ty perfektně skloubené časové paradoxy v BTTF jsou jeho.) Hraje si s divákem jak kočka s myší a vždy vás něčím překvapí. Vyústění snímku (poučení životní) je sice vcelku lehce odhadnutelné, zato bych vypíchnul scénu matka&droga. Ještě nikdy mi při smíchu ve filmu neběhal mráz tak mocně po zádech... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Wow. Opravdu excelentní podívaná s dokonale promyšleným dějem vhodným pro oddech, ale i zamyšlení. Během oněch 112 minut se stále něco děje, není tu prostor pro nudu, jedna skvělá scéna je vystřídána ještě povedenější a vše do sebe tak hezky pasuje, že ani ke štěstí nepotřebujete slavné herce ve vedlejších rolích, které tvůrci obsadili jako třešničku na dortu. Za dějové zvraty, hudbu, nápad, herce, ale i prostředí a samotné zpracování dávám s čistým svědomím 5*. P. S. Road movie je skvělý subžánr. :) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Věta "There's a signpost up ahead," která zazní z úst O. W. Granta (Gary Oldman), je slavný citát z amerického fantasy seriálu The Twilight Zone, který byl vysílán v letech 1959–1964. (Tygrys)
  • Film, který běží v televizi z počátku filmu v restauraci, je Objížďka (1945). (sator)

Reklama

Reklama