Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (855)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Wow. Opravdu excelentní podívaná s dokonale promyšleným dějem vhodným pro oddech, ale i zamyšlení. Během oněch 112 minut se stále něco děje, není tu prostor pro nudu, jedna skvělá scéna je vystřídána ještě povedenější a vše do sebe tak hezky pasuje, že ani ke štěstí nepotřebujete slavné herce ve vedlejších rolích, které tvůrci obsadili jako třešničku na dortu. Za dějové zvraty, hudbu, nápad, herce, ale i prostředí a samotné zpracování dávám s čistým svědomím 5*. P. S. Road movie je skvělý subžánr. :) ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

84% - Nádherná kýčovitá road-movie. Byl bych dal pět hvězd, kdyby film na konci neměl problém s pointou. Myslím, že mi byl hlavní hrdina sympatičtější jako hledající a objevující, než takový, jakým se stal po dobrodružství na I 60. Závěrečné rozuzlení s nepovedeným happyendem se zde zkrátka nemohlo srovnat s jinak vysokou úrovní celého filmu. Interstate 60 mě velmi oslovil, pobavil, pohladil po duši, a zasadil pár brouků do hlavy. Co víc si přát? ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne film, ktorý vás nezobere hneď od začiatku, ale s pribúdajúcim časom a skvelým záverom, kde do seba zapadnú všetky skladačky tejto filmovej hádanky, si po filmue poviete, dobre, že som to na začiatku navypol. Veľmi dobrá pointa a super scenár s príbehom bez akýchkoľvek ohraných scén. 80%. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, jsem se svými třemi hvězdičkami pod průměrným hodnocením...Ale nemůžu jinak - "Interstate 60" je sice zábavná, Gary Oldman skoro lahůdkový, scénář fantastkně rozjivený atd., ale výsledný dojem je někde na půl cesty - mám rád příběhy, kde se meze představivosti nekladou, ale tady mi všechno zavánělo samoúčelností a hrou pro hru. "Interstate 60" mi dokonce nedala prostor pro správné napojení, pro jistou reflexi - vše je tu zcela polopaticky a nejlépe hned několikrát řečeno, vše je nalinkováno a všechny "filosofické" otázky a odpovědi vyznívají strašně banálně. Na druhou stranu, některé scény jsou vážně úžasné - jen si teď nějak ani jednu z nich nevybavím...Heh, to bych měl jít s hodnocením ještě níž. Ale dobrá, nechám to tak být - pamatuju si, že jsem se u "Interstate 60" docela slušně bavil...přesto pachuť zvláštního pseudomyšlenkově-hravého mixu převažuje. Abych nezapomněl, možná je také problém v tom, že já bych se pro Amy Smart netrmácel ani za nejbližší roh... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Já jsem sám sobě největším fandou" říká O. W. Grant poté, co Neilovi vysvětlí, že plní přání, každému však jenom jedno a to ještě podle svého uvážení. Následné příklady splněných přání obsahují takovou dávku cynismu, jakou mne ještě v žádném filmu nikdo neoblažil ("chtěli se vzít a žít šťastně až do smrti, tak jsem jim nechal vybouchnout auto před kostelem"). Neil podepíše standartní formulář (Beru tuto práci - podpis) a rychle se svým přáním "znát odpověď na všechny otázky" (a filozofující koulí k tomu) vyráží na neexistující dálnici I60, kde vše funguje jen a jen podle nálad jejího stvořitele. A tak si Neil může vsadit na bezedného žrouta, potkat "nejlepší šukačku" svého života, poznat drogu vzbuzující závislost již po prvním požití (vzorek zdarma), nechat se zavřít ve městě právníků nebo se jen tak bavit nad vzdělanými kritiky v Muzeu uměleckých podvrhů. Je to všechno ukrutná zábava, ale ještě o třídu výš je pan Cody, který jako bývalý tvůrce reklam nesnáší lež ("Mám rád cigarety, píšou tady, že způsobují rakovinu a je to pravda") a má prst neustále nebezpečně blízko odpalovače výbušniny na svém těle. Taková cesta může být poučnou (určitě nejen pro nerozhodného Neila), neboť zpod hromady hlášek nenápadně vykukují různá řešení (často divoká, ale vždy zajímavá) současných problémů světa. Mě po několikanásobném zhlédnutí tohoto snímku nezbývá než poslat tento vzkaz: "O.W. Grante! Nic si nepřeji a kdyby se ti zdálo, že ano, tak na to zapomeň. Kdyby si však něco přál někdo z mého okolí, tak mi zavolej, musím vidět, jak mu to splníš. Já se budu bavit a on to možná i přežije". ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Sentence, kterou má na vizitce Bob Cody (Chris Cooper): „Say What You Mean, Mean What You Say,“ je přikládána Chucku Garciiovi, což je motivační autor, profesor, trenér, profesionální řečník a horolezec. V českém překladu zaznělo: „Říkej, co říct chceš a mysli to doopravdy.“ (sator)
  • Magická koule z filmu se dá koupit pod názvem „Global Gizmos 50970 Magic Eight 8 Ball“. (sator)

Reklama

Reklama