Reklama

Reklama

Železní bratři

  • USA The Iron Claw (více)
Trailer 6

VOD (1)

Bratři, synové, šampioni. Kevin, Kerry, David a Mike Von Erichové zápasili nejen se soupeři v ringu, ale i s rodinným prokletím. Emotivní příběh natočený podle skutečné události odhaluje jejich sourozeneckou lásku a oddanost rodině, ale i tvrdý dril despotického otce a trenéra v jedné osobě. V rolích bratrů, kteří se v osmdesátých letech svými výkony zapsali do historie profesionálního wrestlingu, září Zac Efron, Jeremy Allen WhiteHarris Dickinson. (Aerofilms)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (119)

castor 

všechny recenze uživatele

Bůh, disciplína a hranice rodičovské lásky. Tvůrci si toho nabrali hodně, některé linie tak prodávají jen se střídavými úspěchy. Ačkoliv se bratři Von Erichovi v 80. letech nesmazatelně zapsali do historie wrestlingu, není to sportovní film, nýbrž rodinné drama, které mapuje nelehké osudy jedné famílie (a to ještě bylo bratrů ve skutečnosti šest, Chrise, který ve wrestlingovém byznysu nikdy naplno neuspěl a propadl depresím, tvůrci vůbec nezmiňují). A možná rodinné poměry kolikrát bolí víc než nacvičené pády a letové chvaty... Protože fotřík… velkohubý blb, kompenzující si vlastní nesplněné ambice, který si jde tvrdě za svým a vršící se rodinné tragédie prostě bere tak, jak přicházejí. A zatímco rodina truchlí, on už má v hlavě plány, jak mrtvého bratra nahradit. Ano, asi není tajemstvím, že těch pohrom bude víc, i když za sebe jsem byl rád, že jsem o rodině Von Erichových dopředu vlastně nic nevěděl. Vládne tu docela pohoda, i když si divák brzy všimne, že city a podporu navzájem si tu projevují zejména sourozenci, protože otec má v hlavě jediné: vychovat šampiony. A celé to probublává pod povrchem a divák čeká, kdy se to dostane ven. Dostane, ale s menší okázalostí, než bych si přál. Má to sice fajn retro atmosféru a skvělé herce, ale postavy nemají prostor, jaký by si zasloužily. Vlastně ani snaživý Efron… Vztahy vnímáme, ale nevidíme do nich, chybí vzájemné působení, chybí víc společných scén mezi bratry. Prostě bych namísto objímání a poplácávání po ramenou uvítal hlubší zkoumání sourozeneckých vazeb. Řada postav (kupříkladu matka) doplácí na přílišnou zkratkovitost. O některé linie se jen otřeme. V mnoha případech bych byl důraznější, jindy bych se zase nebál emocí. Ale obecně spokojenost, to zase jo. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi špatně hodnotí. Je to krok A24 do ,,mainstreamového" světa, což je jedině dobře, ale bohužel to na mě po příběhové stránce, tak, jak nám to prezentovalo A24 (s mrtvým Efronem v obličeji) nefungovalo. Příběh klanu Von Erich jsem neznal a po doplnění na wikipedii to na mě zafungovalo víc. To je jedno ze dvou větších negativ. Druhé je Efron. Než si dojebal ksicht, tak jsem ho bral ve všech směrech, herecky a vizuálně, byl fakt pěknej a dalece překročil stín High School Musical. Tady by to stejně tak dobře uhrál kdokoliv s tělem Adonise a špetkou hovna v hlavě. Chvilkama jsem nevěděl, jestli se chce smát, brečet, nebo kaká. Jeho postava Kevina ok, jeho exprese no ok. K negativům vše, zbytek je paráda. Vizuálně pěkně podaný, příběh normálně a poutavě poskládán, Allen White má obrovskou budoucnost, Lili Collins je jako vždy cute a svět wrestlingu miluju už přes 10 let, sice jinak, ale jo. Je to silnější průměr, dramaticky fajn, ale mají na víc. 4* a.k.a 75% ()

Reklama

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Neskutečný příběh jedné rodiny, který mě odpálil do sedačky. Příběh o vysvobození, tíze rodiny, vzájemné opoře a přehnané autoritě. Skvěle natočený snímek, který vás na začátku uvítá s otevřenou náručí a postupně vám představuje postavy. Následně vám dá ochutnat slávy rodiny Von Erichů a postupně do vás začne napouštět nepříjemné rodinné trable. A od druhé poloviny, která dostává čím dál více depresivní atmosféru vás začne máchat ve všech možných sračkách. Díky první polovině ta druhá funguje o to více a hned dostává větší dopad. Film sází a také stojí na hercích a ti jsou zde prostě skvělý! Jak Zac Efron, Harris Dickinson nebo můj oblíbený Jeremy Allen White jsou neuvěřitelní a předvádí zde jedny z jejich nejlepších výkonů. Jednoznačně jeden z adeptů filmu roku 2024! ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Jsme lidi, nejsme stroje, a tlačit na výkon se nedá do nekonečna. To se může něco porouchat, v těle nebo v hlavě, a je konec. V případě hlavy může být dobrovolný a vysvobozující, když při dopadu na dno spirály není pomoc na blízku. Tím bych shrnula, čím na film nejvíc zapůsobil, a řekla bych, se mu to povedlo velmi dobře. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Jeden z najsilnejších filmov, ktoré som tento rok videl! Ohromujúca nálož sprevádzaná strhujúcim príbehom, pri čom prvá polovica filmu diváka naladí na (v rámci možností) rodinnú a v podstate veselú vlnu, len aby sa neskôr všetko obrátilo o 180° a zasadilo to čo najtvrdšiu ranu... Naozaj pôsobivé divadlo, na ktoré len tak ľahko nezabudnem! The Iron Claw sa určite oplatí vidieť, aj ak nie ste fanúšikmi športových filmov. _____________ "We'll be your brothers, Dad." ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Namiesto natáčania wrestlingových scén vo viacerých upravených sekvenciách herci predvádzali celovečerné, jednorazové wrestlingové zápasy pred živým publikom, ktoré sa organizovali v obchode s nábytkom, ktorý bol prerobený tak, aby vyzeral ako Dallas Sportatorium. (Arsenal83)
  • Na tvorbě filmu se výrazně podíleli skuteční wrestleři. Herce na zápasnické sekvence připravoval Chavo Guerrero Jr. (sám člen výrazné wrestlingové rodiny Guerrerových), který si také střihl roli The Sheika, Kevinova (Zac Efron) prvního soupeře ve filmu. Na plátně se mihne také hvězda organizace AEW Maxwell Jacob Friedman, který je jedním z výkonných producentů snímku. (DavePave)
  • Chavo Guerrero, ktorý stvárňuje The Sheika, tiež pôsobil ako hlavný poradca pre wrestling počas natáčania. Guerrero tiež hovoril s hercami o predčasných úmrtiach v profesionálnom wrestlingu, vrátane smrti jeho strýka Eddieho Guerrera. (Arsenal83)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Reklama

Reklama