Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zástupce šéfa britské tajné služby MI6 má před sebou slibnou kariéru. Když se ale znovu setká s ruskou špiónkou, bude možná muset přehodnotit celý svůj život. (Netflix)

Recenze (31)

Axident 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Netflix) Pětidílná série o staré, dobré politické špionáži a korupci s Ruskem na straně jedné a Británií/USA na druhé (třetí), jako za časů železné opony. Bohužel, celý scénář je tak zoufalý, že ani snaha Chaplin a Kurylenko nezmění nic na jeho až tragikomické nesmyslnosti. Snaží se být našlapaným thrillerem a - pozor - tempo má a pozornost udrží, dost slušně. Musíte ovšem absolutně vypnout mozek a nepřemýšlet nad absurditami, které především Charlie Cox v roli čerstvého šéfa MI6 provádí, navíc co funguje v DareDevilovi, vůbec typově nefunguje zde (Cox hraje úplně totéž) a nevyvolává ani sympatie, ani uznání. Jako seriálová, napínavá jednohubka na svátky ano, hlavně poslední dva díly mají velký švih, ale úroveň scénáře jak z éry Van Dammových béček, céček. Škoda. Bavila mě Kurylenko i když její projev je podivně prkenný, ale sympatickým způsobem, a děsně mě štval Cox. Někde napůl byla Chaplin. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová špionážní rychlokvaška bez ambicí. Režisérské jméno má na kontě slušné zářezy (Patriots Day, Most špionů...) a herecké duo Charlie Cox (Daredevil) a Olga Kurylenko také lákalo na velké věci. To se ale bohužel nekoná a Treason je pouhým generickým žánrovým výsledkem. Chybí zde větší tempo, akce je všehovšudy jedna, postavy jsou bezrozměrné a ploché, příběh je klasický primitivní souboj MI6, CIA a ruské tajné služby a ani všechny jejich vzájemné intriky a podvody nejsou tak dobré, jak bych si přál. Celé to působí strašně sterilně, na dané téma až moc „čistě“ a celá série vlastně nenabídne nic, co by stálo vyloženě za zmínku. Zarytí fandové spy žánru a těchto vzájemných hrátek tajných služeb asi remcat nebudou, ale pro nás ostatní je to jen ztráta čtyř hodin. Vynechatelný podprůměr. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Tak taková stupidita není hodna herců, kteří v seriálu vystupují. Špionážní zápletka je krycím příběhem o rodině a lásce k dětem. Chápu, jsou Vánoce, ale zkratkovitě pojatý děj, s pár bitkami 5. cenové kategorie mohl být lepší. Jak místo logických úvah slyšíte neustále, jak je důležité ochránit děti a zase děti, tak brzy tuhle emocionální hru prokouknete a nezůstane tu nic, co by bavilo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špionážní thriller v minisérii, která má po dějové stránce slibný scénář, ale potenciál sráží na kolena časté nelogičnosti v chování a rozhodnutích hlavní postavy a na seriálovou stopáž opět viditelně natahováný vývoj děje. Nebyl scénář spíše určen pro celovečerní film? Každopádně něco ve stylu Jamese Bonda nebo Jacka Ryana nelze očekávat. V podstatě věci není kladen důraz na to, jak hlavní postava bude vyšetřovat a hrdinsky vstupovat do konfliktů, ale spíše jak ovlivnit vzniklé i dosavadní hodnoty, aby pracovaly v jeho prospěch. Minisérie v jádru zábavná je, ale spíše jen pro diváky preferující používání psychologie v rámci ovlivňování druhých v kombinaci s politickou agendou a následném využití vzniklých reakcí. Nekonečný boj s Ruskem, ale tentokrát přece jen překvapivě kapánek jinak. Na Rusko se dá v zájmu své osobní věci na politické scéně svést cokoliv, a jak známo, hladová média po něčem takovém plánům dané věci jen vypomohou. K tomu konspirace a politické útoky na politického rivala a k realitě jsme blíž, než by si, kdo myslel. Ale jde samozřejmě o fikci. Nějaké akční scény použity jsou, ale jsou dost krátké na to, aby fanoušky akce uchvátily. Zkrátka se to především veze na diplomacii, ale bohužel tomu chybí ta správná atmosféra a výrazné napětí. Minisérie očekávaně klišoidní, ale za shlédnutí stojí. Jen od toho, pro jistotu, moc výjimečného neočekávat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně svižná špionážní jednohubka bez větších ambicí, která si je moc dobře vědoma svých limitů a nehraje si na nic víc než jen nenáročnou zábavu.  Epizody jsou krátké a není jich mnoho, takže se Treason dá v pohodě zkouknout za jeden večer, akorát je škoda, že těch víc jak tří hodin nedokázali tvůrci využít pro lepší vykreslení postav a nejen jich. Když si totiž divák zpětně promítne co právě viděl, tak zjistí že tahle minisérie mu nenabídne nic moc navíc, než by mu nabídla jako plus mínus dvouhodinový film. Klikou pro tvůrce je přítomnost hlavní trojice Cox - Chaplin - Kurylenko, která by utáhla i horší věci. Hlavně u Coxe mě dost mrzí, že od Daredevila nenarazil na výraznější roli...60% ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama