Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (484)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to už hodne dávno, čo som sa zaprisahal, že nebudem pozerať filmové adaptácie diel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Dôvod je jednoduchý. Filmy nikdy nedosiahnu genialitu literárnej predlohy, ktorú dal na papier tento famózny spriadač príbehov. Filmy ma akurát tak dokážu odradiť od opätovného prečítania knihy. Čo je nesmierna škoda. Presne tak je to i v prípade snímku "Pavučina snov". Je to perfektný, tajomný, dychberúci sci-fi román, ktorému filmové prevedenie nesiaha ani len po členky. Dám vám jednu dobre mienenú radu: Kinga treba čítať a nie pozerať. Knihy: ano! Filmy: Nie!!! ** ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +herecké obsazení, efekty jsou fain, spočátku jsem byl překvapen -herecké výkony, hudba, později překombinovanost děje/// Když jsem se šel večer dívat, bál jsem se, že u filmu usnu. Ale netrvalo dlouho a film mě do sebe vtáhl. Velice mi v tu chvíli připomínal Věc. Zde bych dal i 4 hvezdičky, bohužel film potom kazí překombinovanost děje. Morgen Freeman se mi v záporné postavě vyloženě nelíbí, nadruhou stranu Thomas Jane a Damian Lewis potěší. Hudba tu skoro není a posledních 20 min si budu muset dat again, pač jsem usnul/// Celkem 56%/// ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak toto je veľmi ťažká stráviteľná jednohúbka. Jasné nemusí to byt jednohúbka, no mám pocit, že väčšina sa k tomuto už nevráti. Pavučina snov je síce nabitá zvučnými menami (Kasdan, King, Goldman, Lewis, Jane, Freeman, Olyphant, Sizemore, Walhberg) a aj keď na začiatku sa táto Kingovka tvárila zaujímavo, mal som v tom bordel od začiatku. Nakoniec sa pár veci vysvetlí, ale srací mimozemšťania alias ďalšia odroda votrelcov Ripleyovej (dokonca to vo filme spomenuli) ma čoraz menej a menej brala. A to mám tento žáner rád. Síce si to stále držalo svoju záhadnosť, ale neskôr (keď Kasdan omylom zasurfuje do Bečkových vôd) vás čoraz menej výrazné postavy a efekty prestanú baviť. Škoda, a pritom to začalo celkom zaujímavo. 50% - 2* ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Pavučina snů" je snad vůbec nejrozporuplnější film na motivy Stephena Kinga. Dělím ji na dvě části. První je do chvíle, než se objeví mimozemská stvoření. Originální titulky, zlověstná hudba a ukázková atmosféra, u které se přímo tetelím blahem. A pak druhá část. Ta, která začíná po nástupu mimozemšťanů, a která násilně a bez varování ničí vše, co se do té doby stačilo vybudovat. Film ztrácí téměř veškerou atmosféru, herci jsou odsunuti někam do pozadí a Morgan Freeman působí, jako by sem zabloudil z jiného filmu. Nemůžu si pomoct, ale i po x-tém zhlédnutí hodnotím stejně.:-( ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Horory nemusim, takže tenhle žánr vůbec nevyhledávám, ale pár filmů podle knižní předlohy od Stephena Kinga se mi docela líbilo, takže jsem zkusil i Pavučinu snů. Navíc v tom hraje Morgan Freeman, takže jsem předpokládal, že to úplná ztráta času nebude. Jenže Morgan Freeman se na scéně poprvé objeví až někdy ve druhý polovině filmu a vlastně má docela malou roli. První polovina měla atmosféru a vypadala docela nadějně, ale od chvíle, kdy tam začnou lidem vylejzat mimozemšťani z prdele, mě to nějak přestalo bavit. Ke konci jsem to už sledoval jenom tak jednim okem. Slabý 2 hvězdy. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. 5. 2003 na ShoWest (Národní asociace divadelních majitelů založené v roce 1965). (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno