Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (484)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ajajaj... Tak hezky to začalo, rozporuplně pokračovalo a naprosto pablboidně skončilo. Přitom stačilo nechtít být tak senzací posedlí, milí tvůrci. U sci-fi platí podobné pravidlo, jako třeba u striptýzu. Většina žen u něj totiž vypadá lépe v prádle, než se svlékne. Přičemž platí, že je lákavé a poutavé spíše to, co si musí lidský mozek vlastní fantazií domyslet. Pokud se tedy někdo rozhodne věnovat počítačovým nestvůrám v rouchu čiré odhalenosti na plátně více času, než samotným hercům, musí to mít zatraceně velkou úroveň, aby divák od počátečního úleku, přes následné otupění nedospěl až k závěrečnému výsměchu. Morgane Morgane. Takto propůjčovat své jméno srágoře, která si jako ´bonusem´ bere na paškál Stephena Kinga... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No nevim....všude se píše, že ten film je děsně zmatený a že někdo něco nepochopil - no nevim, knihu sem nečet (možná proto se mi to tak líbilo) ale pochopil sem to hned napoprvé....takže ti co to nepochopili by měli dospět nebo nebrat tolik diazepamu před tím, než se jdou dívat na film. Jen škoda, že emzáky ukázali tak brzy ;o) ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nápaditý horor o skupince kamarádů nápaditým a pozvolně se vyvíjejícím příběhem, který se za pomocí vzpomínek doplňuje součastnost. Dílo se ze začátku jeví jako poměrně vtipná oddechovka o skupince přátel na samotě u lesa a nachází se zde několik humorných chvil. Následuje však zvrat a v celém okolí se náhla začíná dít cosi divného..... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl knížku (mimochodem výborná - 80%), tak jsem vlastně vůbec nepochopil, proč by měl podle ní vzniknout film. Protože to napsal King, vole! Tak fajn, ale musím uznat, že první polovina filmu se opravdu povedla. Snad kromě herců, kteří mi ty kamarádské charaktery z knihy nepřipomínali ani náhodou (Donnie Wahlberg jako Duddits je vyjímka). Sice se jedná o doslovnou adaptaci bez jakékoliv sebemenší improvizace, ale tím lépe, protože když v druhé půli filmu nastane nutná knižní redukce, tak ty více zajímavé a podstatné části textu zde chybí, nebo jsou nelogicky přeformulovány, a ve filmu pak zůstává jen docela nudná a místy chaotická vata. Ale i zde se najdou světlejší chvilky. Závěr filmu je ovšem čirý scénáristický výmysl a kromě několika nepodstatných detailů se s knihou definitivně rozchází. A to i v nepoužitém alternativním konci, který je ještě směšnější, než ten použitý. Ani se nedivím, že se film většině diváků nelíbil, ale přesto si dovolím vřele doporučit knihu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Same Shit Different Day. Hutná atmosféra lesů Maine pod sněhovým příkrovem se celou dobu snaživě pere s naprosto debilní linií evokující MiB, či Smrtící epidemií - až jsem chvílemi Kasdana podezíral, že zabrousil do žánru parodie. Přesto mi kvalitní obsazení a odsýpající děj s pár opravdu podařenými mysteriózními scénami (útěk zvířat, flashbacky) nedovolí jít s hodnocením níž a klidně si třeba myslete, že mám zubatého slimáčka pana Edého u prdele. Kingovu předlohu jsem nečetl, ale zajímalo by mě, jestli v ní popis plukovníka Curtise (v knize Kurtz, protože Apokalypsa) obsahoval větu: „…pod vrásčitým čelem obočí santaclausovského typu, připomínající chomáč vaty, část ohonu polární lišky, či ochlupení z klínu stygijských čarodějnic…“ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Název knihy, podle které je film natočen, měl původní z nít "Rakovina". (Chipsonator)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. 5. 2003 na ShoWest (Národní asociace divadelních majitelů založené v roce 1965). (Varan)

Reklama

Reklama