Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (484)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Další vícemeně podělaná adaptace Kingova výborného románu, který obsahuje spoustu mrazivých momentů, jež když už byly na plátno převedeny, tak velmi imotentním způsobem. Lawrence Kasdan by sem měl držet těch dobrodružných hovadin, které točil, protože takhle úplně zazdil skvělý hororový námět - vzhledem ke stopáži dokázal, že na to nemá. Achjo.... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha patří k průměrnějším dílům S. Kinga, přečetla jsem, docela jsem se bavila, ale tenhle spisovatel umí lépe. Tentokrát filmaři zřejmě sáhli po špatném námětu, který možná ani nešlo natočit lépe. Důvod? Stephen King dokáže naprosto mistrně, dlouze a detailně pracovat s psychologií postav: při čtení poznáváme jejich charakter, myšlenkové pochody, pochopíme motivaci jejich chování a jednání... stanou se pro nás blízkými, zajímá nás jejich osud, držíme jim palce (nebo taky ne, každopádně nám nejsou lhostejní). Tyhle vjemy film jednoduše nepředá, všechno je příliš zkratkovité a působí to tedy odtažitě, hloupě a zbytečně. Kladně hodnotím povedenou atmosféru a vcelku sympatické herce. Pokud nejste příznivci horroru a sci-fi, odečtěte si dvě až tři hvězdičky a tomuhle filmu se vyhněte. 45% ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Další volovina podle Štefana Kinga. Opět se to odehrává v legendárním maloměstečku Derry v Maine. A zatímco v To se měl ten bubák z vesmíru alespoň potřebu adaptovat a maskovat, když už se mu líbilo žít v kanále a potřeboval každých 27 let baštit děcka, tohle už je takový bullshit, že se mi nechce věřit, jak moc slušné obsazení to má. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na tento horor su rozne nazory, ale mne sa pacil a to som ho videl uz viackrat. Knihu Stephena Kinga som necital, takze nemam s cim porovnavat a to, ze je tam same klise, hlavne odkaz na Votrelcov mi vobec nevadi, skor naopak. Prve stretnutie so zlym mimozemstanom nemalo chybu a od tej chvili som uz bol len zvedavy, ako sa bude dej uberat dalej. Okrem toho si tu zahralo par znamych dobrych hercov, takze zazitok bol o to silnejsi... 10.04.2010 _______ Thomas Jane - (Henry) +++ Jason Lee - (Beaver) +++ Timothy Olyphant - (Pete) +++ Damian Lewis - (Jonesy) +++ Donnie Wahlberg - (Duddits) +++ Morgan Freeman - (Plukovník Abraham Curtis) +++ Tom Sizemore - (Owen) +++ Produkcia: Lawrence Kasdan +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Knihou jsem nedotčený a nejspíš snad právě proto se mi Pavučina snů tolik líbíla. Nadchlo mne zpracování vnitřního skladiště myšlenek a potěšilo sympatické obsazení (leč můj favorit padl jako první). Příjemná mnohovrstvost příběhu (která však je patrně pouhým odleskem původní knihy) udržela naplno mou zvědavost a atmosférická režie zase správné napětí... Po přečtení knihy: Stále si trvám na 4 hvězdičkách. Konec je sice slabý, ale to je patrně jediný skutečně výrazný nedostatek Pavučiny snů... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Jako první v ČR měl film premiéru 9. 7. 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (Varan)
  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)

Reklama

Reklama