Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Solidní akční kousek, dobře zvolené prostředí, těžké na pohyb když nejsou po ruce plavidla. Jednoduchá zápletka, dobře pointovaná a vyprávěná, možná mohlo být trošku lepší finále. Naproti sobě zlý Morgan Freemam a Ch. Slater, který prvnímu jmenovanému herecky a po stránce charisma trochu nestíhá, ale i tak se snaží a po pravdě mu to jde ;-) potěší sem tam povedený "joke" nebo pár detailů a vychytávek dýchání přes baterku....btw: kulervoucí hnusně zpackaný dabing kazil výrazně zážitek. 7/10* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velice slušnej film který mixuje klasickou akční thrillerovou zápletku, kdy stojí jeden hlídač peněz proti partě zločinců která je chce ukrást na pozadí lehce katastrofické zápletky z povodní a hrozbou protržení přehrady. Film má slušný tempo a i když není nijak přehnaně invenční, tak s tím námětem pracuje celkem dobře a hlavně nenudí. Přidejme solidní výkony Slatera a Freemana plus i nějaký ten vývoj postav a změny v jejich charakterech a dostaneme ucházející lehce nadprůměrnej filmík na nenáročný zabití večera.60% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Operace: Zlomený šíp a po ní Povodeň. Jakoby akční kariéru Christiana Slatera předznamenal tento přírodní živel. Občas je to osmdesátkově pitomé a jediný kdo si dokáže udržet svou jakousi úroveň je Morgan Freeman. Jinak je to docela bída. V akčních scénách na sebe pořád střílejí, ale prakticky sypou zásobníky jen do všudypřítomné vody místo do hrudníku. Film zachraňuje jen neobvyklé prostředí zatopeného města. 55% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman v roli padoucha? I když hodný, stále je to padouch. A to mi k němu nesedí, vždyť většinou hraje mrzuté dobráky od kosti. Buď jak buď, právě Morgan u mě vytahuje úroveň filmu o stupínek výše, hlavní ´klaďas´ na to nemá charizma. Setkáváme se zde s originálním námětem akčního thrilleru v zatopeném městě, což skýtá spoustu nových možností. Nevím, jestli bylo v úmyslu vytvořit novodobé ´béčko´ nebo jestli na lepší dotažení nezbyly peníze. Pro mě zůstává Povodeň někde mezi. Přijde a zase odejde - stejně, jako ta voda. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Akcí nabitý, dramatický thriller (název, tedy ten český, evokuje v sobě spíše katastrofický žánr), kde mezi řidičem transportního vozu, tlupou banditů a zlým hodným šerifem stojí nejen povodeň, ale především tři milióny dolarů. Dobrá, napínavá podívaná s prvky dobře zasazeného humoru. [8/1O] (Hard Rain, USA+GBR, drama-thriller) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)
  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)

Reklama

Reklama