Reklama

Reklama

Stalo se jedné noci

  • USA It Happened One Night (více)
Trailer 1
USA, 1934, 105 min (Alternativní 101 min)

VOD (1)

Svéhlavá milionářská dcera a cynický reportér stavějí a bourají zdi Jericha... Romantická komedie Stalo se jedné noci patří dnes už do zlatého fondu světové kinematografie. Jednoduchý příběh zhýčkané milionářské dcery (Claudette Colbertová), která se na svém útěku od rodiny setkává s prostým reportérem (Clark Gable), překypoval vtipnými dialogy i přesnými sociálními postřehy, ale především nabídl v době vrcholící hospodářské krize divácky vděčné téma lásky, která zdolá navenek nepřekonatelné překážky třídních rozdílů. Jeho předlohou byla povídka "Noční autobus" Samuela Hopkinse Adamse, uveřejněná v srpnu 1933 ve známém časopisu Cosmopolitan. Film získal v historii poprvé všech pět hlavních Oscarů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (160)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dějem jednoduchá, vtipností vydatná, poselstvím milá komedie, jejíž pravé kvality byly jistě zřetelnější v těžkých časech americké hospodářské krize, kterou s přimhouřením kritického oka reflektuje. Gable (docela jiný, než jakého jej zná většina lidí z Jihu proti Severu) a Colbertová jsou během celé anabáze na ostří nože, jiskření mezi nimi by však nezažehnulo ani táborový oheň, což z hlediska dlouhodobější trvanlivosti filmu shledávám největším zádrhelem. 80% Zajímavé komentáře: Nathalie, Oskar, sportovec ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

To je KLASIKA !! Bezpochyby !! C.Colbertová mě osobně moc nesedí.... je jako z němého filmu, to asi to obočí ??? Nezapomeňte na jednu tradovanou okolnost tu nezmíněnou..když se Gable v jedné scéně svléká ,nemá na sobě k velkému úžasu tehdejších diváků kin tílko !! Tak vlastně zavedl novou módu.Řada Američanů PODLE JEHO VZORU PŘESTALA NÁTĚLNÍKY NOSIT.... ()

Reklama

TerezD 

všechny recenze uživatele

Přes 80. let starý film se nemá v dnešní době moc velkou šanci udržet se na špici, ale tady, u tohoto snímku, si myslím, že problém nenastal. Průkopnická romantická komedie, kterou si berou za vzor novodobější komedie. Náramně jsem se bavila po celou dobu sledování. Je to můj první film od Franka Capry a jsem si jistá, že jistě nebude posledním. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Má to překvapivý švih a vtip, navíc mě hodně bavila část v autobuse, to mi přišlo originální. Dialogy jsou svěží a Clark Gable se svým rošťáckým úsměvem je sympaťák. Milá CC je bohužel v nejlepším případě jakžtakž roztomilá, jinak nic. Charisma, krásu nebo projev extra talentu jsem u ní hledal marně, některým Oskarům vážně nerozumím. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • První film, který získal tzv. grandslam (5 nejvýznamnějších Oscarů: nejlepší film, režie, scénář, mužský i ženský herecký výkon v hlavní roli). (Kulmon)
  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 3. příčku. (TheDude)

Reklama

Reklama