Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz namet o slepicich, co chtej utect z kurniku, zni dost vymastene, Nick Park z neho udelal naprosto vynikajici komedii s hodne dobrym scenarem, originalnim dejem a vybornejma "postavama" a vubec nevadi, ze film neni moc pro deti, coz beru spis jako plus. Tohle je skutecne jeden z nejlepsich animaku a to nejen tech plastelinovejch. Nick Park je, jak uz jsem psal u Wallace a Gromita, na tohle expert. Pro me asi to nejlepsi, co kdy Nick Park udelal, navic se skvelou hudbou a navic je na tenhle film dokonalej trailer parodujici Gladiatora. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Jsem milovník animáků a Aardmani mají v mém filmovém srdci jedno z těch nejlepších míst. Přesto jsem byl trochu zklamaný a to hlavně příběhem. Invence, nápady, zpracování, vtip - všechno skvěle Aardmanovské. Příběh je však až moc pod tlakem Dream Works. O to víc je překvapivé, jak pokračování této spolupráce vyšlo ve filmu W & G: Tajemství králíkodlaka. Bylo vidno, že britští tvůrci měli ve Slepičím úletu mnohem menší slovo, než ti američtí, kteří většinu financovali. U mé osoby se tedy jedná hlavně o tvůrčí zklamání. Avšak stále se jedná o nadprůměrný animák, který potěší. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Aardman je rozhodně studio, které má co nabídnout, a to hlavně díky tomu, že tolik studií už stop motion animaci nedělá. Navíc jejich plastelínové postavičky jsou prostě parádní. Karikované, zábavné a rozpoznatelné. "Slepičí úlet" není mým nijak oblíbeným filmem, ale zábava a nápady se mu vzít nemohou. A to provedení... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Vcelku sledovatelný animák s hudbou od HGW + JP, která jede "až na jedenáct". Slepice je ten druh živočicha, kterého na silnici bez výčitek přežvejknu a jejich komunální odboj proti lidskému kapitalistickému monarchování mi nepřišel opodstatněný - slepice tvoří kohoutův harém a snáší vajíčka, nic víc ne? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nicka parkra a tu jeho plastelínu zná snad skoro každej. Jako první sem od něj viděl Wallace a Gromita a bylo to opravdu skvělý, takže mě vůbec nepřekvapilo, že Park dokázal i z útěku slepic z kůrniku udělat neskutečnej nážez. Už jen samy ty postavičky a jejich grimasy sou naprosto úchvatný, ale Park na to ještě dokázal nabalit skvělej a vtipnej a děj a několik fakt podařenejch fórků. U tohohle filmu se fakt dá jenom bavit a bavit a bavit a ještě jednou bavit ()

Galerie (58)

Zajímavosti (14)

  • V ruštině nese film název Únik z kurníku. (Valsadora)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (JADIM)
  • Tvůrci ve filmu použili 2 380 kg plastelíny, což bylo v té době největší použité množství pro animovaný film. (Gman)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama