Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ako malý som sa vždy tešil, že príde aj kúzelník. Ale nikdy neprišiel. A ani nemusel, pretože o zábavu bolo postarané trojicou Lábus-Kaiser-Korn a keď sa objavil Mládek alebo Uďo, tak z toho bolo bolenie brucha aj na druhý deň. Nezabudnuteľné zostávajú Kaiserove porevolučné školské scény, to je už absolútna silvestrovská klasika. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Tak už jdeme do finále a poslední tóny zní, to vše se chystá spousty dní. Kdo tu byl jednou, příště se vrátí s naší partou rozehranou nashledanou..." K tomu, co píše kolega Tosim: písničky reálného Československa se mi taky vesměs hnusí, ale to se týká spíš pořadu Abeceda. V MPIK je totiž každá jednotlivá píseň parodována nebo zvrácena ad absurdum (jistě si všichni vzpomínáme na "A ty se ptáš co já?" Jaroslavy Hanušové). Ale hlavně - tenhle cyklus přímo přetéká mystifikacemi a ty já miluju. Věřili byste, že znám jednu paní, která si dodnes myslí, že Miloš Kopecký měl identického dvojníka pana Bílka? A jednou před lety jsem si v novinách přečetl článek, jehož autor si skutečně myslel, že J. Hanušová je Lábusova manželka. :-) Jinak ještě musím pochválit předčasně zesnulého Jiřího Wimmera a neuvěřitelného Jaroslava Čejku. Ti se tady taky pěkně vyřádili. 90 % ()

Reklama

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Na tohle se pamatuju jako prcek. V době vzniku jsem to ještě sledovat ani nemohla, ale i tak celkem dobře chápu, jaký kus práce tady tvůrci udělali, aby některé ty věci protlačili cenzurou - jisté narážky jsou jasné jako facka. Možná i proto byl Kouzelník tak oblíbený, ale nejvíc určitě pro svojí zábavnost. O scénkách snad ani nemusím hovořit, většina z nich už je legendární a připomínají se vlevo vpravo. Ale taky ty songy, jak originálně vtipně je dovedli ztvárnit, aby se lidi u toho nenudili - klasických, jen na playback odzpívaných, je tam minimum. Bylo zajímavý se kouknout na začínající (nebo alespoň výrazně mladší) zpěváky a herce, třeba taková Lucie Bílá nebo Světlana Nálepková. Nudila jsem se spíš jenom vyjímečně (hlavně u zpívajícího Korna :D). Největším překvapením pro mě byl fakt, že teprve po zhlédnutí všech sedmnácti dílů jsem konečně rozluštila onu záhadu, která mě jako dítě pořád tak trápila - přijde někdy ten kouzelník? :) ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% - Za režijním pultem se, především zpočátku, vystřídali prakticky všichni režiséři tehdejší TV zábavy: Alexej Nosek, Jiří Adamec, Josef Vondráček, Zdeněk Podskalský. Ten se pak v druhé polovině natočených dílů stal kmenovým režisérem. Zábavný estrádní pořad mě zaujal už tím, že jeho jednotlivé díly byly číslovány a měly i svůj název ("Tak tohle jsme nečekali", "Takhle jsme to nemysleli", "Pomeranč", "Karneval v Riu v Táboře" apod.). Stopáž i kvalita jednotlivých dílů byla kolísající, ale prakticky v každém dílu bylo několik scének, které zlidověly. Něco víc, než jen obyčejná estráda. Škoda, že dnes už nic takového není k vidění. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V první polovině 80. let nejlepší zábavný pořad Československé televize, který byl oživený nejen atypickou moderátorskou trojkou v podání Lábuse, Kaisera a Korna, ale i na svou dobu velmi nápaditým scénářem a režií. Spolu s Televarieté patrně špička zábavní produkce normalizovaného dvacetiletí. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Prvý diel sa natáčal v divadle mestá Slaný. 12 a 13 diel sa natáčal v divadle mesta Jablonec nad Nisou. Všetky zvyšné diely sa natáčali v divadle mesta Tábor. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama