Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (194)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Safra....kouzelník se nedostavil, páč v Humpolci dostavili novobyty, ale tuhle zábavu jsem vždycky mohl, ještě můžu a asi i nadále budu moct. Lábus s Kaiserem (stejně tak Wimmer/Neger) byla jiná liga, než Suchánek s Genzerem. Zatímco první dva kopali za mančaft první ligu, druhej pár kopal leda strouhy za Telecom. ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

V roce 1982 jsem na tenhle pořad (co by čerstvá puberťačka) koukala jen proto, že nedávali nic jiného. Těchto estrád byla plná TV a všechny mi přišly stejné. Dnes na něj koukám s trochou nostalgie a po všech těch Superstar, Vyvolených a jiných nechutnostech mi přijde jako milé pohlazení na dobrou noc. Originální humor Kaisera s Lábusem, kterým zdatně sekunduje Jiří Korn, hvězdy tehdejší hudební scény se svými největšími hity a spousty scének a skečů, které opravdu rozesmály. Kam se podělo tehdejší umění scénáristů a režisérů? Kde je ten cit podchytit právě to, co diváka pobaví a odvede, alespoň na chvíli, od každodenních starostí? Dnes na mě i ze Silvestrovských "zábavných" večerů dýchá nuda a lacinost. Zdá se že český humor zůstal v totalitě..... ()

Reklama

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

V dnešní době spíše úsměvné, nežli vtipné, ale v té době toho moc lepšího nebylo a tak jsme s nadšením sledovali i sedmnáctou reprízu, Na podobných pořadech tohoto typu (nyní hojně opakovaných na nejmenovaném televizním programu) je hezky vidět, jak moc se náročnost televizního diváka vyvvinula do netušených hloubek (s výjimkou superstar a pod..) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Klasika televizní zábavy z minulého režimu v tom nejlepším slova smyslu. Je až s podivem, co dokázali tvůrci v tom období vymyslet a jak nás dokázali pobavit. Hlavní dík patří trojce Lábus, Kaiser a Korn, ale neztratili se ani ostatní Srstka, Hanušová, Wimmer, Černoch a mnozí jiní. Sice to trochu zdržovaly pro mě nezáživné písničky a různá vystoupení, přesto rád nechám poctivé čtyři hvězdy za některé doslova nezapomenutelné scénky. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Kapitola sama o sobě. 🤍 Pořad, který byl sám sebou a je naprosto geniální. Jeden z nejlepších v ČSR i v ČR. Asi opomenu některé československé písničky (vynechávám Jirku Korna 😍), které mi místy vadily, ale chápu jejich pointu. Ať z důvodu, že byly plné mystifikací a parodovány, nebo do nich místy třeba jen poznámkou zasáhli autoři. Takže přežít se naštěstí daly, narozdíl od Abecedy. Tady vznikla většina těch nezapomenutelných scének, kterých ještě pár hrají v divadle. Klíště, Hodina dějepisu, Vozembouch, Kubrt, Maryša, taky nesmím zapomenout na němčinu Ivana Mládka nebo recesi s Milošem Kopeckým a jeho dvojníkem panem Bílkem. 🙈 Televizní zábava v rukou profesionálů, kteří měli ten dar v krvi bavit lidi a vypadali velmi přirozeně. Zase chápu, že něco takového už skončilo, doba putuje kupředu. Nedovedu si představit tu chvíli, kdy se odvysílal poslední díl a byl konec. Deset let jelo něco tak geniálního a když si to pustíme teď, pěkně popořadě, můžeme pozorovat, jak všichni hezky pomalu a postupně stárli. Jak jim popularita stoupla až na ten úplný vrchol a my si je díky Kouzelníkovi pamatujeme. A hlavně si je po třiceti letech pouštíme znovu. A na to můžou být autoři určitě pyšní. 🤍 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Začátek pořadu s úvodními titulky byl zpravidla uváděn instrumentální verzí písně „Rok, co špičku měl". Naopak konec pořadu je neodmyslitelně spjat s písní „Tak my už jdeme do finále", kterou je možné dodnes slýchat na tanečních zábavách i při různých jiných veřejných představeních. První díl však byl ukončen písní „Kéž Slunce svítí nám", v originále „Let the Sun shine" z muzikálu "Vlasy". (GASTON73)
  • Fráze: „Cože? Nepřišly gumičky?“ z epizody "Předávání Fanoušů" i mnohé další zlidověly. (Kmotr76)

Reklama

Reklama